Keď matky posielajú choré deti do škôlky
Ahojte neviem kde sa vynervacit ale nema byt pravidlom, ze ked decku trcia z nosa zelene sople ta matka by ho nemala dat do skolky?
To uz su tak chuderky zufale, ze ho treba pichnut do kolektivu, nech nakazi milion inych deti?
Moja mala ma zlu ladvinu pri teplite musime bezat ihned na sono pripadne lezat do tej zltacky co je teraz vsade.
To su tie matky tak kratkozrake a nedojde im, ze mozu ine rodiny mat doma ine tazke zdravotne pripady? Stara mama s rakovinou, ci iny surodenec s inym problemom?
Segre zomrela nedavno mala, lebo imunita. To tie matky si nemozu dat pozor?
Tiez mam uver, tiez povinnosti, pojem materska nepoznam a som zodpovedna aj k okoliu.
Keď nemajú teplotu a nekašlú, mohli by chodiť do škôlky. Tie matky môžu byť týždeň v práci a týždeň doma? Čo nedajú do škôlok čističky vzduchu? Ako prebieha očista hračiek, či všetkých povrchov? Niekedy mám pocit, že to vlastne niekomu vyhovuje, čím menej detí, tým lepšie.
@gribka1 a napadlo ta, ze ochorieť môžu od deti aj učiteľky? A následne ich deti, alebo iní členovia rodiny?
@anonym_00dd22 ja ano kedze mame doma dieta, ktore to moze ohrozit ...
@anonym_autor to je v poriadku ale v kolektíve a v spoločnosti sa bežne vyskytujú choroby
Za to by som nenadavala na iných ľudí
V zahraničí v škôlkach žiadne sople neriesia, tu sa z toho robí sodoma gomora. Mrzí ma tvoja situácia, ale za mňa je to na Slovensku so soplíkmi a kašlíkmi prehrotené.
@kaca222 to som išla napísať sme v Nemecku a žiadne sople ani kašeľ sa nerieši a von sa chodi za každého počasia,musia mat v skrinke gumové nohavice,bundu aj gumaky ,ak nastane teplo plavky a hrali sa na ihrisku,kde bol piesok a nachystana hadica zo studenoou vodou a tak sa hrali.Ked som ju bola zobrať tak som ju s hadicou umyla od piesku
@anonym_b24cbb bruško ju bolelo týždeň a ty si ju dávala do škôlky?
@amdornik u lekárky bola. Ta povedala ze asi dačo zjedla ze nie je dôvod byť doma. Riadila som sa teda človekom ktorý študoval tento odbor a vie co je najlepšie.
Ach jo , ty si presne tá matka , ktorá ma vždy pravdu a všetci sú naprd, iba ty dokonalá a všetko robíš super 🙂
@kaca222 to som išla napísať sme v Nemecku a žiadne sople ani kašeľ sa nerieši a von sa chodi za každého počasia,musia mat v skrinke gumové nohavice,bundu aj gumaky ,ak nastane teplo plavky a hrali sa na ihrisku,kde bol piesok a nachystana hadica zo studenoou vodou a tak sa hrali.Ked som ju bola zobrať tak som ju s hadicou umyla od piesku
A Atb v Nemecku nechcu ani predpisovať, veľmi málo kedy predpisu
ja len mala zaujimavost. Imunita sa nebuduje vitaminami, doplnkami ale prave chorobami. Kazda choroba uci imunitu bojovat
@amdornik u lekárky bola. Ta povedala ze asi dačo zjedla ze nie je dôvod byť doma. Riadila som sa teda človekom ktorý študoval tento odbor a vie co je najlepšie.
@anonym_b24cbb áno, študovala. ale prax vykonáva na nič. naša pediatrička pri bolesti brucha, ktorá trvá viac ako deň a nie je sprevádzaná zvracaním či hnačkou, odoberá kompletný krvný obraz. keby toto tá vaša študovaná pani doktorka urobila, žltačku by zistila. a nemusela si potom počúvať rozhorčených rodičov, ktorým sa v podstate nečudujem.
@gribka1 a napadlo ta, ze ochorieť môžu od deti aj učiteľky? A následne ich deti, alebo iní členovia rodiny?
