Keď matky posielajú choré deti do škôlky
Ahojte neviem kde sa vynervacit ale nema byt pravidlom, ze ked decku trcia z nosa zelene sople ta matka by ho nemala dat do skolky?
To uz su tak chuderky zufale, ze ho treba pichnut do kolektivu, nech nakazi milion inych deti?
Moja mala ma zlu ladvinu pri teplite musime bezat ihned na sono pripadne lezat do tej zltacky co je teraz vsade.
To su tie matky tak kratkozrake a nedojde im, ze mozu ine rodiny mat doma ine tazke zdravotne pripady? Stara mama s rakovinou, ci iny surodenec s inym problemom?
Segre zomrela nedavno mala, lebo imunita. To tie matky si nemozu dat pozor?
Tiez mam uver, tiez povinnosti, pojem materska nepoznam a som zodpovedna aj k okoliu.
Matkám je to tak srdečne jedno. A zober si že toto sa deje nielen v školke ale aj v škole. Tiež mám dieťa ktoré keď ochorie musí ostať doma. Ja mám čoskoro 40r a za celý život som nemala toľko x antibiotiká čo moja 10 ročná dcéra.
Škôlka by mala zaviesť do cenníka pokuty za prinesenie chorého dieťaťa.
Ráno a na obed deťom merať teplotu bezkontaktným teplomerom a ak je zvýšená tak premerať klasickým.
Tiež by mali mať možnosť ak sa im niečo nezdá mať rôzne testy a otestovať ho či nemá niektorú bežnú chorobu.
@anonym_3fe1a5 Ranné meranie teploty je úplne bežné a tiež meranie teploty počas dňa, ak sa im niečo nezdá. Žiadne testy deťom nemôžu robiť.
@anonym_autor A ty si to riešila v škôlke? Zelené sople neznamenajú vždy infekčnosť.
Matkám je to tak srdečne jedno. A zober si že toto sa deje nielen v školke ale aj v škole. Tiež mám dieťa ktoré keď ochorie musí ostať doma. Ja mám čoskoro 40r a za celý život som nemala toľko x antibiotiká čo moja 10 ročná dcéra.
@mimikarol ano to je neuveritelne, ze to je jedno, v dedine odkial pochadzam im davaju knizku hanby 😂
@mimikarol je to neskutocne nefer a nechapem, preco to prechadza...
Moja znama hladala dlho pracu - muz na 3 smeny, ona nemohla ist do hocijakej prace a na expertnu poziciu nema vzdelanie, tak sa potešila práci v malom obecnom obchode. S časom jej vyšli v ústrety, ale na OČR mohla zabudnúť. A viesť boli dni, keď poprosila učiteľku, nech dáva malému kvapky so nosa a sirup od kašľu.
Nie je hlúpa, ale zivot nie je vždy jednoduchý.
V zahraničí v škôlkach žiadne sople neriesia, tu sa z toho robí sodoma gomora. Mrzí ma tvoja situácia, ale za mňa je to na Slovensku so soplíkmi a kašlíkmi prehrotené.
V zahraničí v škôlkach žiadne sople neriesia, tu sa z toho robí sodoma gomora. Mrzí ma tvoja situácia, ale za mňa je to na Slovensku so soplíkmi a kašlíkmi prehrotené.
@kaca222 Presne. To isté mi povedala pediatrička s mnohoročnou praxou. Ak dieťa so zeleným soplíkom môže do škôlky, aj dieťa s kašľom. Ak nemá horúčku a nie je viditeľne slabé, nevládne. Robí sa okolo toho strašný cirkus.
O farbe sopla. A este raz, najinfekcnejsi sopel je ten na začiatku, ten riedky, ten co vsade sa vyprskne, utrie a lahko a rýchlo sa odovzda dalej.. ano, su vynimky alergie, ale to uz hadam viete doma, ci mate alergika..
Povedzme si pravdu, nie každý soplík je katastrofa aby dieťa nemohlo do škôlky.
