Keď matky posielajú choré deti do škôlky
Ahojte neviem kde sa vynervacit ale nema byt pravidlom, ze ked decku trcia z nosa zelene sople ta matka by ho nemala dat do skolky?
To uz su tak chuderky zufale, ze ho treba pichnut do kolektivu, nech nakazi milion inych deti?
Moja mala ma zlu ladvinu pri teplite musime bezat ihned na sono pripadne lezat do tej zltacky co je teraz vsade.
To su tie matky tak kratkozrake a nedojde im, ze mozu ine rodiny mat doma ine tazke zdravotne pripady? Stara mama s rakovinou, ci iny surodenec s inym problemom?
Segre zomrela nedavno mala, lebo imunita. To tie matky si nemozu dat pozor?
Tiez mam uver, tiez povinnosti, pojem materska nepoznam a som zodpovedna aj k okoliu.
Dobrý večer. Prepáčte, ale nesúhlasím s Vami. Ste netolerantna,je poznať, že nemáte ani len tušenie ako je to u deťoch, ktoré nemajú zdravie ako to Vaše. Áno, V kolektíve sa točia choroby a tie mamky,ktoré majú deti s diagnózou príp. Oslabenou imunitou, ako spomínate by sa mal o tie matky postarať systém. Systém sa stará tak,že mamky môžu zostať do 6 rokov veku dieťaťa. Ale ta matka musí mať prijem. Príspevok z predl. Rodičovskej dovolenky je nízky. Pýtam sa kto zamestná takú mamičku,ktorá musí opakovane zostávať s chorym dieťaťom doma. Keď si tu čítam komentáre niektorých mamiciek, je mi z toho smutno. Tolerancia, empatia nula. K čomu vediete svoje deti? Takáto je spoločnosť. Autorke témy želám veľa,veľa síl a vydržať. Pokiaľ sa nezmení myslenie v spoločnosti zázrak sa neudeje.
@anonym_5f5720 alebo teda inak. Zhodneme sa v tom, že nikto si nemôže dovoliť často vymeškávať z práce. Vy si ale asi myslíte, že za časté choroby vášho dieťaťa môžu matky, ktoré svoje choré deti umiestňujú do kolektívu.
A s týmto ja nesúhlasím. Človek je infekčný už dajme tomu 24 hodín pred prepuknutím prvých príznakov. Takže ak Adamkovi začne sopeľ v škôlke doobeda, skoro dva plné dni rozsieva vírus do okolia. Pripočítajme k tomu pezpríznakových prenášačov a kontaminované hračky a vyjde z toho jediné, a to je, že škôlka je jedna veľká hŕba patogénov, kde sa vnímavý jedinec (dieťa s oslabenou imunitou) jednoducho nákaze nevyhne.
To by také dieťa nesmelo chodiť nielen do škôlky, ale ani na nijaký krúžok, interiérové a dokonca ani exteriérové ihriská.
@anonym_autor určitým matkám,, dokonalým matkám,,je to tak maximálne jedno!ešte sa bude sťažovať že prečo jej decko poslali domov veď ma ,,len,,sople...kopala by som ju rovno do hlavy za toto ...dieťa dá do škôlky choré,prípadne nepreliecené...mám takú,,top matku,,v rodine a lulujem tie deti .. kôli doticnej nenavstevujem svojích rodičov doma ...len vonku lebo jej deti sú večné choré a nepoznajú posteľ a to že sa treba liečiť.Roznasaju to všade kde sa len dá 🤮🤮🤮🤮🤮😡
A dodám že je doma na rodičku,do práce nechodí a do škôlky drbne ani nie 2 ročné dieťa na celý deň len aby ona mala pokoj.....😡😡😡🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮
@anonym_ec389d najhoršie je, ze tieto konkretne 2 deti maju matky doma... nepracuju a ani nemaju dalsie mladsie deti 🙈 chore...
uz to chytila aj malicka, uz sa iba pomodlit az neskoncime v nemocnici 🙈
@veklipo ja rozumiem nie som hyena ale treba skusit babku, mamu, sesternicu, ako pisem nikdy nevies kto ma doma aky pribeh...
