icon

Je normálne, že učiteľky v škôlke kričia na deti?

2. sep 2025

Ahojte..dcerka zacala chodit do skolky...ja naozaj chapem, ze bez placu to castokrat nejde....no ale takyto velky sok som az necakala...my sme odniesli malu medzi poslednymi...no v aute som este zabudla nieco, tak potom som sa este vracala...triedu uz mali zamknutu...pocula som tie ucitelky ako na deti kricia...na tom by tiez asi nebolo nic cudne...ale vsetky deti v tejto triede nemaju ani jeden 3 roky a uz rano tam cca 5 deti az skriabalo na dvere a kricali mama mama.ja revala s nimi aj ked moja dcerka vobec :D...ked som prisla o dvanastej pre moju dcerku tak nam vravela ze tety su zle velmi a ze velmi kricia...opakuje to odvcera dodnes stale dookola...povedala uz asi 90x vetu, ze v skolke som plakala a normalne sa pri tom rozplace na 5 sekund...medzi recou.aj pri hre...v obchode dnes tiez...atd....podla vas je normalne kricat po detoch v skolke ktore su tam prvykrat a prvykrat bez rodicov? Ona nastupuje az v novembri...ale teda vobec som nemala z tohto dobry pocit.....dat im normalne este sancu alebo menit skolku/triedu? V nasom meste je dost tato skolka ospevovana a toto som naozaj necakala...

Strana
z3
anonym_e01d57
2. sep 2025

No tak sťažovať sa na platy a to aké majú náročné povolanie áno,ale kričať na deti to je akože ok?Hlasujem za žiadne zvyšovanie platov,čo sú zo za ucky ktoré kričia po takých Maličkých?

domkakvet
2. sep 2025

@anonym_autor prisla si po nu o 12, potom ze nastupuje az v novembri, tak ako to je?

majlo1234
2. sep 2025

Podla kna to normalne neni, a ak je sanca, menila by som skolku

anonym_850327
2. sep 2025

nedala by som ju tam isto

gregik66
2. sep 2025

Ja by som tam uz dieta nedala

ankare
2. sep 2025

@anonym_autor už by som ju tam nedala. Chudinka

anonym_788858
2. sep 2025

Tvoj pocit je správny - nie je ok kričať na deti. Netuším prečo rodičia nechajú dieťa v inštitúcii kde je osem hodín denne s vyhorenými učiteľkami. Veď to dieťa je to najvzácnejšie čo mám.Prečo by som ho nechala trápiť sa? Určite to rieš.

martinka13
2. sep 2025

U nas deti plakali, ale učiteľky teda nekricali. Deti ich mali radi.

anonym_a93f19
2. sep 2025

@anonym_autor zmenila by som skolku asi. Alebo by som sa skryla a tajne pocuvala dve-tri hodiny ze ako kricia. ak je to ozaj zlé - nahrať ich na mobil, poslať riaditelke, do novín, na youtube....

mandmsm
2. sep 2025
@anonym_e01d57

No tak sťažovať sa na platy a to aké majú náročné povolanie áno,ale kričať na deti to je akože ok?Hlasujem za žiadne zvyšovanie platov,čo sú zo za ucky ktoré kričia po takých Maličkých?

@anonym_e01d57 na základe pár učiteliek, ktoré zrejme nemajú na danom mieste čo robiť, hodnotíš všetkých ostatných, ktorí robia svoju prácu zodpovedne?

vreckovka2
2. sep 2025

Urcite by som ju tam nenechala. Keby pocujem, ze kricia, nedala by som ju vobec a isla za riaditelkou. Hrozne.

zuzkaa1991
Autor odpoveď zmazal
marsmykkok
2. sep 2025

Čo považuješ za krík? Ak im tam 5 deti a viac reve asi ak potichu povedia že teraz sa ideme hrať nik by ich nepočul. Teda je rozdiel hlasno povedať pokyn aby dieťa počulo a rozdiel kričať a vyčítať niečo dieťaťu...

anonym_69549f
2. sep 2025
@marsmykkok

Čo považuješ za krík? Ak im tam 5 deti a viac reve asi ak potichu povedia že teraz sa ideme hrať nik by ich nepočul. Teda je rozdiel hlasno povedať pokyn aby dieťa počulo a rozdiel kričať a vyčítať niečo dieťaťu...

