Je pre súkromnú škôlku zaujímavé mať na výpomoc pani učiteľku, ktorá pracuje len niektoré dni?
Je pre sukromnu skolku zaujimave mat na vypomoc pani ucitelku, ktora pracuje len niektore dni, ale zaroven ma v skolke umiestnene deti? Cize v podstate ich tato vypomoc stoji len tie volne miesta.
Zmysel je v tom ze mamicka na materskej sa socializuje,ziskava skusenosti a zaroven dieta sa socializuje tiez.
Dakujem za nazory.
Nie. Normálna žena nedá dieťa do predraženej pofidérnej škôlky, kde nie je ani poriadna učiteľka, len sa tam príde nejaká mamička na MD občas socializovať a hrať sa so svojím deckom. Učiteľka má vedieť, čo robí, má mať potrebné vzdelanie a má sa systematicky venovať všetkým deťom, nielen svojmu a to by v tomto prípade nebolo možné.
Aj v sukromnej materskej skole musia mat ucitelky pedagogicke vzdelanie. Aj asistent ucitela musi mat prislusnu kvalifikaciu. Iba ak by sa jednalo o sukromne materske centrum/klub, ktory nie je v sieti skol a skolskych zariadeni.
Aj v sukromnej materskej skole musia mat ucitelky pedagogicke vzdelanie. Aj asistent ucitela musi mat prislusnu kvalifikaciu. Iba ak by sa jednalo o sukromne materske centrum/klub, ktory nie je v sieti skol a skolskych zariadeni.
@anonym_autor nerozumiem príspevku😆budeš pracovať zadarmo a iba v niektoré dni a tvoje deti budú platiť školné?Môžeš im vypomáhať, ale nevidím zmysel toho, že môžeš niekde inde pracovať za plat.Plus čo tam budeš robiť, keď majú svojich zamestnancov.
@titla veľa ľudí vôbec nerozlišuje to, čo píšeš či je v sieti, či musia mať vzdelanie.Moja švagriná pracuje v SMŠ v sieti, ale nemajú ľudí, tak nastúpila a musí si dorobiť skolu.V škole zastupujú učiteľov asistenti a deti, ktoré majú asistenta čakajú a trápia sa celé školstvo ide do ...
Mas vzdelanie? Vypomahala by si v stabilne dni, aby ta vedeli zaradit do harmonogramu prac? Alebo kedy by si si ty zmyslela? Takto to asi nepojde, ale skus sa spytat, ze chces robit dobrovolnicku pracu (aby to teda nemuselo byt platene, zaroven si to mozes dat do zivotopisu) a budes tam ako vypomoc - asistent , napr na utieranie zadkov deti a obliekanie, pomahanie s jedenim, to by ta mozno vzali. Ale do pedagogickeho procesu asi nie.
@titla nemusia. Ono sa obchádza zákon jedna radosť. Pokiaľ máš súkromnú materskú školu, tak áno, spĺňa všetko od hygieny po personál. Ale diera v zákone umožňuje mať tzv. detské opatrovateľské alebo iné centrum alebo dačo podobne, ktorých je oveľa viac ako súkromných MS. A tu nemusíš mať nič. 🙂K teme, ak správne rozumiem, ty ako matka chces vypomáhať, nič nedostaneš, len dieťa tam budeš mať. No.. to je zderstvo.
@titla nemusia. Ono sa obchádza zákon jedna radosť. Pokiaľ máš súkromnú materskú školu, tak áno, spĺňa všetko od hygieny po personál. Ale diera v zákone umožňuje mať tzv. detské opatrovateľské alebo iné centrum alebo dačo podobne, ktorých je oveľa viac ako súkromných MS. A tu nemusíš mať nič. 🙂K teme, ak správne rozumiem, ty ako matka chces vypomáhať, nič nedostaneš, len dieťa tam budeš mať. No.. to je zderstvo.
@asocial ak je to sukromna skolka, tak vsetko zavisi od majitela a od vysky skolneho, ak je vyska napr 200 eur a ona odrobi napriklad 10 plnych dni mesacne, tak by to mohlo vyjst s tym, ze jemu by sa to oplatilo. Ziadny sukromny zriadovatel ale nebude robit charitu, musi sa to jemu oplatit. Cize mamicka musi odrobit viac, ako je vyska skolneho, Ak je to napr 800 eur, tak sa urcite na 10 dnoch mesacne nedohodnu. Urcite radsej uprednostnia plne platiace dieta, ako niekoho, kto sa chce vlastne akoby prizivit a este mat dosah a sledovat, co sa ako robi a popripade byt problemom, napr. vynasat informacie o detoch atd... pedagogicky zamestnanci su viazani mlcanlivostou. Myslim si, ze by do toho isli jedine ak by sa im to naozaj velmi oplatilo, aj to je diskutabilne. Skor potom vidim moznost riadneho zamestnaneckeho pomeru v danej skolke.
@anonym_autor
Vidim možnosť v normálnej škôlke ako asistentka, možno na čiastočný úväzok za predpokladu, že daná MŠ prijíma aj mladšie deti, lebo má na to kapacitu.
Podľa mňa žiadna škôlka nezamestná učitelku len na niektoré dni....na dohodu ano, ale vtedy ak to potrebuje škôlka - teda napr.im vypadnú učiteľky alebo sú PN alebo čerpajú dovolenky...
@asocial Ved o tom pisem, ak je MS sucastou siete skol a skolskych zariadeni, ako opravneny poskytovatel predskolskeho vzelavania ISCED kvalifikacie 02 ci uz sa jedna o sukromneho, statneho ci cirkevneho zriadovatela, pedagogicki zamestnanci musia mat prislusnu kvalifikaciu. Materske centra NIE su vzdelavacie institucie, nepodliehaju kontrole zo strany statnej skolskej inspekcie a nemusia dodriavat skolsku legislativu. V takychto zariadeniach deti nemozu plnit predskolsku dochadzku. To nie je diera v zakone, len neznalost niektorych rodicov.
@anonym_autor máme v rodine slečnu, ktorá pracuje v škôlke. Skončila pedagogickú školu so špeciálnym zameraním a má na starosti 5 škôlok. Ak je daná osoba vyštudovaný pedagóg, možno by sa vám aj zišla na zástup počas dovoleniek, PN. Nemyslím si, že to má nejaký vplyv na to, že jej dieťa je v danej škôlke.
@anonym_autor v nasej sukromnej skolke zo tak funguje
Mame takto dve mamicky
Po rodicaku posnuju nsstuoit k nam
@titla ak nie sú v sieti školských zariadení, nemusia. Bola som, zažila som. Vlastnili ju dve inžinierky, a tiež tam akože učili. Zinkasovali, nabulikali rodičom kaleráby do hlavy a všetko funguje 😏
@titla ak nie sú v sieti školských zariadení, nemusia. Bola som, zažila som. Vlastnili ju dve inžinierky, a tiež tam akože učili. Zinkasovali, nabulikali rodičom kaleráby do hlavy a všetko funguje 😏
@maya_hi aj ja som tak bola😉chvíľu som vydržala, ale mne sa to priecilo morálke čo sa tam robilo a odišla som.Keby mi to niekto povedal, tak neuverím

@anonym_autor na čo by bola škôlke učiteľka, ktorá by pracovala len niektoré dni? Viem si predstaviť, že by v škôlke viedla nejaký krúžok, ale ináč nie. Mať svoje deti v škôlke sa niektorým učiteľkám osvedčilo, iným nie.