Ale keď sa decko vyslovene v šatni dusí od kašľu, je celé červené, oči krvavé a matka začne pred ostatnými "ale čo sa ti to deje, veď ráno ti nič nebolo" - jasné, keď dostalo dvojitý nurofen na raňajky.
Alebo keď sa decko rovno pred škôlkou vygrcalo a matka ho následne odviedla dnu.
A všetko sú to ženské čo sú doma na rodičákoch, ale tak snáď sa nebudú s vlastným deckom zaoberať keď je mu zle.
A kedy už konečne pochopíte, že to dieťa je aj tak najviac infekčné pred vypuknutím príznakov?
Aj minulý týždeň synova spolužiačka dostala z ničoho nič cez deň vysokú teplotu, ráno bola ešte v poriadku, myslím si že za ten čas stihla už niečo po triede rozniest a nikto za to nemôže. Syn tiežminule išiel do úplne v pohode a keď som po obede pre neho prišla, už som videla že nie je v poriadku. Ako sme mali vedieť že zrovna v ten deň ochorie? Ale kebyze mám nechávať dieťa doma s prvým soplom a celé dva týždne, keď bude bez menšieho náznaku sopla, keď sa inak cíti dobre a doma si robí diskotéku a skáče po gauči, môžem dať výpoveď v práci a asi by sme mohli ísť naozaj bývať pod most. Mrzí ma tvoja situácia, ale nemyslím si, že kebyže nechávajú deti so splikom doma, bolo by tvoje dieťa menej choré. Jasné že sa nájdu aj extrémy, keď matka pošle vedome naozaj choré dieťa do škôlky, to už naozaj správne nie je, ale ja menší sopel za chorobu nepovažujem.. už si poznám dieťa a vidím na ňom, keď je naozaj chorý, vtedy ho nechávam doma samozrejme a vtedy ma aj teplotu. Inokedy väčšinou pri soploch je bez teploty.
Každý je sebec a pozerá len na seba. Ľudia sú strašné svine. Som nonstop doma a chorým deckom tak viem ako sa cítiš. je to strašné a neviem prečo to škôlky tolerujú. Ja sa už len modlím nech to skončí. A to že.to mám v práci pravidelne vykrikovane že som v kuse doma s deckom ani nehovorím . Musíme len vydržať.
Netvrdim že má človek dať choré dieťa do škôlky. Ale zamyslí sa niekedy človek nad tým aké má to dieťa možnosti? Že má možno pripečeného šéfa a prišla by o prácu. Že nemá toľko peňazí ako milionárake mamičky. Nie každý má kam dieťa odložiť. A myslieť si že deti v škôlke budú vždy všetky 100% zdravé je za mňa utópia. Tiež mi už príde celá táto situácia prestrelená.
Ja sa skôr zameriava na životosprávu a obranyschopnosť môjho dieťaťa.
@kaca222 Presne. To isté mi povedala pediatrička s mnohoročnou praxou. Ak dieťa so zeleným soplíkom môže do škôlky, aj dieťa s kašľom. Ak nemá horúčku a nie je viditeľne slabé, nevládne. Robí sa okolo toho strašný cirkus.
@anonym_c8a8f7 naše bývalé jasle vyvesili oznam, že každé dieťa s príznakmi suchého alebo vlhkého kašľa bude okamžite poslané domov. Syn vtedy kaslal už tretí týždeň, okrem toho mu vôbec nič nebolo. Bola som veľmi rada že už to zariadenie nenavštevuje 😃
A možno sú tie matky zúfalé. Možno začali po xy rokoch robiť. Možno im lekár odmietol dať očr ( nám povedal, že až ked je teplota, a nova dr si dokonca vyvesila oznam že skor ako na 4 deň teplôt, nezlepšujúcich sa teplôt, nechodiť). Tak? Ako sa maju rodičia zariadiť? Možno tie matky už nemaju rodicov schopnych postrazit deti...