@anonym_14bd71 k tomu mám celkom milú príhodu, ktorú sme zažili práve my. keďže som si choré dieťa nechávala doma na úkor zníženia svojho príjmu, raz sa stala taká vec, že zas a znovu ostala doma pre pár chorých detí. učiteľky neriešili, ja som soptila, klasika. bola doma týždeň, potom ešte jeden (keďže ATB som sa vyhýbala, trvalo dlhšie, kým nejaký nepríjemný infekt odoznel). no a koncom toho druhého týždňa tak s obľubou skloňovaná karma sadla aj na MŠ a učiteľky. ba i na pani riaditeľku, ktorá tiež nič neriešila a bola majsterka sveta, keď som za ňou raz bola naozaj prosiť, aby očividne choré deti vyraďovali z kolektívu. jednoducho niektoré dieťa prinieslo také svinstvo, že do 48 hodín grcalo a hnačkovalo nielen 80% detí, ale aj učiteľky a pani riaditeľka. zaujímavé, že odrazu všetko sa dalo. po dezinfekcii škôlky (zatvorená bola týždeň) sa odrazu prijali také opatrenia, že aj obyčajný sopeľ bol problém. neuveriteľné, že? až keď sa to dotklo učiteliek a riaditeľky, začalo sa viac dbať na triedenie chorých detí. a bez hanby priznávam, že som bola škodoradostná, pretože si to zaslúžili. lebo stále píšem o fakt chorých deťoch, ktoré tam opatrovali celé dni a ktoré zbytočne nakazili ďalšie deti.
@anonym_14bd71 k tomu mám celkom milú príhodu, ktorú sme zažili práve my. keďže som si choré dieťa nechávala doma na úkor zníženia svojho príjmu, raz sa stala taká vec, že zas a znovu ostala doma pre pár chorých detí. učiteľky neriešili, ja som soptila, klasika. bola doma týždeň, potom ešte jeden (keďže ATB som sa vyhýbala, trvalo dlhšie, kým nejaký nepríjemný infekt odoznel). no a koncom toho druhého týždňa tak s obľubou skloňovaná karma sadla aj na MŠ a učiteľky. ba i na pani riaditeľku, ktorá tiež nič neriešila a bola majsterka sveta, keď som za ňou raz bola naozaj prosiť, aby očividne choré deti vyraďovali z kolektívu. jednoducho niektoré dieťa prinieslo také svinstvo, že do 48 hodín grcalo a hnačkovalo nielen 80% detí, ale aj učiteľky a pani riaditeľka. zaujímavé, že odrazu všetko sa dalo. po dezinfekcii škôlky (zatvorená bola týždeň) sa odrazu prijali také opatrenia, že aj obyčajný sopeľ bol problém. neuveriteľné, že? až keď sa to dotklo učiteliek a riaditeľky, začalo sa viac dbať na triedenie chorých detí. a bez hanby priznávam, že som bola škodoradostná, pretože si to zaslúžili. lebo stále píšem o fakt chorých deťoch, ktoré tam opatrovali celé dni a ktoré zbytočne nakazili ďalšie deti.
@amdornik Tieto črevné virózy nie sú ničím výnimočné, učiteľky si nimi prejdú za svoju prax niekoľkokrát, takže to nie je karma, je to bežné. Teraz sa tu ty hráš na majsterku sveta. Ale pozor, karma ...
@amdornik Tieto črevné virózy nie sú ničím výnimočné, učiteľky si nimi prejdú za svoju prax niekoľkokrát, takže to nie je karma, je to bežné. Teraz sa tu ty hráš na majsterku sveta. Ale pozor, karma ...
@anonym_c8a8f7 čo karma? aká karma? poznáš význam slova karma? ak áno (lebo ja áno), tak ja sa nemusím ničoho báť. ja som nikdy nedala choré dieťa do kolektívu a ani ja nechodím chorá do kolektívu. nie som sviňa, aby som svojím chovaním a nezodpovednosťou nakazila ďalších ľudí, ktorým môžem spôsobiť nepríjemnosti, ba až smrť. tak aká karma?
ach áno... zabudla som dodať najdôležitejšie. že v stredu začali grcať asi 3 deti priamo v škôlke hneď ráno. samozrejme, nechali si ich tam. do záverečnej grcala polovica detí. napriek tomu vo štvrtok normálne fungovali ďalej. do štvrtka záverečnej ostalo z cca 120 detí asi 15 a 2 učiteľky. napriek tomu aj v piatok otvorili zariadenie (čo už mala dávno riaditeľka hlásiť na hygiene). až keď v piatok pani riaditeľka grcala a ďalšie deti "odpadávali", začalo sa riešiť. nikdy na toto nezabudnem.
na akú karmu si to mám dávať pozor ja? ja nie som danou pani riaditeľkou. a opakujem, akonáhle "zacítim", že môžem niekomu ublížiť alebo uškodiť, ja sa stiahnem a stiahnem z "obehu" aj svoje potomstvo. tak sa bež vyhrážať karmou niekomu inému, nie mne.