@anonym_autor akú babku, sesternicu? Akože všetci túžia strážiť niekomu choré decko? Veď starí rodičia pracujú, sesternice asi tiež pracujú, alebo chodia do školy. Každý má niečo, prababky majú tiež už oslabenú imunitu, takže ohrozovať seniorov s detskými soplami je cez. Ja chápem, že si nasratá, ale kapitolu " škôlkárske choroby" si musí každý rodič prežiť a poriešiť sám. Neboj, netrvá to večne a všetci sme to zažili, ono to prejde. Je to len obdobie.
@anonym_ec389d najhoršie je, ze tieto konkretne 2 deti maju matky doma... nepracuju a ani nemaju dalsie mladsie deti 🙈 chore...
uz to chytila aj malicka, uz sa iba pomodlit az neskoncime v nemocnici 🙈
@anonym_autor super 👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼. Držím palce aj my sme aktuálne chorý a myslím že dosť..naša dr ATB nedáva rada ale veru nám dala 😒
@anonym_16501c tak pr, pozor na hubu, toto su lekari, obaja (aj pediater aj alergo) jedni z najlepších v meste, najvyhladavanejsich. Nikdy, nikdy nas neodmietli, ked sme prisli - a to sme riešili dost vazne problemy ...Ale jednoducho, nepredpisuju ATB len tak, a rovnako ani očr. Nebude pisať čulemu dieťatu bez teploty očr ked ma len sopel a kasel...Furt sa chcem opičiť po zahraničí, ako tam sa dobre žije, ale prečo si v tomto neberieme priklad? Sople a kašle sa fakt neriešia v zahraničných škôlkach...Však tak sa buduje imunita...
@anonym_39993a laskavo skludni hormón a aj slovník. Hubu mas možno ty, nie ja.
A tvoja najvyhladavanejsia lekárka určite vie, ze práve najinfekcnejsi je práve ten prvý, priesvitný sopel. Cize ked k nej dôjdeš "iba so soplikom", jasne, sup sup do skolky a roznasat bacile pekne ďalej vsak? No však potom ti tie ATB a OCR ani dávať ani nemusi, lebo tvoje chore decko už dávno v skolke všetko osoplilo a roznieslo bacile, kam sa len dalo. Gratulujem, fakt TOP lekar 👏👍
@veklipo ja rozumiem nie som hyena ale treba skusit babku, mamu, sesternicu, ako pisem nikdy nevies kto ma doma aky pribeh...
@anonym_autor moja dcéra chodi bežne so soplami do jaslí, rovnako ako jej spolužiaci. Ostávajú doma iba ti co naozaj uz vela kašlú alebo maju teplotu prip zvracaju. Syn ochorel od dcéry ked mal 3 týždne a co mam robit? Očkujem nas na vsetko co sa da, posilňujem imunitu a som vďačná ze maju obaja “iba” sople. Nemam babky ani nikoho na výpomoc a muž je raz ze nas zvláda živiť tiez nemoze ostávať doma. Chapem tvoje rozhorčenie ale skor sa zameraj na posilnenie imunity deti, to dokážeš zmeniť.
@anonym_autor moja dcéra chodi bežne so soplami do jaslí, rovnako ako jej spolužiaci. Ostávajú doma iba ti co naozaj uz vela kašlú alebo maju teplotu prip zvracaju. Syn ochorel od dcéry ked mal 3 týždne a co mam robit? Očkujem nas na vsetko co sa da, posilňujem imunitu a som vďačná ze maju obaja “iba” sople. Nemam babky ani nikoho na výpomoc a muž je raz ze nas zvláda živiť tiez nemoze ostávať doma. Chapem tvoje rozhorčenie ale skor sa zameraj na posilnenie imunity deti, to dokážeš zmeniť.
@anonym_48369e ako posilujes imunitu deckam Ty?
@anonym_39993a laskavo skludni hormón a aj slovník. Hubu mas možno ty, nie ja.