@marsmykkok tiez ma zaujima ako to bolo. Nezastavam sa nikoho. Ani uciteliek ani mamicky. Ale naozaj islo o krik alebo len o to aby uplakane deticky poculi co ucitelka hovori.

anonym_e01d57
2. sep 2025
@mandmsm

@anonym_e01d57 na základe pár učiteliek, ktoré zrejme nemajú na danom mieste čo robiť, hodnotíš všetkých ostatných, ktorí robia svoju prácu zodpovedne?

@mandmsm Len u nas to nie je raritne,u nas aj za dvere iym sa doeta nevyreve a podobne lakosinky.Ked su vyhorene ,nech to nerobia,pedagogiku stuje uz kazdy,druhy pomaly.

vreckovka2
2. sep 2025
@anonym_69549f

@marsmykkok tiez ma zaujima ako to bolo. Nezastavam sa nikoho. Ani uciteliek ani mamicky. Ale naozaj islo o krik alebo len o to aby uplakane deticky poculi co ucitelka hovori.

@anonym_69549f kazda poriadna ucitelka vie, ze placucemu dietatu moze hovorit co len chce, aj tak to racionalne nevyhodnoti. Takze nepotrebuje ani nahlas rozpravat. Potrebuje dieta pochopit. Ak boli 2, jedna moze byt pri placucich detoch a druha vziat tie ostatne niekam stranou. Nemusi kricat ani jedna.

anonym_69549f
2. sep 2025
@vreckovka2

@anonym_69549f kazda poriadna ucitelka vie, ze placucemu dietatu moze hovorit co len chce, aj tak to racionalne nevyhodnoti. Takze nepotrebuje ani nahlas rozpravat. Potrebuje dieta pochopit. Ak boli 2, jedna moze byt pri placucich detoch a druha vziat tie ostatne niekam stranou. Nemusi kricat ani jedna.

@vreckovka2 oni nemuseli kricat. Mohli len hlasnejsie hovorit. Treba sa ostatnych mamiciek opytat. Este raz ja netvrdim ze nekricali. Ale neboli sme tam.

zuzanka.zuzu
2. sep 2025

daj na svoj POCIT, ak nie si divná ty (sorry ale aj to môže byť 😀) tak je správny ... tiež som z prvej škôlky nemala dobrý a fakt to bolo celé zle 🙈 teraz do druhej sa syn teší. a keď tam "nechce" ísť tak na ňom vidno že len sa mu nechce, ale nie že sa bojí, to je brutálny rozdiel

hopsas
2. sep 2025

@anonym_autor viac by som sa tam nevrátila. Zvlášť ak by som ich počula kričať na deti. Není to normálne.

anonym_8f30cf
2. sep 2025

Tieh som mala taku skusenost, krpec mi doma vkuse hovoril ze naňho kričia a on place. Tak som ho vzala prec a 3 roky chodi do inej skolky.

tinka_1807
2. sep 2025

@anonym_autor Záleží aká bola situácia. Ale ja som naše učiteľky nepočula kričať nikdy na takéto malé deti. Ani minulý rok keď nastupoval náš a ani tento rok, keď nastupovali o rok mladšie deti. Syn sa na učiteľky nikdy nesťažoval. Naopak, učiteľky ich objímajú keď prišli do škôlky. Takže ťažko povedať, ale prezistila by som asi situáciu bližšie. Napríklad viackrát sa skúsila vrátiť za tie dvere popocuvat čo sa tam deje a urobila si názor.

tetapetra
2. sep 2025

@anonym_autor mala si to nahrať a sťažovať sa. Pre tie deti to je ťažké a mať také kravy to musí byť fakt zážitok

autor
2. sep 2025
@domkakvet

@anonym_autor prisla si po nu o 12, potom ze nastupuje az v novembri, tak ako to je?

@domkakvet ano, muz je na materskej s nou do konca oktobra...bola len hodinu

autor
2. sep 2025
@marsmykkok

@marsmykkok pocula som ako krici po jednej ze stale chce chodit na zachod a ze uz dost ze uz tam nepojde no a dost akoze podla mna to bolo krikom..nie zjapot ..ale krik to bol...bolo to ze 8 sekund...nenapadlo ma ani len vytiahnut mobil...este aj teraz to opakuje nonstop dcerka... ze zle ucitelky, kricali...ach...

