Kedy sa vaše deti naučili zaväzovať šnúrky?
Kedy sa vase deti naucili zavazovat si snurky?
ja fakt netuším kedy sa moj syn naučil viazat šnurky...furt som mu kupovala len topanky na suchy zips a neriešila...a zrazu to vedel...kde sa to naučil neviem...ja som ho to určite neučila. Dcera to iste...asi okolo 5 rokov zrazu začala zaväzovať šnurky, kde sa to naučila neviem...takze to iste...proste to vedia, niekde to videli.
@timea7 ja som bola solidárny rodič a kupovala som topanky na sucháč...naozaj vyriadit x deti je drina, nieto ešte viazať šnurky.
ja som prvorodeneho ucila v predskolskej triede ale nie preto ze by mal take botasky.vzdy kupujem len na suche zapinanie.ale kde si som citala ze deti co uz idu do skoly by to mali vediet tak sme sa to ucili.ale ani teraz nema take botasky.
@sardinka335 šnúrky nie sú až také terno, horšie je, ak má dieťa pokazený zips, mamina o tom vie a na druhý deň príde opäť v tej istej bunde a po víkende opäť 😠 😠 😠 😠 😠 . Viem, že nie každá má na päť zimných búnd, ale tiež viem, že sa dajú na bazáriku, alebo v sekáči kúpiť za pár šupov. Či prišlo do škôlky v rozopnutej, alebo previazanej dvomi šatkami (ako som to riešila ja), netuším. Poobede som sa maminy spýtala, či mi môže ukázať, ako sa tá bunda dá zapnúť a potom už prinieslo inú....
@emilia25 môžu aj nemusia, niektoré dieťa je motoricky zdatnejšie, niektoré menej, je to individuálne. Nebazírujem na tom, aby to bezpodmienečne vedeli, aj keď väčšinou sa deti jedni za druhým "ťahajú", jedno chce dokázať to, čo ovláda iné, ale aj to nemusí byť vždy. Rozhodne by som dieťa tým nestresovala, ak mu to nejde, je frustrované z toho, že sa mu to nedarí, ale skúsila o nejaký čas znovu, bez ohladu na to, či de do školy alebo nie.

@ivetkab. ja som učiteľka v škôlke, viem, o čom píšem. Ak bude mať 22 detí topánky so šnúrkami, tak ich treba 22 zaviazať, keď idú von. V tom čase sú tam väčšinou dve, alebo môže mať v náplni práce upratovačka pomáhať pri obliekaní von. Nepoznám žiadne nariadenie, ktoré by učiteľku oprávňovalo nariadiť rodičom, že deti nesmú mať topánky na šnurovanie. Neviem, prečo by sa deti mali potiť. Obuté v topánkach sa potia? Každá normálna učiteľka ich totiž najprv obuje, obliekajú sa až obuté. A zime? Keď má 22 detí otepľovačky, alebo overal?