A tvoja najvyhladavanejsia lekárka určite vie, ze práve najinfekcnejsi je práve ten prvý, priesvitný sopel. Cize ked k nej dôjdeš "iba so soplikom", jasne, sup sup do skolky a roznasat bacile pekne ďalej vsak? No však potom ti tie ATB a OCR ani dávať ani nemusi, lebo tvoje chore decko už dávno v skolke všetko osoplilo a roznieslo bacile, kam sa len dalo. Gratulujem, fakt TOP lekar 👏👍
@anonym_16501c skludni hormon a zavri hubu akurat ty.😉
@anonym_autor obe deti dojcim, mladší vitamin C, devit dve pumpicky a inhalácie vintentky. Staršia na lacno imunoglukan, vitamin C kvapky a vecer rybi olej. Tiez inhalacia vincentky a robime si kúry s bactoral baby to su take sacky s probiotikami na dýchacie cesty citala som ze maju deti menej soplov a zápalov uši. Skúšali sme rinogerminu ale moc nam nesadla. Snazim sa co najmenej cukru a sladkosti a vela ovocia zeleniny vlakniny. Moc chorá nebýva nastastie ale mozno je to iba stastie/genetika
@anonym_autor ale musim povedat ze kazdy den co po ňu idem počujem ako učiteľky druhým rodicom vravía ze ich dieta kašle alebo ma sopel. Ale tak co narobím. A hej zabudla som ze ked prideme vzdy umyť ruky, veci z jaslí prezliecť a vyfúkať nos 🙂
@anonym_16501c skludni hormon a zavri hubu akurat ty.😉
@anonym_39993a vulgárna a najmä MUDRA si tu bola tak. Tak sklapni
@mimikarol ano to je neuveritelne, ze to je jedno, v dedine odkial pochadzam im davaju knizku hanby 😂
@anonym_autor pozri moje dieta malo sopel, nie zeleny ale v podstate farba nerozhoduje, je to len sfarbene od zloziek imunitneho systemu nic viac, moje dieta bolo s priesvitnym soplom doma 10 dni, stale bol sopel ale menej, pediater navstevu skolky odobril a aj som to dieta do skolky dala! , dieta moze po chorobe kaslat aj mesiac a nieje infekcne
Prosim ta to s tvojim dietatom si stale zavreta doma? Nechodis nakupovat? Nechodis do detskych kutikov? Nechodis na navstevu k rodine?
Ako vies, ze to je zo skolky? A vies, kazde dieta ma inu mikrofloru, vobec nemusi mat priznaky ochorenia a realne to dieta chore ani nieje len uz ma napriklad tak rezistentnu moraxellu, ze uz mi nesposobuje potiaze ale tvoje dieta taku mikrofloru nema a automaticky u neho ta moraxella spusti sopel z nosa a zapal dutin a teraz co? Ma chodit tvoje dieta samo do skolky lebo oblicka lebo hento lebo toto a ostatne maju byt doma aby sa mala primadona pohrala a neochorela a ty vysmiata, ze dieta nema sopel? Si smiesna naozaj, toto len poukazuje na tvoj intelekt ako sa spravas , vies o tom, ze dieta v skolke kludne moze mat kazdy mesiac sopel? A kazdy mesiac byt chore? Ak mas tak chore dieta co robi v kolektive?!
Preco obvinujes len matky v skolke? Ty nemozes doma priniest nejaku virozu? Ci muz z roboty alebo si niekto kychne v kauflande ?
@anonym_autor pozri moje dieta malo sopel, nie zeleny ale v podstate farba nerozhoduje, je to len sfarbene od zloziek imunitneho systemu nic viac, moje dieta bolo s priesvitnym soplom doma 10 dni, stale bol sopel ale menej, pediater navstevu skolky odobril a aj som to dieta do skolky dala! , dieta moze po chorobe kaslat aj mesiac a nieje infekcne
Prosim ta to s tvojim dietatom si stale zavreta doma? Nechodis nakupovat? Nechodis do detskych kutikov? Nechodis na navstevu k rodine?
Ako vies, ze to je zo skolky? A vies, kazde dieta ma inu mikrofloru, vobec nemusi mat priznaky ochorenia a realne to dieta chore ani nieje len uz ma napriklad tak rezistentnu moraxellu, ze uz mi nesposobuje potiaze ale tvoje dieta taku mikrofloru nema a automaticky u neho ta moraxella spusti sopel z nosa a zapal dutin a teraz co? Ma chodit tvoje dieta samo do skolky lebo oblicka lebo hento lebo toto a ostatne maju byt doma aby sa mala primadona pohrala a neochorela a ty vysmiata, ze dieta nema sopel? Si smiesna naozaj, toto len poukazuje na tvoj intelekt ako sa spravas , vies o tom, ze dieta v skolke kludne moze mat kazdy mesiac sopel? A kazdy mesiac byt chore? Ak mas tak chore dieta co robi v kolektive?!
