Kedy sa v pondelok nastupuje do škôlky?
Ahojte maminy, možno od veci, ale musím sa opýtať. Bývame v Trenčianskom kraji a naše dve deti nastupujú prvý krát do škôlky. Máme tu trošku problém s poštou a iné záležitosti, kedže žijeme v prenájme a absolútne vôbec netušíme, ako a kedy prebieha prvý deň v škôlke. Kedy sa v pondelok nastupuje do škôlky a budú tam už celý deň ako bežne v roku? Alebo to funguje ako na základnej škole, že niekedy o 9:00 je nejaké otvorenie a potom až piateho sa normálne učí? Naša škôlka ma dobu od 7:00 do 17:00. Vdaka za info a pochopenie🙂
U nás v malomeste to aj vyhlasujú v obecnom rozhlase, ako je nástup do škôl a škôlky.
o adaptácii napr. u nás je poučenie už na prijatí. Trojročné dieta, ktoré bolo doteraz s maminou doma, má vačšinou čo robit zo začiatku dve tri hodinky. Nie ho tam bachnút o 7 a príst o 5.
@lubina ani ja presne napr.neviem, kedze sme mali akurat jedno rodicko aj s detmi...takze v 1triede bolo cca 60ludi... ale povedali akurat, ze okolo pol osmej maju deti na zaciatku chodit, aby nesli do zbernej triedy... tak pojdeme na pol osmu
Na celý týždeň preč možno aj víkendy?! To si teda neviem predstaviť aký šok to bude pre detičky, necj je akokoľvek ocino super budes im neskutocne chýbať, celý den v novom prostredí doma tiež bez mamy, fuuu . A ked budú choré?! Niet na svete tskek úžasnej skoly aby som toto spravila
@katka253111 ale priblizne vies 😉 ...ved to nie je skola, ze ak pride neskoro, tak je to ozaj neskoro, v skolke na par minutach nezalezi....len nechapem, ze skolka nedala poriadnejsie informacie rodicom novych deti...
@lubina nuz, ze vraj bude rodicko... lebo vedlajsia skolka mala take informativne este pred letom, ale vez deti... tato mala take stretko aj s detmk - cize cca 24deti, kazde malo minimalne jedneho rodica, niekto dvoch a niekto aj surodencov tam... tak total zmatok, deti behali, my sme potom s nimi na zachod pobehovali... takze aj to malo, co sme poculi, bolo skoro nulove
No u nas (BA) hovorili na stretnuti rodicov v juni, ze bude adaptacny program. Dokonca aj ten moj 5-rocny, co chodil 2 roky do sukromnej, musi mat. Dufam, ze to nemysleli tak, ze teraz bude 2 tyzdne chodit na pol dna... Esteze som 2 tyzdne este doma a potom na pol uvazku tento mesiac. Ale rodicia si to po lete vacsinou dovolit nemozu, ak chodia do prace a dieta chodilo do inej skolky. Kazdopadne by som v tomto mala jasno uz v juni a nie az v septembri zistovala. Co ked povedia, ze pridite si o 2 hodiny po ne?

@lubina Suhlasim.
No btw.dnes sa tam urcite nedovola, a cez vikend tiez nie.😉 A u nas je brána zamknuta cize k dverám sa dostaneš len ked je skolka v prevádzke.😉