@kvietok1233 a keby si trochu popracovala na jeho imunite namiesto nadávania na celý svet?
Kedy sa stihne nakaziť, keď je doma NONSTOP
Mi to akosi nevychádza
@anonym_4b67dd nemudruj keď nevieš. Chodíme aj k imumoalergologicke berie všetko možné na imunitu ale aj tak je to hovno platne keď si s niekým chorým zavretá v jednej miestnosti 8 hodín a zdieľate spoločne predmety hračky atď. Bežné vydrží týždeň v škôlke dva sú už luxus. Naposledy keď dobrala antibiotiká a po dvoch týždňoch išla do škôlky konečne zdravá tak po dvoch dňoch v škôlke mi decko doma prevracalo v noci päť hodín. A kde sa asi nakazilo? No v škôlke lebo mamičky ako ty nedbajú dať tam dieťa v akomkoľvek stave len aby sa o neho náhodou nemuseli doma starat!
@anonym_4b67dd nemudruj keď nevieš. Chodíme aj k imumoalergologicke berie všetko možné na imunitu ale aj tak je to hovno platne keď si s niekým chorým zavretá v jednej miestnosti 8 hodín a zdieľate spoločne predmety hračky atď. Bežné vydrží týždeň v škôlke dva sú už luxus. Naposledy keď dobrala antibiotiká a po dvoch týždňoch išla do škôlky konečne zdravá tak po dvoch dňoch v škôlke mi decko doma prevracalo v noci päť hodín. A kde sa asi nakazilo? No v škôlke lebo mamičky ako ty nedbajú dať tam dieťa v akomkoľvek stave len aby sa o neho náhodou nemuseli doma starat!
@kvietok1233 áno, súhlasím. bežne som sa stretla s tým, že bola nejaká brušná viróza a nakoniec vysvitlo, že dieťa (cudzie) grcalo doma od 00:00 cca do 06:00, ale o 7:30 ho matka strčila do škôlky. zrejme nejak tak sa priniesol aj ten brutálny vírus, ktorý spomínam vyššie. nuž, komu niet rady...
@anonym_autor ja sa k tomu vyjadrím len okrajovo, keď prejdeme ráno cez zimu do tepla, sople sú vždy, neriešim. Choré deti do školy/škôlky nedávam. Raz sa mi stalo že mal škôlkar červené líčka, reku ubehany, do večera vystrájal, červeň v lícach..ráno som líčka natrela reku asi exém od zimy, a šiel do škôlky.. nevedomky nikdy sme 6-tu chorobu nezažili, jasné že sa potom nakazili aj ostatné deti ale nikto neriešil odkiaľ, čo, kedy...
Deti si budujú imunitu a vždy si to musíme my rodičia odkrútiť, kazdy tým prešiel. Mám dceru ktorá pracuje na detskom oddelení a teraz tam má samé chrípky, korónu, brušné chrípky.. typické pre toto obdobie
Čo ma ale veľmi zaráža je, že koľko príjmov tam je ktoré dovezie sanitka alebo rodičia - totálne zdrogovaných. 12-13 ročné deti a drogy. Alebo total spité, dočurane. Verte že tieto detské chorôbky, ako prídu tak i odídu a že je to len prechodné, a netreba robiť z komára somara. Patrí to k životu, k vývoju deti. Ale problémy ktoré číhajú na deti v dnešnom svete sú tak obrovské, že keby ste sa mali týmto brodiť, až tak by ste chápali aké hlúposti ste riešili pri soplikoch...
@anonym_autor tak matka môže skúšať, učiteľka by nemala prijať, a hneď pri prvom príznaky dieťa izolovať a volať rodičom. Ale učitelia zoberú, koľkokrát som bola svedkom, že mamička vo dverách povedala, že dieťa kýcha, asi dačo na neho lezie a učiteľka že to nič, kým nemá sople...a o tri dni už ani to dieťa ani polka triedy v skolke nie je, lebo choré deti. Potom sa zlucuju triedy, malé k veľkým, atď a zase tam niečo chytia. Chodíme z choroby do choroby, najhoršie, že syn je predškolák a už musí chodiť, ináč by som aj 💩 na celú škôlku a ten systém.
