Kde nájsť test školskej zrelosti mimo CPP?
Volala som dnes do CPP v meste, pani nám ani nedala termín, že si mám zavolať až vo februári. A zrejme teda do zápisu ani vyhodenie nebude. Syn má 6 rokov a boli sme odoslaní z neurológie, že je vhodné mu to dať spraviť osobitne. Neviem ale vôbec kde inde sa obrátiť a skúsiť skorší termín.
@kacena4 neurologička mi dala termín koncom februára a mám už prísť s výsledkom. Čudujem sa, že ona nevie ako to chodí. No ale zavolám jej a poviem ako som pochodila.
A nevieš mi povedať ako to je potom keď dieťa dostane odklad a už teraz je ako 6 ročný predškolák v MŠ. Môže ešte rok chodiť do škôlky alebo potom sa rieši volaky prípravny ročník alebo ako?
a uz malo dieta odklad? teraz su nove pravidla od 1.9. tak neviem presne. treba zistit ci je tam dg. a preto je dieta pozadu a nezmeni sa (nedozreje) vtedy sa odklad nedava. volakedy mohol byt odklad kvovi veku (semptem. az decembrive deti) a k tomu pripravny rocnik
@kacena4 nemal ešte odklad, zle mu vychádzajú roky. A nemá diagnózu len je predčasne narodený a neskôr mu nabehla reč, NKS mal v papieroch ako 3 ročný ale teraz logopedička povedala, že už je na úrovni rovesníkov z jej hľadiska keď to má zhodnotiť, to už dobehol.
My sme bolo na testoch sk.zrelosti az v marci a stihlo sa to v pohode. Neviem odkial si ale ak ti mevyhovuje termin, tak kludne obvolaj cpp aj v inych mestach a zisti ako su na tom s terminmi.. ale osobne tiez suhlasim s tym ze staci z jari ist..

vsak vam povedali ze mate volat vo februari, testy sa vzdy robia koncom zimy/ zaciatkom jari nie skor kedze u dieťaťa aj par mesiacov vie spravit velke zmeny vo vysledkoch. naco teraz testy?