anonym_28b087
2. sep 2025

Tie deti ani jedno nemajú 3 roky? Čo čakáš od takých malých detí? Že sa zrazu bez matky za zadkom budú tíško hrať v cudzom prostredí s cudzimi ľuďmi? Jasné, že tie deti plačú, kričia a škriabu na dvere, keď dnešné moderné matky nedajú decko ani svokre. Sú 24 hodin s dieťaťom a potom sa čuduju, že reve v škôlke a učitelky sú zlé lebo mu niesu 24 hodin za zadkom.
Dnes som šla okolo škôlky. Väčšie deti sa pekne hrali na dvore. Malé plakali tak, že ich bolo počuť desiatky metrov od škôlky. Jasné, že sú učiteľky zlé lebo zvýšia hlas a mamička doma sa dieťaťu prosí a dieťa je Boh.
Fakt sa čudujem tým ženám, že idú robiť učiteľky, sú vždy jednou nohou v base a vždy tie zlé.

traktor
2. sep 2025
@anonym_autor

@domkakvet ano, muz je na materskej s nou do konca oktobra...bola len hodinu

@anonym_autor doniesla si ju ráno medzi poslednými.. bola len hodinu,.. Prišla si o dvanástej.. 🙈Cele ti to nesedi.. Podľa mňa umelo vytvorená téma, len na vyvolanie emócií.. A to je škôlka len 2 dní.. Prvé dni sú celkovo pre deti stresujúce, skoro vstávajú, odchádzajú od rodičov do neznámeho prostredia, čiže plač je prirodzený.. Niektoré deti sa ukludnia hneď, niektoré potrebujú čas.. Máme deti, ktoré ráno plačú, lebo nechcú ísť do škôlky a poobede plačú, lebo nechcú ísť domov

katrinka233
3. sep 2025
@anonym_28b087

Tie deti ani jedno nemajú 3 roky? Čo čakáš od takých malých detí? Že sa zrazu bez matky za zadkom budú tíško hrať v cudzom prostredí s cudzimi ľuďmi? Jasné, že tie deti plačú, kričia a škriabu na dvere, keď dnešné moderné matky nedajú decko ani svokre. Sú 24 hodin s dieťaťom a potom sa čuduju, že reve v škôlke a učitelky sú zlé lebo mu niesu 24 hodin za zadkom.
Dnes som šla okolo škôlky. Väčšie deti sa pekne hrali na dvore. Malé plakali tak, že ich bolo počuť desiatky metrov od škôlky. Jasné, že sú učiteľky zlé lebo zvýšia hlas a mamička doma sa dieťaťu prosí a dieťa je Boh.
Fakt sa čudujem tým ženám, že idú robiť učiteľky, sú vždy jednou nohou v base a vždy tie zlé.

@anonym_28b087 boze ty si mimo, nikto nehovori ze ocakava ze deti sa budu pekne hrat same, autorka pise o tom ze ucitelky na deti kricali. citaj s pochopenim trochu, normalne to nie je. niektore ucitelky by tuto pracu robit nemali, ale maju uz pred dochodkom tak uz to nejako dotukaju…

lavender94
3. sep 2025

Podľa by bolo fajn, keby ju tam ešte raz das a ostaneš chvíľu za dverami, nech si overis ako to bolo. Pretože možno je tam naozaj nejaká vyhorena striga, ktorá si potrebuje dokazovať svoju nadradenosť nad trojročným deckom, alebo možno je učiteľka úplne v pohode, len náhodou zvýšila hlas, lebo stane sa každému a tvoje dieťa je precitlivené - ako každé keď zacne chodiť do škôlky. Doteraz sa pamätám na ten blby pocit, keď ucitelka v škôlke vrieskala pre nič za nič. A to je tomu už skoro 30 rokov. Krik nie je vychovná metóda a nikdy nič nevyriešil. Dospelý si tým uľaví, ale to je tak všetko.

anonym_1ce523
3. sep 2025

No, tebe to tu vobec nesedi. Tiez si myslim, ze je to zas umelo vytvorena tema… prisla si medzi poslednymi, dnes bola len na hodinu (naco?!), prisla si po nu o 12 😅
Cize si ju doniesla o 11? Naco? Cele divne co pises.

autor
3. sep 2025
@anonym_28b087

@anonym_28b087 baby ano nieco som pozmenila.....aby som nemusela vysvetlovat presne takym babam ako ste vy ze zacnete riesiflt uplne nieco ine.. nesedia mi tie casy...muz na materskej je...bala som sa ze tu zacnete zvrhavat temu nato ako je mozne ze bola v skolke co len 5 min.... nechcem to rozoberat proste....ale vymyslena tema toto nie je. Chcela som sa bavit len o tom co som napisala

Strana
z3