@gribka1 ja hlavne nechapem mamu, ktora dieta co ledva sedi da skolky, zosedivela by som od strachu ked mam krpca choreho inhalujeme, zrazam teploty a nebuchnem ho ucitelkam co tam maju roboty vyse hlavy...
@anonym_autor Tak v takom stave jasné, že má byť doma. Očividne choré dieťa neriešim, ale soplík je niečo iné.
@anonym_autor ja sa k tomu vyjadrím len okrajovo, keď prejdeme ráno cez zimu do tepla, sople sú vždy, neriešim. Choré deti do školy/škôlky nedávam. Raz sa mi stalo že mal škôlkar červené líčka, reku ubehany, do večera vystrájal, červeň v lícach..ráno som líčka natrela reku asi exém od zimy, a šiel do škôlky.. nevedomky nikdy sme 6-tu chorobu nezažili, jasné že sa potom nakazili aj ostatné deti ale nikto neriešil odkiaľ, čo, kedy...
Deti si budujú imunitu a vždy si to musíme my rodičia odkrútiť, kazdy tým prešiel. Mám dceru ktorá pracuje na detskom oddelení a teraz tam má samé chrípky, korónu, brušné chrípky.. typické pre toto obdobie
Čo ma ale veľmi zaráža je, že koľko príjmov tam je ktoré dovezie sanitka alebo rodičia - totálne zdrogovaných. 12-13 ročné deti a drogy. Alebo total spité, dočurane. Verte že tieto detské chorôbky, ako prídu tak i odídu a že je to len prechodné, a netreba robiť z komára somara. Patrí to k životu, k vývoju deti. Ale problémy ktoré číhajú na deti v dnešnom svete sú tak obrovské, že keby ste sa mali týmto brodiť, až tak by ste chápali aké hlúposti ste riešili pri soplikoch...
@emka530 ale tu nejde ani o ten soplík, ale to, že ja nechám dieťa doma týždeň, nech vyzdravie, konečne sa teším, aj zamestnávateľ 🙈 a o týždeň zase som doma, lebo druhé dieťa, kým prejde, zase niekto v triede príde so soplom a učiteľka namiesto toho, aby povedala rodičovi, že ani tomu dieťaťu nie je v kolektíve dobre, keď vkuse kýcha, soplí, má upchaty nos...len chodí za ním so servitkou v ruke a utiera mu nos.
Stačí trosku empatie.
@anonym_14bd71 Jedine, čo ma napadá je, že je akýsi iný svet. Aj my troška staršie sme mali deti v škôlke, ale nepamätám si, že by som každý druhý týždeň bola doma. Nikto so soplikom doma nesedel. Možno tak raz za mesiac, či dva. A s tými učiteľkami, ako to voľakedy zvládli? Neviem, divné to je teraz nejako.
@gribka1 hracky sa skutočne nedezinfikuju denne, aj tak by to bolo zbytočné, kým sa nadýchnes, jedno dieťa strčí druhému do úst lyžičku, lebo sa hrajú na mamu a dieťa...nevieš, kto ju mal v ústach pred desiatimi minútami. A ze by ucitelkam vyhovovalo, keď klesne počet detí? No ohromne. Klesne vtedy totiž aj počet učiteliek, musia si brat dovolenku. Určite po tom všetky tuzia mat dovolenku, keď ju nepotrebuješ, napr.v novembri keď je sychravé pocasie
@anonym_14bd71 No vidíš, môže dezinfikovať vzduch, možnosti sú.
