Je neskoro v piatich rokoch riešiť logopédiu?
Dobrý večer. Dcéra môjho brata má 5 rokov a nerozumieme jej ani slovo. Rozprávali sme sa s babkou o tom a dohovárala synovi aby s ňou zašiel na logopediu. On je pracovne dosť vyťažený a jeho žena bola doteraz dva roky na úrade práce čiže len doma a tá to nerieši. Ju zaujímajú len psy s papiermi. Tým sa venuje napríklad chodí každú nedeľu na cvičisko potom výstavy a také veci okolo psov. Navyše je veľmi urážlivá a naozaj je potrebné poriešiť to dieťa pretože jej nerozumieme ani slovo
Napríklad príde k nám niečo mi hovorí a ja vôbec neviem čo chce tak jej hovorím ukáž mi to a hádam čo by to asi mohlo byť... Nie je neskoro teraz riešiť logopediu? Onedlho pôjde do školy a je to škoda ak by bol odklad kvôli reči....ja som len tak poznamenala že či s ňou chodí k logopedičke a ona len že načo veď sa naučí rozprávať. Ale aby v 5 rokoch nevedela napríklad vysloviť ovečka a povie omečka? Alebo milačik miuačik? A potom sú to úplné skomoleniny ktoré sa ani nepodobajú na to slovo a dokonca ani moje deti jej nerozumeju čo chce
Tvoj brat je riaditeľ zemegule že si nevie dať deň dovolenky a vziat dieťa na logopediu?
@pribinak pracuje v zahraničí na turnusy tak asi čas nemá
A nepríde cely rok domov?
určite to poriešte lebo v škole bude problém...
Na logopediu môže začať chodiť kedykoľvek ….kopec pubertakov si uvedomí že nevie povedať R a začnú chodiť ako 14-15 roční
Aj dospeli, ktorí napr v práci veľa rozprávajú, niečo prezentujú si riešia logopedicke záležitosti
predpokladám, že keď je brat preč, tak s ňou do škôlky chodí švagrina. Nehovor mi, že ani odtiaľ doteraz neprišiel žiaden podnet
A nepríde cely rok domov?
@pribinak príde...... ale vidím to tak že to dieťa má neschopných rodičov to je úplný mavpi*izmus ......
Na logopediu môže začať chodiť kedykoľvek ….kopec pubertakov si uvedomí že nevie povedať R a začnú chodiť ako 14-15 roční
Aj dospeli, ktorí napr v práci veľa rozprávajú, niečo prezentujú si riešia logopedicke záležitosti
@pribinak myslela som to tak že či to nie je neskoro pred prvým ročníkom a či vlastne sa dá vycibriť za krátky čas
Však sa porozpravaj a bratom že neterka by potrebovala dotrenovat výslovnosť niektorých hlások a proste tá návšteva logopedie jej veľmi pomôže
Kopec deri chodí celé roky na logo a už sú aj v 2-3. ročníku a estw stále chodia na logo
Nikdy nie je neskoro
predpokladám, že keď je brat preč, tak s ňou do škôlky chodí švagrina. Nehovor mi, že ani odtiaľ doteraz neprišiel žiaden podnet
@tiezjedna asi nie to už by sa švagriná sťažovala čo je učiteľku do toho či s dieťaťom niečo riešia alebo nie
Však sa porozpravaj a bratom že neterka by potrebovala dotrenovat výslovnosť niektorých hlások a proste tá návšteva logopedie jej veľmi pomôže
Kopec deri chodí celé roky na logo a už sú aj v 2-3. ročníku a estw stále chodia na logo
Nikdy nie je neskoro
@pribinak čím skôr tým lepšie. Ešte som nepočula také blabotanie v takom veku. Jedna známa sa pýtala rovno či chodí na logopediu a bolo mi trápne aj za nich tak som povedala že áno chodia cvičia 🤷🤦
ak je dieťa predškolák, tak neexistuje, aby si v škôlke takýto defekt nevšimli a neupozornili rodičov
ak je dieťa predškolák, tak neexistuje, aby si v škôlke takýto defekt nevšimli a neupozornili rodičov
@tiezjedna možno upozornili ale doteraz nikam nechodia. Vidím len príspevky psov na cvičisku 🤦
Nie je neskoro, ale ak nikto nie je schopny ist raz do mesiaca na logopediu, aku budu trenovat kazdy den? Lebo ist na logopefiu je tak 5 percent zo 100...95 sa robi doma🙂
Nie v tomto pripade sa za rok nič nezmení, keďže treba trénovať. Jedine, ze by tu logopediu mala denne v skolke 😉.