AK mas ty tak strasne chore dieta, tak bud s nim doma, nevod ho do kolektivu, ani nikdy von, pretoze aj v autobuse moze ochoriet....A vlastne ani ty by si nemala chodit do prace, pretoze mozes nieco preniest...(ty zrovna chora byt nemusis ale dieta nakazit mozes).
Nemožno byt s každym soplom doma, sopel a kašel nie su choroba, pokial dieta nie je malatne, nema teplotu ...Tak hovori nasa alergologicka...Moj syn ma extremny kasel, všetkym ožne aj nemozne vysetrenia negativne, ma celorocnu alergiu, lieci sa na astmu...ale bol v skole kde ucitelka si dupala ze ona vie rozlisit infekcny kasel od neinfekcneho a ze ma isto zapal pluc (ktory bol vyluceny RTG aj inymi vysetreniami)
Netvrdim že má človek dať choré dieťa do škôlky. Ale zamyslí sa niekedy človek nad tým aké má to dieťa možnosti? Že má možno pripečeného šéfa a prišla by o prácu. Že nemá toľko peňazí ako milionárake mamičky. Nie každý má kam dieťa odložiť. A myslieť si že deti v škôlke budú vždy všetky 100% zdravé je za mňa utópia. Tiež mi už príde celá táto situácia prestrelená.
Ja sa skôr zameriava na životosprávu a obranyschopnosť môjho dieťaťa.
@anonym_460bde my teda máme ďaleko od milionárskej rodiny, ale keď mi ochorelo dieťa, bolo doma - kým som bola s mladším dieťaťom doma na RD tak bolo so mnou, keď som nastúpila do práce a niektoré ochorelo na ocr išiel muž (prekvapivo, keď tie deti sú aj jeho a nie len moje), alebo sme sa vystriedali keď to vyšlo.
Na rozdiel od žien ktoré boli doma a nerobili ale koľkokrát choré decká do tej škôlky aj tak dotrepali. A ešte si otvárali ústa na učiteľky keď ich otočili vo dverách. Je im úplne jedno že tomu decku je zle a potrebuje byť v posteli.
@anonym_460bde my teda máme ďaleko od milionárskej rodiny, ale keď mi ochorelo dieťa, bolo doma - kým som bola s mladším dieťaťom doma na RD tak bolo so mnou, keď som nastúpila do práce a niektoré ochorelo na ocr išiel muž (prekvapivo, keď tie deti sú aj jeho a nie len moje), alebo sme sa vystriedali keď to vyšlo.
Na rozdiel od žien ktoré boli doma a nerobili ale koľkokrát choré decká do tej škôlky aj tak dotrepali. A ešte si otvárali ústa na učiteľky keď ich otočili vo dverách. Je im úplne jedno že tomu decku je zle a potrebuje byť v posteli.
@bomba36 A čo matky, ktoré sa prestriedať nemajú s kým?
Moja znama hladala dlho pracu - muz na 3 smeny, ona nemohla ist do hocijakej prace a na expertnu poziciu nema vzdelanie, tak sa potešila práci v malom obecnom obchode. S časom jej vyšli v ústrety, ale na OČR mohla zabudnúť. A viesť boli dni, keď poprosila učiteľku, nech dáva malému kvapky so nosa a sirup od kašľu.
Nie je hlúpa, ale zivot nie je vždy jednoduchý.
@veklipo ja rozumiem nie som hyena ale treba skusit babku, mamu, sesternicu, ako pisem nikdy nevies kto ma doma aky pribeh...
@bomba36 A čo matky, ktoré sa prestriedať nemajú s kým?
@anonym_c8a8f7 napriklad ja? nemam tu rodicov, nikoho a teraz mi hrozi hospitalizacia so zltackou rozmnozenou, kde dam druheho? manzel nemoze nepracovat, takze co ja? ked sa nemam s kym prestriedat?
@bomba36 tu to je fuk, decko kycha a kasle a nic, zuzle auticka zo zeme, nic... ja neviem...