@anonym_autor pre mna je uplne fascinujuce, ako decko, ktore nema vyslovene diagnostikovanu poruchu imunity moze chytit kazdy virus, co okolo neho preleti. moja dcera je v skolke druhy rok a k dnesnemu dnu bola 2, slovom dvakrat chora. starala som sa a staram sa o imunitu svojho decka a je mi fuk, akej farby sople maju deti v skolke. v triede mojej dcery je 5 matiek samoziviteliek, co su radi, ze stihaju rano doniest decko do skolky a poobede vybrat, co denne padaju na hubu a su radi, ze maju pracu a ocr-ky si ani omylom dovolit nemozu, lebo by skoncili pod mostom. to len tu na mk zijete poniektore v iluzii, ze kazda zena ma okolo seba cely zastup rodinnych prislusnikov, kt.sa budu spolupodielat pri opatrovani choreho dietata. nedokazem si predstavit (ironia), ako dokazu zit ludia v zahranici, kde nekonecne ocr-ky neexistuju a deti, kym neberu atb a nemaju horucky su normalne v kolektive a nikto sa nad tym nezavzdusnuje ako matky na SR.
Ja ta chápem. Mám dve deti, obe so snizenou imunitou (potvrdené z krvi u imuno). To okrem toho že každá choroba skočila na dieťa znamenalo aj cca 2,5 týždňa (niekedy aj dlhšie) na vyliečenie z vírusu. Radaej nepíšem dĺžku liečenia v prípade baktérie.
A áno, to čo u jedného dieťaťa prejde soplikom, u mojich takto. Doteraz som aspoň bola s mladším na RD ale keď si to takto na striedacku budú dávať keď nastúpim do prace, tak to bude zaujímavé. Tiež nemáme nikoho na pomoc (ale do skolky/školy by som ich nedala)
@anonym_autor Podla mna to velmi prezivas. Ozaj chore a nevladne dieta do skolky nezoberu a ani nepoznam matku,ktora by dala vyslovene nevladne dieta do skolky. Uvedom si,ze vacsina ludi pracuje a je minimum zamestnavatelov,ktori toleruju permanentne ocrky. Nikto si nemoze dovolit nechat dieta doma,ak zakasle alebo ma soplik. Stari rodicia pracuju a ti,co su na dochodku uz maju sami so sebou,co robit a nie sa este nakazit od vnucata. V zahranici nikto neriesi sople,tak mi povedz ako je to mozne? Tam s tym ludia ziju v pohode a tu sa vedu vojny v skolkach medzi mamickami.
@anonym_autor
a ty si rozmyskala nad tym, ze nechas doma svohe
dieta kedze ma problem? A nad scenarom, ze ty sa niecim nakazis a budes prenasacom pre dceru? Pokial chces idealne prostredie, zaloz sukrimnu skolku. V skole co urobis, tiez sa budes stazovat? Vies, ze aj tie ostatne "zufale chuderky" maju uver a su mozno aj samozivitelky? Keby nechali deti so soplom vzdy doma, skoncia pod mostom.
Netvrdim, ze je to super ale nemaju mnohe velmi na vyber. Idealne keby bola skolka od jesene do jari zatvorena, lebo vtedy tam sopli a kasle 80% deti.
Ja mam 1,5rocneho, zijeme tiez v zahranici chodime len do kruzkov s nim ale tiez chodime aj my aj ostatni, ked maju sopel. Sopel nie je nic vazne. Od septembra bol chory uz trikrat a je to budovanie imunity. Pokial nema teplotu, je vesely, hravy normalne ideme.. a s tym kaslom: ved deti maju niekedy dojazd aj tri tyzdne, to si neviem predstavit byt doma..
@kvietok1233 🤦🏻♀️ skludni hormón lebo ti praskne cievka a nepíš bludy
@anonym_autor sú aj matky samoživiteľky, rozvedené, už nemajú starých rodičov, sesternice bývajú veľmi ďaleko (ktorá sesternica by ale zostávala doma z práce kvôli chorému dieťaťu? 🤔), rodičia sami ešte tiež musia chodiť do práce atď. Našťastie mám už veľké dieťa, takže sa ma to netýka, ale dokážem pochopiť, keď dá matka dieťa so sopľami do škôlky... Sama som to síce nerobila, dcéra vždy keď bola chorá, bola doma. Ale nie vždy je to možné.
