icon

Je takéto správanie 4,5 ročného dieťaťa normálne?

sherynkamalinka
14. apr 2013

Mam znamu, ktora ma 4,5 rocne dieta. Uz tri roky jej tvrdim ze na jeho spravani nie je nieco normalne. Nie som psychologicka ale...Je podla vas normalne ak taketo dieta nerozprava, resp rozprava ale rozumie mu len vlastna mama, pri akomkolvek zvuku hracky, natahovacia hracka ktora hraje uspavanku, macicka ktora pri stlaceni gombika robi mnau, nic hlucne, tak pri tychto zvukoch si dieta zatvara usi a jaci aby sa to vyplo. Neznesie akykolvek zvuk, mama pri nom nevysva, neperie, nemixuje...Ked bol mensi mal zachvaty ked popod okno presiel autobus....Inak toto dieta normalne prejavuje city, potuli sa ale ma zvlastne prejavy radosti. Jaci, vrieska, skace, hadze sa....Je doma len s mamou, do skolky nechodil a ani ho neplanuje dat. Mama tvrdi ze s jej synom je vsetko ok, ze je inteligentny sikovny....Tak baby, napiste mi svoj nazor lebo bud som uz trafena ja alebo niekto iny...

Strana
z2
abbie
14. apr 2013

toto mi skor pride uz na autizmus, ako vyvojovu dysfaziu, kazdopadne by mala zajst za psychologom, cim skor sa zacne s dietatom pracovat, tym lepsie, aj keby to bola vyvojova dysfazia, tak s dietatom treba makat intenzivne na vyvoji ... pozri, ak to nechce riesit a caka na zazrak, tak je to jej vec, ona neskor pochopi, ze mohlo byt vsetko inak, keby s nim skor pracovala

daakotaa
2. jún 2018

@sherynkamalinka ahoj ...nahodou som natrafila na tuto temu a chcem sa spytat ako je na tom ten chlapcek?

sherynkamalinka
autor
2. jún 2018

@daakotaa diagnostikovali mu pred dvoma mesiacmi autizmus.. vysetrenie sa robilo na ziadost ucitelky

petra190687
6. apr 2021

@sherynkamalinka Dobry Vecer! Chcela by som sa opytat na toho chlapceka ci ste sa Uz onom dozvedili nieco.

sherynkamalinka
autor
7. apr 2021

@petra190687 Dobrý deň, áno, diagnostikovali mu autizmus, v škole má špeciálny prístup plus asistentku. Nepíše diktáty a písomky na rýchlosť. Čo sa správania týka, pod pravidelným navštevovaním psychologičky sa správanie zlepšilo. Aj keď sú stavy, že ak ho niekto vyprovokuje je agresívny. Na svoj vek a pod amokom má neskutočnú silu.

lianka123
Odpoveď bola odstránená
petra190687
9. apr 2021

@sherynkamalinka moj syn Ma 3 roky a boli sme u psychologicky a dali nam podozrenie pre autizmus.Ale nemozem Tomu verit pretoze jeho jedina chyba je rec.Rozprava asi 10 slovicok ,vie cisla,pismenka a napodobnuje vsetky zvieratka.Ked sa Ho opytam Ako to zvieratko robi zopakuje.Hra sa s detmi,pomaha mi upratovat,hra sa na skovavacku na zvieratka krmi babiky plysaky.Rad sa objima bozkava.Hovori deckym jazykom napr.Ham ham,vau,pozri,cisla pismenka a hada sa baby jazykom.Isty cas si zapchaval uska pre vysoke zvuky ale teraz Ma aj tu fazu trucu.Cely byt hore nohami hra sa so vsetkym hocikde skace krici.Spieva a napodobnuje s televizora pesnicky ale v jeho jazyku ale podla melodii spieva.hada sa s prstom ukazuje a pozrie namna povie pozri vau.Dalsi termin mam az v novembri a som ztoho neustaleho rozmyslania a obavy na dne.:(

petra190687
9. apr 2021

@sherynkamalinka moj syn nieje ani agresivny ani mu nevadi zmena denneho rezimu prave opak

petra190687
9. apr 2021

@sherynkamalinka
@sherynkamalinka
@sherynkamalinka moj syn je nervozny a hadze sa o zem a zavre usi ked mu poviem NIE nesmies.A ked mu urobime po jeho sa smeje a utece.Ked ho zavolam na meno viac krat pride ale stane sa ze ani nereaguje ked je v izbe,ale ked idem zanim preco nepride smeje sa mi a vylozi nohy

sherynkamalinka
autor
9. apr 2021

@petra190687 nie som psychológ ale čo to som o tom prečítala, čo sú také typické znaky autizmu je velmi dobra pamať, pamatajú si dlhe frazy z rozprávok, pesnicky a básnicky, uz od utleho veku, a nemajú radi hluk. Akonáhle napr vysávaš alebo mixuješ zakrývajú si uši. toto je typicke pre vačšinu autistov , majú radi fyzický kontakt najmä s rodičmi a sú závislné na rituáloch

čo sa týka rozprávania, môj syn je zdravý a plynule rozprával až v 4 rokoch

petra190687
9. apr 2021

@sherynkamalinka mojmu synovi nevadi ani dav ludi ani hlasna muzika ani nic podobne.Prave opak hra sa a opakuje po nas dospelich🙂 hada sa ukazuje prstom.Do Skolky zaciname az od septembra Tak dufam ze sa pani doktorka myli .
@sherynkamalinka
@sherynkamalinka

Strana
z2