Preco obvinujes len matky v skolke? Ty nemozes doma priniest nejaku virozu? Ci muz z roboty alebo si niekto kychne v kauflande ?
@anonym_960108 smiešna si práveže ty. Ze rezistentna moraxella?😳 takže tvoje decko je prenasacom a ty si s tým uplne v pohode. Pekne.
@anonym_960108 smiešna si práveže ty. Ze rezistentna moraxella?😳 takže tvoje decko je prenasacom a ty si s tým uplne v pohode. Pekne.
@anonym_16501c no opakujem, ukazuje to len na tvoj intelekt
Moje dieta ma vytery ciste a nema ziadnu moraxellu v nose, precitaj si prispevok este raz a mozno pochopis..
Moraxella je uplne bezna bakteria, u ktorej sa moze stat, ze jednoducho nereaguje u deti na opakovane antb liecby a nesposobuje potiaze pretoze sa prisposobila samotnemu dietatu a nevykynozis ju nicim uz a teraz co? Akoze to dieta mame zavriet do bubliny a mas smolu? Ako vies, ze nemas ty v nose nejakeho zlateho stafylokoka rezistentneho? Alebo inu haved? A obtieras sa o svoje dieta denne? To je podla teba v poriadku? Ohrozujes si dieta tiez
Dietatu sa spusti sopel po pobyte vonku a uz z toho matky panikarky spustaju hysteriu lebo sopel sopel sopel pomodlime sa ruzenec a decko okamzite prec prec od ostatnych deti
Ale kokos ide clovek do obchodneho centra kde je semeniste bakterii a tieto uzasne matky co sa tu rozculuju nechaju deti hrat sa v detskych kutikoch, chodia s nimi prebalovat na tie zasrate spinave zachody, prechadzaju sa v tych stylovych cybex kociarikoch a vobec im nevadi, ze okolo nich ludia kaslu, smrkaju, nechaju ich sediet a capat rukami po tych spinavych stoloch vo food courtoch kde predtym mohol sediet ktokolvek co prave vysiel z wecka po velkej potrebe a ruky si neumyl a potom sup do ruky kukuricnu chrumku a este si tie prsty aj pekne pooblizuju a povytieraju nosne dierky no fuj a potom sa cudujete, ze ma dieta sopel? To nikde inde dieta nemoze ochoriet len v skolke? Halooo, akoto ze my dospeli ochorieme tiez aj tie co nemaju deti ? Chodime k dveram skolky cuchat ako psy aby sme dostali sopel?
Ale toto im nevadi, nie lebo hlavne ze su v obchodnom centre ale sopel v skolke dobreze to dieta neukrizuju a ich matku tiez, uvedomte sa
@anonym_16501c no opakujem, ukazuje to len na tvoj intelekt
Moje dieta ma vytery ciste a nema ziadnu moraxellu v nose, precitaj si prispevok este raz a mozno pochopis..
Moraxella je uplne bezna bakteria, u ktorej sa moze stat, ze jednoducho nereaguje u deti na opakovane antb liecby a nesposobuje potiaze pretoze sa prisposobila samotnemu dietatu a nevykynozis ju nicim uz a teraz co? Akoze to dieta mame zavriet do bubliny a mas smolu? Ako vies, ze nemas ty v nose nejakeho zlateho stafylokoka rezistentneho? Alebo inu haved? A obtieras sa o svoje dieta denne? To je podla teba v poriadku? Ohrozujes si dieta tiez
@anonym_960108 súhlasím. Ja som dlhodobo “prenášačom” zlatého stafylokoka. Je to bežná baktéria nachádza sa na koži, slizniciach atd a u niekoho nerobí problem ale je dňa niekto oslabenú imunitu a premnožia sa tak uz to problem je. Po porode som sa nakazila pravdepodobne v pôrodnici a odvtedy každých pár mesiacov musim ist na stery a mam masívny nález stafylokoka v nose. Mužovi ani detom nikdy nic nebolo.
