Keď matky posielajú choré deti do škôlky
Ahojte neviem kde sa vynervacit ale nema byt pravidlom, ze ked decku trcia z nosa zelene sople ta matka by ho nemala dat do skolky?
To uz su tak chuderky zufale, ze ho treba pichnut do kolektivu, nech nakazi milion inych deti?
Moja mala ma zlu ladvinu pri teplite musime bezat ihned na sono pripadne lezat do tej zltacky co je teraz vsade.
To su tie matky tak kratkozrake a nedojde im, ze mozu ine rodiny mat doma ine tazke zdravotne pripady? Stara mama s rakovinou, ci iny surodenec s inym problemom?
Segre zomrela nedavno mala, lebo imunita. To tie matky si nemozu dat pozor?
Tiez mam uver, tiez povinnosti, pojem materska nepoznam a som zodpovedna aj k okoliu.
No syna mám spolu s jaslickami už piaty rok v detskom kolektíve, narodil sa v čase najväčších lockdownov a covidu, tak túto paniku máme riadne precvičenú.
V jasliach prakticky nebol. Na celý zimu sme ho aj odtial vybrali a striedali sa pri ňom ako blázni, lebo to bola presne tá sranda, že týždeň v jasliach, dva týždne doma. Ale to bol proste každý sopel, každé zakaslanie. Na jar mi povedala sestrička, že prečo to robím, ak nie je vyslovene chorý, nekasle v kuse, nemá teplotu a netreba mu v kuse odsávať nos, tak nech ho v pohode dám, lebo potom budeme večne doma. I tak aj bolo. A robili sme tak VSETCI.
V škôlke nám zase dali taký zoznam, že som tento rok aj zhodnotila, že dieťa by pomaly muselo mať príznaky cholery, aby neprešlo ranným sitom. Nechávam ho doma vtedy, kedy je choré. Ak môj začne kašľať, bude dokašliavat aj týždne po chorobe.
Mám na imunitu pomohlo: prejsť týmito sračkami, bohužiaľ. Je mi ľúto, ak máte niekto deti a oslabenou imunitou, lebo to sa ľahko hovorí, že takto si ju buduje, ale úplne chápem, že je to peklo.
Ďalej otužovanie. Snažím sa vnímať pocity dieťaťa, a dbať na intuíciu a paniku od babky v podobe "bože kde má čiapku, bože kde má ďalšiu deku, bože ty nemáte 27 stupňov?, bože papučky, bože tielko" ignorovať.
A ak môžem za nás najlepšie zatiaľ čo zabralo: Bérešove kvapky, berie ich naraz v kombinácii s vitamínom C. Nič lepšie sme zatiaľ nevyskúšali.
Odkiaľ máte ináč prehľad o tých rodičoch, že čo robia a koľko a že manikúra a pedikúra má prednosť? Ja za tie roky som to nikdy neriešila. Ja ani neviem, kto kedy chodí po svoje dieta. Riešim len seba a nas. Či pracujú, alebo nepracujú, a čo si môžu dovoliť? A čo robia či nerobia vo voľnom čase a na čo majú či nemajú čas?
Odkiaľ máte ináč prehľad o tých rodičoch, že čo robia a koľko a že manikúra a pedikúra má prednosť? Ja za tie roky som to nikdy neriešila. Ja ani neviem, kto kedy chodí po svoje dieta. Riešim len seba a nas. Či pracujú, alebo nepracujú, a čo si môžu dovoliť? A čo robia či nerobia vo voľnom čase a na čo majú či nemajú čas?
@oblecenie99 hlavne mnohé matky pracujú z domu popri MD/RD. Tiež mi príde odveci toto škatuľkovanie, že je niekto “doma”
@oblecenie99 hlavne mnohé matky pracujú z domu popri MD/RD. Tiež mi príde odveci toto škatuľkovanie, že je niekto “doma”
@kaca222 Ja som tiež na materskej, a v kuse som v kontakte s kolegami, už mi končí aj materská a prestupujem na rodičovskú a už začínam vo veľkom robiť normálne... tiež si môžu myslieť, keď tlačím do škôlky kočík okolo pol piatej, že tak tá je na materskej, kludne by mohla chodiť po dieťa skôr, ale ja na tej materskej, paradoxne, naozaj reálne aj robím :D a proste aj pre toto nestíham skôr. A ani neviem prečo by som to robila, škôlka je do piatej, nejdem na poslednú chvíľu.
Len ma fakt zaskočilo, aký prehľad majú ľudia o ostatných rodičoch.. možno v malej dedinskej škôlke, kde každý každého pozná, ale v meste? Ja vidím len lietať tých rodičov, kedy ktorého, ja vôbec neviem, či mamka letí z pracivnej porady alebo od kaderníka.

@mnamko ja si myslím ze sa velka časť pokazila nevedomosťou. Teraz uz vieme ze základ imunity pokladáme v tehotenstve, potom v prvých rokoch života. Na vsetko su výskumy. Aspon ja to tak beriem z vlastnej skúsenosti. Mama fajčila ked bola tehotna aj ked sme boli deti. Vtedy sa neriešilo kedy davat sol ani ze cukor škodí. Do každého jedla zasmazka a lizatko do ruky. Ja mam imunitu strašnu, kazdu chvilu som chorá a k tomu aj autoimunitne ochorenia. U dcéry sa snazim robit veci inak a zatial sa drzi ale to uvidim az neskôr.
@anonym_48369e a ja 55 a vôbec chorá