icon

Kedy sa v pondelok nastupuje do škôlky?

carla27
1. sep 2017

Ahojte maminy, možno od veci, ale musím sa opýtať. Bývame v Trenčianskom kraji a naše dve deti nastupujú prvý krát do škôlky. Máme tu trošku problém s poštou a iné záležitosti, kedže žijeme v prenájme a absolútne vôbec netušíme, ako a kedy prebieha prvý deň v škôlke. Kedy sa v pondelok nastupuje do škôlky a budú tam už celý deň ako bežne v roku? Alebo to funguje ako na základnej škole, že niekedy o 9:00 je nejaké otvorenie a potom až piateho sa normálne učí? Naša škôlka ma dobu od 7:00 do 17:00. Vdaka za info a pochopenie🙂

Strana
z2
evittam
1. sep 2017

@lubina Suhlasim.
No btw.dnes sa tam urcite nedovola, a cez vikend tiez nie.😉 A u nas je brána zamknuta cize k dverám sa dostaneš len ked je skolka v prevádzke.😉

lubina
1. sep 2017

@evittam ale to sa tiez nema riesit posledny den 😉....u nas to vzdy vyvesili na dvere a branu skolky a to je tiez mala skolka, iba dve triedy....ale inak ved skolka musi mat niekde napisane, ako byva otvorena, a tie hodiny su aj v prvy den....

evittam
1. sep 2017

@lubina Tak to uz nie je náš problém.😉 U nas maju skolky funkcne webové stránky. A napr.mi sme pri rozhodnutí o prijati dostali aj pokyny co treba dieťaťu do skolky a su tam aj prevádzkové hodiny plus dotazník-info o dietati a jeho navykoch.

lubina
1. sep 2017

@evittam aj u nas tak bolo 🙂, vsetko smemali napisane na papieroch pri rozhodnuti o prijati do skolky...

saldi
1. sep 2017

@carla27 a nechcete sa prestahovat blizsie k vasej robote?

hettinka
1. sep 2017

U nás v malomeste to aj vyhlasujú v obecnom rozhlase, ako je nástup do škôl a škôlky.

mateson
1. sep 2017

o adaptácii napr. u nás je poučenie už na prijatí. Trojročné dieta, ktoré bolo doteraz s maminou doma, má vačšinou čo robit zo začiatku dve tri hodinky. Nie ho tam bachnút o 7 a príst o 5.

katka253111
1. sep 2017

@lubina ani ja presne napr.neviem, kedze sme mali akurat jedno rodicko aj s detmi...takze v 1triede bolo cca 60ludi... ale povedali akurat, ze okolo pol osmej maju deti na zaciatku chodit, aby nesli do zbernej triedy... tak pojdeme na pol osmu

martul
1. sep 2017

Na celý týždeň preč možno aj víkendy?! To si teda neviem predstaviť aký šok to bude pre detičky, necj je akokoľvek ocino super budes im neskutocne chýbať, celý den v novom prostredí doma tiež bez mamy, fuuu . A ked budú choré?! Niet na svete tskek úžasnej skoly aby som toto spravila

lubina
2. sep 2017

@katka253111 ale priblizne vies 😉 ...ved to nie je skola, ze ak pride neskoro, tak je to ozaj neskoro, v skolke na par minutach nezalezi....len nechapem, ze skolka nedala poriadnejsie informacie rodicom novych deti...

katka253111
2. sep 2017

@lubina nuz, ze vraj bude rodicko... lebo vedlajsia skolka mala take informativne este pred letom, ale vez deti... tato mala take stretko aj s detmk - cize cca 24deti, kazde malo minimalne jedneho rodica, niekto dvoch a niekto aj surodencov tam... tak total zmatok, deti behali, my sme potom s nimi na zachod pobehovali... takze aj to malo, co sme poculi, bolo skoro nulove

majka99999
2. sep 2017

No u nas (BA) hovorili na stretnuti rodicov v juni, ze bude adaptacny program. Dokonca aj ten moj 5-rocny, co chodil 2 roky do sukromnej, musi mat. Dufam, ze to nemysleli tak, ze teraz bude 2 tyzdne chodit na pol dna... Esteze som 2 tyzdne este doma a potom na pol uvazku tento mesiac. Ale rodicia si to po lete vacsinou dovolit nemozu, ak chodia do prace a dieta chodilo do inej skolky. Kazdopadne by som v tomto mala jasno uz v juni a nie az v septembri zistovala. Co ked povedia, ze pridite si o 2 hodiny po ne?

Strana
z2