A možno sú tie matky zúfalé. Možno začali po xy rokoch robiť. Možno im lekár odmietol dať očr ( nám povedal, že až ked je teplota, a nova dr si dokonca vyvesila oznam že skor ako na 4 deň teplôt, nezlepšujúcich sa teplôt, nechodiť). Tak? Ako sa maju rodičia zariadiť? Možno tie matky už nemaju rodicov schopnych postrazit deti...
AK mas ty tak strasne chore dieta, tak bud s nim doma, nevod ho do kolektivu, ani nikdy von, pretoze aj v autobuse moze ochoriet....A vlastne ani ty by si nemala chodit do prace, pretoze mozes nieco preniest...(ty zrovna chora byt nemusis ale dieta nakazit mozes).
Nemožno byt s každym soplom doma, sopel a kašel nie su choroba, pokial dieta nie je malatne, nema teplotu ...Tak hovori nasa alergologicka...Moj syn ma extremny kasel, všetkym ožne aj nemozne vysetrenia negativne, ma celorocnu alergiu, lieci sa na astmu...ale bol v skole kde ucitelka si dupala ze ona vie rozlisit infekcny kasel od neinfekcneho a ze ma isto zapal pluc (ktory bol vyluceny RTG aj inymi vysetreniami)
@anonym_39993a podla mna by mali aj tak svoje chore deti nevlacit do kolektovu, kde su aj 2 rocne a podobne... je to nefer, ked si to nevedia zariadit treba 1 a nie tolko co Pan Boh pozehna... ono sa Ta pytam co mam robit ja? Malej uz ide teplota, separujem ich, mam som mesiac po operacii, co mam robit ja? Ono je to sebecke, ze aj autobus...
@anonym_c8a8f7 napriklad ja? nemam tu rodicov, nikoho a teraz mi hrozi hospitalizacia so zltackou rozmnozenou, kde dam druheho? manzel nemoze nepracovat, takze co ja? ked sa nemam s kym prestriedat?
@anonym_autor Tiež sa nemám s kým prestriedať. Jedno dieťa doma po operácii. Druhé chodí do MŠ. Tiež tŕpnem, kedy ichorie a zase budem brať OČR. Manžel nemôže nepracovať? Prečo?
@anonym_autor Tiež sa nemám s kým prestriedať. Jedno dieťa doma po operácii. Druhé chodí do MŠ. Tiež tŕpnem, kedy ichorie a zase budem brať OČR. Manžel nemôže nepracovať? Prečo?
@anonym_c8a8f7 lebo pracuje, zo vzduchu este platit ucty nevieme, resp. nemame nikoho kto by ich za nas poplatil...
@anonym_c8a8f7 lebo pracuje, zo vzduchu este platit ucty nevieme, resp. nemame nikoho kto by ich za nas poplatil...
@anonym_autor Tak aj ostatné matky musia platiť účty. A ty máš dúfam len jedno decko, alebo si nemala mať žiadne, keď si to nevieš zariadiť.
Každý je sebec a pozerá len na seba. Ľudia sú strašné svine. Som nonstop doma a chorým deckom tak viem ako sa cítiš. je to strašné a neviem prečo to škôlky tolerujú. Ja sa už len modlím nech to skončí. A to že.to mám v práci pravidelne vykrikovane že som v kuse doma s deckom ani nehovorím . Musíme len vydržať.
@kvietok1233 a keby si trochu popracovala na jeho imunite namiesto nadávania na celý svet?
Kedy sa stihne nakaziť, keď je doma NONSTOP
Mi to akosi nevychádza
@anonym_39993a podla mna by mali aj tak svoje chore deti nevlacit do kolektovu, kde su aj 2 rocne a podobne... je to nefer, ked si to nevedia zariadit treba 1 a nie tolko co Pan Boh pozehna... ono sa Ta pytam co mam robit ja? Malej uz ide teplota, separujem ich, mam som mesiac po operacii, co mam robit ja? Ono je to sebecke, ze aj autobus...