A este mam aj vazomotoricku rinitidu, spustí sa mi sopel pri zmene teploty, prachu, cigaretovom dyme a ďalších veciach 😂
Mne zase lezú na nervy matky čo hrotia každé zakašlanie. Samozrejme, že nedám do škôlky dieťa ktoré ledva rozpráva, s horúčkou atď ale niektoré by sa mohli ukľudniť
@anonym_960108 súhlasím. Ja som dlhodobo “prenášačom” zlatého stafylokoka. Je to bežná baktéria nachádza sa na koži, slizniciach atd a u niekoho nerobí problem ale je dňa niekto oslabenú imunitu a premnožia sa tak uz to problem je. Po porode som sa nakazila pravdepodobne v pôrodnici a odvtedy každých pár mesiacov musim ist na stery a mam masívny nález stafylokoka v nose. Mužovi ani detom nikdy nic nebolo.
A este mam aj vazomotoricku rinitidu, spustí sa mi sopel pri zmene teploty, prachu, cigaretovom dyme a ďalších veciach 😂
@anonym_48369e nespravi clovek nic a kolko takych je co o tom ani nevedia
O tej moraxelle je to bezne zname medzi skolkarskymi mamickami, autorka je asi len neskusena a rozculena prvomatka bez akychkolvek znalosti mikrobiologie, imunologie a zdraveho rozumu a vseobecneho rozhladu
Mne zase lezú na nervy matky čo hrotia každé zakašlanie. Samozrejme, že nedám do škôlky dieťa ktoré ledva rozpráva, s horúčkou atď ale niektoré by sa mohli ukľudniť
@anonym_6f1f8f suhlasim
Chcem vidiet kolegov v praci co len zakaslu co si kychnu alebo vyfukaju nos ci tiez tak vyskakuju na nich a ukazuju prstom “okamzite domov lebo mas sopel” a prskaju na vsetky strany
@anonym_48369e nespravi clovek nic a kolko takych je co o tom ani nevedia
O tej moraxelle je to bezne zname medzi skolkarskymi mamickami, autorka je asi len neskusena a rozculena prvomatka bez akychkolvek znalosti mikrobiologie, imunologie a zdraveho rozumu a vseobecneho rozhladu
@anonym_960108 presne tak
@anonym_6f1f8f suhlasim
Chcem vidiet kolegov v praci co len zakaslu co si kychnu alebo vyfukaju nos ci tiez tak vyskakuju na nich a ukazuju prstom “okamzite domov lebo mas sopel” a prskaju na vsetky strany
@anonym_960108 presne, a toto že môže to priniesť napr. manžel z práce ako prenášač. Ale nie, dieťa sa nakazilo v škôlke, lebo dieťa žije v bubline škôlka a potom vysterilizovaný domov
@anonym_960108 presne, a toto že môže to priniesť napr. manžel z práce ako prenášač. Ale nie, dieťa sa nakazilo v škôlke, lebo dieťa žije v bubline škôlka a potom vysterilizovaný domov
@anonym_6f1f8f presne
A este ak samotna matka nieco donesie alebo je prenasac - neexistuje to urcite skolka bola a obvinit ine dieta a jeho matku je najlahsie a bohvie co za haved ma ona sama v nose ci hrdle
A aka je hygiena v domacnosti
@anonym_autor presne na toto slúžia predĺžené rodicaky,platené,keď je dieťa nejako vážne choré,keď nie,tak hold. V Rakúsku dokonca NEMOZES nechať dieťa sonsoolom doma,keď je v predškolskom ročníku. A bežné sopke nerieši niekto,aj kašeľ dokonca. Takže toto večne soplovanie v škôlkach je fakt mimo. To aj v škole majú s každým soplom ostať doma? Je rozdiel choré dieťa,apaticke s teplotou a je rozdiel sopel.... Inak sa mi páči,že podľa mňa polovica matiek,čo najviac skriekaju kvôli diplom, s radosťou nabehnú s vlastným soplavym do kútika. Lebo však čo budú doma.