@kvietok1233 🤦🏻♀️ skludni hormón lebo ti praskne cievka a nepíš bludy
@anonym_4b67dd Cievky mi držia, ale ty by si si mohla skontrolovať tlak – hlavne ten duševný. To je ten moment keď niekto príde bez pointy, ale s diagnózou. Ak máš to šťastie a nie si matkou večne chorého dieťaťa buď len rada a neodsudzuj matky, ktoré sa tým trápia. Ak si to nezazila, nepochopíš a nevyjadruj sa. A ak by si mala ty dieťatko s chorou obličkou, chcela by som potom vidieť ako by si sa zastávala všetkých tých chudák mamičiek čo musia dávať choré deti do škôlky. Ak si to nezažila, neosočuj láskavo iné matky. Nemáš ani predstavu koľko lekárov a vyšetrení moje dieťa absolvovalo a záver - imunita v norme, mandle norme, odbery všetky v norme. Vyskúšala už xy preparátov a Metod, ani netušia čo všetko sme skúsili a ty mi ideš rozprávať že mám pracovať na imunite ? No nie ja mám asi podľa teba večne choré decko a vôbec to neriešim a je mi to jedno. Prajem ti dobrú noc, a snáď ti nestupne aj ten krvný tlak 😉
Strasne sa to hroti na slovensku. Ako tu bolo uz niekolkokrat spomenute - farba sopla je uplne nepodstatna, najviac infekcny je clovek (dieta) hned na zaciatku, ked vlastne u neho este dokopy ani nic neprepuklo. Najinfekcnejsi sopel je naopak ten riedky priesvitny. Zeleny znamea, ze sa uz organizmus “cisti”, ten byva ku koncu choroby praveze uz.
Treba to prezit, tymto si prejde v skolke kazda mama. Vzdy budu v skolkach deti so soplami a matky, co na to budu nadavat, a ono sa to aj vymeni 😉😉
nastupi do skoly, zlepsi sa to
No ja som tak rada za túto tému...
Tak po 1. Autorka, úplne ta chápem, rozumiem, že sa snažíte vyhýbať akejkoľvek chorobe...
Môj syn má tiež oslabenú imunitu, a úplne všetko čo môže sa na neho prilepiť... o to horšie, že sa z toho väčšinou veľmi dlho spamätáva...
Ale teda nepáčia sa mi tu iste názory!!! Napríklad, že choré deti dávajú do škôlky matky ktoré sú na RD z mladším...
Môj syn tiež nastúpil tento rok do škôlky. 1 týždeň normálne odhodil celý, ale v piatok už bolo vidieť, že na neho niečo lezie. (Z piatku na sobotu totálny záchvat laringitidy-skoncili sme na pohotovosti, na adrenalíne...) bol 3 týždne doma..! ( presne som bola toho názoru, že dieťa, čo kašle nepatrí do skolky) už na ten 4 ty týždeň som ho teda dala do škôlky ( kašľa,vždy keď sa zabehať, alebo namahal... a aj keď ráno plakal.. tak sa tam z vysilenia išiel zadusit...(dokonca sa dovracal rano z toho ako sa namahal, kričal, emócie prežíval ráno, kde musí ísť do škôlky a musí tam zostať bez mami)
Takže teraz ma tu čo podaktore mamy ukamenuju?
Nikto však nevie, že on bol 3 týždne doma, že takto reaguje aj bežné doma ( q aj bez chorobi, pri pľaci q vysileni kašle a je schopný sa dopracovať, lebo ho z toho kriku napne a už to ide) nik nevidi, že som tiež na všetko sama, že mi nemá kto postrazit deti, ani pomôcť doma.....
Co čert nechcel po 4 dňoch zas viditelne kašľal a v plnej sile sa laringitida vrátila.. m už je opäť týždeň doma, budúcu týždeň ho nechám doma určite... q nás adaptacny proces môže začať odznova...a teraz úprimne, poraďte čo robiť? Nedávať dieťa ako dlho do škôlky??? Keď moje dieťa aj po uzdravení kašle 2-3 týždne..

@anonym_autor darmo sa rozculujes, nezmenis to, moja dcera bola prvy rok v skolke 12x chora.
Skor by som porozmyslala nad pristupom k manzelovi. Poznam vela zien co sa rozculuju na skolku a system a potom sa dozviem, ze manzel sa od starostlivosti o deti a domacnost distancuje.
Moj muz pracuje vo velkej stavebnej firme, kde je zodpovedny za cele jedno oddelenie a aj tak chodi na OČR s dcerou, ktora je este casto soplava aj ked uz chodi do skoly. Aby som aj ja mohla pracovat a podielat sa na financiach. Netreba chlapa tolko ofukovat, potom nebudes taka pretazena, on ma zakonne pravo na OCR.
@scorpionflower1 manzela keby nemam uz niekde sa hompalam na ceresni 😂
on je matka ako ja 😂 sme asi hold iba zodpovednejsi...