A popravde, podla tvojho opisuje to jedno upozornenie o logopediu nezmeni. Tam toho ešte bude!! A ty si zbytocnecznicis nervy. Nema to zmysel aj ked to znie tvrdí. Dieta si to zial od
a ty s ňou máš aké vzťahy, myslím so švagrinou? Nemohla by si tú tému nadhodiť? Pretože otec to má zjavne na háku (vyťaženosť fakt nie je pádny argument na prehliadanie problému dieťaťa)
Dieta si to od-erie ale prezije. Tam v tej rodine zázraky nečakaj, ani nezasahuje.
a ty s ňou máš aké vzťahy, myslím so švagrinou? Nemohla by si tú tému nadhodiť? Pretože otec to má zjavne na háku (vyťaženosť fakt nie je pádny argument na prehliadanie problému dieťaťa)
@tiezjedna brat je také teľa. Ale teda matka čo robila s dieťaťom celé dva roky keď bola nezamestnaná a doma,to je tiež otázka
Tí dvaja sa hľadali až sa našli
Dieta si to od-erie ale prezije. Tam v tej rodine zázraky nečakaj, ani nezasahuje.
@svetlonos hanba rodiny ozaj
Babka by s ňou nemohla chodit a cvičiť to s ňou, keď už rodičia majú na háku?
jediné čo môžeš je kopnúť do brata, to je asi tak všetko...
Nech sa každý hanbi sam za seba, co to zbytocne riesis? Nemáš dosť svojich problémov?
Babka by s ňou nemohla chodit a cvičiť to s ňou, keď už rodičia majú na háku?
@zuat ono babka je ešte pracujúca a býva úplne inde ako oni a ak by aj vybavila logopeda tak to by zas bolo čo si to svokra dovoluje 🫣 to je ťažko s takými sprostými ľuďmi.
Nerozumiem hlava mi neberie ako sa niekto môže venovať psom a dieťaťu nie. Si ho robila len na to aby bola doma a mala lówe
neskoro nieje nikdy. Lenze to by s nou niekto musel minimalne 1x za mesiac na tu logopediu aj ist. A hlavne by s nou den co den musel niekto doma aj trenovat.
Legopedicka vysvetli dietatu, zacne s nim trenbovat. Potom vysvetli rodicovi, alebo teda doprovodu, co a ako s maju trenovat, aby vedeli, a ten clovek potom ma trenovat aj doma s dietatom, precvicovat. Len to treba kazdy den, alebo aspon kazdy druhy.
Pokial sa jej mimo tej logo nebude nikto venovat, tak ako aj teraz - tatko nema kedy,a matka nato ser.., no chuda dieta, v skole to bude mat saktra tazke.
Nech sa každý hanbi sam za seba, co to zbytocne riesis? Nemáš dosť svojich problémov?
@svetlonos je to neter a mne na nej záleží keď už vlastným rodičom nie. Je mi jej ľúto a aj zvyšných 2 detí. Z toho s jedným už prišla
Sú tie deti bité a veľmi po nich reve to sa cuknem aj ja .....
Prišli k nám a ich 7 ročný syn ruku vyrysovanú na tvári taký bol červený no hrôza hrôza hrôza
Je to pomerne neskoro, ale lepšie teraz ako vôbec. Hlavne nech sa rozhybu a poctivo cvicia, a vela urobí aj výber logopedicky. Dá sa aj rýchlo napredovat, ale bude treba disciplínu a deti mať na prvom mieste, nie niekde za domacimi zvieratami. Má neterka aj iné problémy, napr. s jemnou motorikou, s jedenim tuhej stravy?
To je hrozne ☹ na logopediu vôbec nie je neskoro. Moj syn chodil ako 6 ročný a za rok sa naučil všetko správne vyslovovať. Ale je pravda, že sme poctivo doma cvičili a on rad spolupracoval
Deti sú bité?? No jednu by si zaslúžil okrem švagrinej hlavne tvoj brat...
Deti sú bité?? No jednu by si zaslúžil okrem švagrinej hlavne tvoj brat...
@tiezjedna to ona mu vtedy strelila že bol drzý ale ona sa s ním tiež rozpráva ako s debilom

Tvoj brat je riaditeľ zemegule že si nevie dať deň dovolenky a vziat dieťa na logopediu?