@anonym_c8a8f7 materská škola a aj základná škola nie sú nemocnica či denný stacionár pre choré deti. je mi ľúto matiek, ktoré deti nemajú kam "strčiť", ale sama som bola veľakrát nahnevaná. pritom sama som matka - samoživiteľka bez podpory starých rodičov (všetci sú ďaleko).
@anonym_autor ono toto bolo, je a, bohužiaľ, bude. ako vidíš sama na komentároch, mnohé matky to považujú za absolútne smiešny problém. pretože nemajú doma to, čo máš ty alebo iné rodiny, člena s príliš oslabenou imunitou, ktorý môže byť ohrozený na zdraví alebo dokonca živote. čo som sa ja nahádala s učiteľkami v minulosti, to by jeden neveril. nepomohlo nič. deti s lesklými očami, sopliská vážne zelené až po zem (a nech mi tu nikto nepíše, že to znamená, že decko nebolo infekčné), pretože tie lesklé oči, silný tuberácky kašeľ a červené líca boli sprievodnými javmi. samozrejme, "my" sme to schytali vždy... v priemere 2 zo 4 týždňov doma viac menej až do predškolského veku. boli to nesmierne ťažké časy. ALE, paradoxne fakt, už to tu ktosi spomínal, na 80% sa takto zbavovali chorého decka matere, ktoré mali doma ešte mladšie dieťa a zrejme chceli mať od toho chorého pokoj alebo sa chceli izolovať, ani boh nevie. ale drvivá väčšina to boli deti takýchto matiek. je to o ľuďoch.
aj učiteľky mi veľakrát zúfalé povedali: "čo máme robiť? rodič otvorí dvere, strčí dieťa, dovidenia" a už ho niet. že sa ani nestihli otočiť poriadne ku dverám a rodiča nebolo. a keď volali, že dieťa je choré, nech prídu preňho, tak nedvíhali telefón. to sú ľudia skrátka. ľahkovážni a nezodpovední.
posledná vec. každá, čo tu vypisuje o "popracovaní" na imunite... želám vám, aby ste porodili dieťa, ktorému môžete pestovať imunitu ako len chcete, i tak bude večne choré a večne doma. potom možno pochopíte, že aj každé dieťa je iné a čo zaberá a funguje u jedného, u druhého absolútne nemusí. veľa je aj vrodených vecí, ale to je na dlho..
Život naučil, nemá teplotu, alebo dych berúci kašeľ... do škôlky môže ísť. Preto sa malé deti volajú sopliaci, lebo stále soplia 😎. Navyše, ako viete, že akurát vaše dieťa sa nakazilo od dieťaťa čo je s ním v škôlke a soplí poprípade kašle??? Možno sa vaše dieťa nakazilo niekde inde...trebárs od bezpriznakovej matky 😁, alebo otca... ste tu neboli cez kovid, že tu máme bezpriznakove nákazy??? 😁
Ale budete to váľať na hlúpe matky v škôlkach.
Aj u nás také matky boli a boli to vždy tie, čo najviac bazírovali vo všetkom a nik ich nemal rád 😎
@anonym_autor Tak aj ostatné matky musia platiť účty. A ty máš dúfam len jedno decko, alebo si nemala mať žiadne, keď si to nevieš zariadiť.
@anonym_c8a8f7 "A ty máš dúfam len jedno decko, alebo si nemala mať žiadne, keď si to nevieš zariadiť."
tak toto bolo od teba dosť sprosté...
@anonym_c8a8f7 ma dve deti. A súhlasím, ze si to prehnala.

Škôlka by mala zaviesť do cenníka pokuty za prinesenie chorého dieťaťa.
Ráno a na obed deťom merať teplotu bezkontaktným teplomerom a ak je zvýšená tak premerať klasickým.
Tiež by mali mať možnosť ak sa im niečo nezdá mať rôzne testy a otestovať ho či nemá niektorú bežnú chorobu.