icon

Je vhodné dať dieťa do škôlky s takýmto správaním?

28. apr 2022

Ahojte idem si k vám po radu . V máji by som chcela prihlásiť syna do škôlky keďže v septembri bude mať 3 roky. Dôvod prečo ho hlavne chcem prihlásiť je ze ma nepočúva a nerozpráva a zároveň sa doma nudí. Niektorý mi povedali ze to nieje dobrý nápad keďže je mamickar a stále zamnou plače keď ma nevidí. Ze tam môže deti biť keď sa mu niečo nebude páčiť, bude im všetko brat co bude on chcieť lebo je hravý, že nepočúva. A ze je ešte malý na škôlku. A preto sa pýtam vás máte podobnú skúsenosť ze ste dali dieťa do škôlky keď sa takto spravalo ? Alebo viete mi poradiť za všetky odpovede ďakujem ❤

Strana
z2
zorkahorka
28. apr 2022

A vezmu ti ho,ak nevie sam jest a obliect sa?ucitelky nemaju cas ho krmit a obliekat.nieco by mal vediet, potom sa uz popri detoch zdokonali.radsej by som sa poradila s ucitelkou,ci je pripraveny a ci su ochotne sa o take dieta starat

makova333
29. apr 2022

@andreatytler a pise niekde autorka, ze ziadnu diagnozu nema? Nepise. A vies preco? Lebo v 2,5 roku ju je dost tazko diagnostikovat. Preto v tejto faze nevieme, ci dieta nerozpráva lebo sa mu menej venuju alebo preto, ze nie je nutene rozpravat alebo ma naozaj poruchu reci. Cize, to, ze o diagnoze NKS mamicka nepíše neznamena, ze ju dieta nemoze mat.

didi2102
29. apr 2022

@makova333 presne ako som písala syn bude mať v júny 4r, chodíme psychológ/logoped , je bez diagnózy pretože vykazuje rôzne znaky, ak niečo nieje jednoznačne takým malym deťom diagnózu nedajú a uuuuuuurcite nie 2r , zväcsa.najskor sa dáva po 3r ak vôbec

andreatytler
29. apr 2022

@makova333 Diagnoza sa neda urcit v tak rannom veku, ale da sa zistit ci su tam nejake prvky, ktore by mohli naznacovat diagnozu. Nasho syna vysetrovali ked mal 20 mesiacov a doktorka to zhodnotila tak ze zatial nevidi nic co by nasvedcovalo na nejaku diagnozu a teda tam ide len o oneskorenu rec a odporucala na tom pracovat aby sme rec dietata "nakopli" a nadalej sledovat jeho vyvoj. Preto som aj autorke poradila, aby isla na vysetrenie. Cele to nakopnutie reci o ktorom rozpravam sa robi hravou formou... dieta sa len hra a rodic sa mu intenzivne venuje, cize aj keby malo dieta poruchu reci, alebo diagnozu, vobec mu ta snaha rodica neuskodi. V com je teda problem ze som dala taku radu? Prinajhorsom to na dieta nebude fungovat, ale za pokus to stoji.

Strana
z2