@anonym_autor moje dieťa síce nechodí do školky so zeleným soplom ale s miernym spolíkom chodí normálne. Ten má každú chviľu teda by nebol vôbec v školke. Utrieť sa vie, nič iné mu nie je. Teda nebudem robiť z toho katastrofu.
A čo ste všetky anonymné? :D :D :D Strach?
@drahomirrra preco sa tu tolko útočí na anonymov? Moje čísla a písmena su rovnako inkognito ako drahomira. Ved treba napisat na podporu mk nech to zrusia
@drahomirrra lebo keď niekto napíše že dáva dieťa so soplom do škôlky, tak ho iné matky ukameňujú 😃 som milo prekvapená touto diskusiou.
Ja vždy hovorím že soplík je smrteľná choroba pre chlapov a matky škôlkarov 😃
Ja mám pocit, že imunutu deti sme začali kaziť mi,no ja uz ako staršia keď som v 41 porodila tretie,tak to bolo uplne ine s mladými mamickami,to sa stále utieralu ruky,to nechytaj to nejedz,kupanie každý deň soplik hneď Atb ,mi a ešte moje uz teraz dospelé dey,to sme aj oni vyrastali vonku, kúpali teda co ja si pamätám raz za týždeň,a teda chorý sme neboli.Raz za rok penicilín,acilpyrin.Cez zimy domov az ked ruky pomaly zamrzli.Toto je podľa mňa ten dôvod, veľmi ich hyčkame
Ja mám pocit, že imunutu deti sme začali kaziť mi,no ja uz ako staršia keď som v 41 porodila tretie,tak to bolo uplne ine s mladými mamickami,to sa stále utieralu ruky,to nechytaj to nejedz,kupanie každý deň soplik hneď Atb ,mi a ešte moje uz teraz dospelé dey,to sme aj oni vyrastali vonku, kúpali teda co ja si pamätám raz za týždeň,a teda chorý sme neboli.Raz za rok penicilín,acilpyrin.Cez zimy domov az ked ruky pomaly zamrzli.Toto je podľa mňa ten dôvod, veľmi ich hyčkame
@mnamko ja si myslím ze sa velka časť pokazila nevedomosťou. Teraz uz vieme ze základ imunity pokladáme v tehotenstve, potom v prvých rokoch života. Na vsetko su výskumy. Aspon ja to tak beriem z vlastnej skúsenosti. Mama fajčila ked bola tehotna aj ked sme boli deti. Vtedy sa neriešilo kedy davat sol ani ze cukor škodí. Do každého jedla zasmazka a lizatko do ruky. Ja mam imunitu strašnu, kazdu chvilu som chorá a k tomu aj autoimunitne ochorenia. U dcéry sa snazim robit veci inak a zatial sa drzi ale to uvidim az neskôr.

Dobrý večer. Prepáčte, ale nesúhlasím s Vami. Ste netolerantna,je poznať, že nemáte ani len tušenie ako je to u deťoch, ktoré nemajú zdravie ako to Vaše. Áno, V kolektíve sa točia choroby a tie mamky,ktoré majú deti s diagnózou príp. Oslabenou imunitou, ako spomínate by sa mal o tie matky postarať systém. Systém sa stará tak,že mamky môžu zostať do 6 rokov veku dieťaťa. Ale ta matka musí mať prijem. Príspevok z predl. Rodičovskej dovolenky je nízky. Pýtam sa kto zamestná takú mamičku,ktorá musí opakovane zostávať s chorym dieťaťom doma. Keď si tu čítam komentáre niektorých mamiciek, je mi z toho smutno. Tolerancia, empatia nula. K čomu vediete svoje deti? Takáto je spoločnosť. Autorke témy želám veľa,veľa síl a vydržať. Pokiaľ sa nezmení myslenie v spoločnosti zázrak sa neudeje.
@anonym_5f5720 je mi ľúto vašej situácie, ale za svojím názorom ohľadom sopľa si kašľa si stojím.
Argument o tom, že matky potrebujú príjem a kto ich zamestná sa dá aplikovať aj opačne, a teda v zmysle, že nemôžu ostávať s každým sopľom týždeň doma.