icon

Kedy začali vašim predškolákom padať mliečne zúbky?

elise
4. aug 2011

prosím o informáciu, kedy začali vašim predškolákom začali padať mliečne zúbky? kývať sa? a kedy vypadli? viem, že do prvej triedy chodia prváčikovia už bez niektorých predných zúbkov. môj syn ma 4,5 roka, preto by som chcela poznať aj vek kedy to prebehlo u vašich detičiek🙂 dakujem🙂 (zatial môjmu synovi nič nevypadlo ani sa nič nehýbe tak by som sa chcela pripraviť kedy to asi tak začne, aj ked viem že je to individuálne ale z vašich odpovedí mi vyjde aký taký priemer. dakujem🙂

Strana
z2
zuzuzu3
29. apr 2013

no môjmu synovi vypadol prvý zúbok až keď bol druhák, to je, až keď mal 7,5 roka a aj to si ho vybil, takže na svojvolné vypadnutie by sme čakali určite aj dlhšie 🙂 Zúbky mu začali rást až ako ročnému, tak si myslím, že čím neskôr idú mliečne, tým neskôr pôjdu trvalé.

oliinka
19. jún 2013

Ahojte chcem sa spýtat malý bude mat 7 ročkov v juli a máme všetky trvalé šestky,mliečne su vypadnuté jednotky hore aj dolu,dvojky su vypadnuté dolné a horné sa kývu,čiže máme už 10 zubov trvalých prosím vás má ale velké kazy na stoličkách mliečných zubárka nechce do nich rýpat na kolko su kazy velké,hlboké kedy by mohli začat vypadávat prosím vás? ☹

marker
Odpoveď bola odstránená
denisabi
22. jún 2013

Moja Sabínka má 7 rokov a všetky zuby mliečne.Ešte sa jej ani jeden nekýve.Nemá ani jeden kaz.Syn má 10 rokov.1.kaz mal asi 8 ročný a ten zub mu zubárka vytrhla.Doteraz mu ešte nenarástol.Čiže výmena zadných stoličiek(teda tej,ktorá bola vytrhnutá v 8.roku)sa ešte nekonala v 10-11 roku.

juliagregor
22. jún 2013

syn bude mat v auguste 7 rokov prvý mliečny zub mu vypadol teraz začiatkom juna... cez 6 a pol roka...

helencek
Autor odpoveď zmazal
mariuskaa
12. mar 2014

mojmu dnes, ma este 4 roky ale onedlho bude mat 5!. Aj zubarka dnes poveala, ze velmi skoro.. A dnes pri umyvani mu to odislo... Uz mu aj rastie nova jednicka dole ten ktory mu aj vypadol.
Dalsi sa mu hyba hned veld.a. Zubarka povedala, ze nasjkor idu dva dolne potom dva horne v strede. potom dalsie dva dolne po oboch stranach a potom horne tak isto.. som zvedava, ako to bude u neho. Kazdopadne je 1 v triede (v celej skolke je prvy) Sa nevie dockat Zubkovej Vily, ze co mu prinesie rano, zub ma uz pod vankusom!

ejuska79
12. mar 2014

synovec ma 5,5 roka a uz nema dva spodne 🙂 teda uz mu rastu nove, uz ich vidno 😀

horana
12. mar 2014

Mojmu prvemu dietatu vypadol prvy zub 7 aj nieco rocnemu, druhej ako 6 aj niaco malo nad rocnej...
Inak zubar sa vyjadril ze vraj cim neskor zacnu padat tym lepsie, nakolko vraj je nejak statisticky podlozene ze take zuby potom dlhsie vydrzia az do staroby, ze zatial sa nevie preco je to tak, ale vidno tam vraj jasnu suvislost. Takze nebanujte ked "este nic", praveze sa skor teste 😉

lejlla
12. mar 2014

5 rokov aj 8mesiacov

sammy
12. mar 2014

5 a pol r. Teraz bude mat 6 a pol a uz ma vsetky jednotky trvale a dolne dvojky mliecne vonku.

pribinak
12. mar 2014

5 rokov aj týžden, najskôr nam vypadla dolná jednotka s za další týžden aj dvojka a potom možno za další týžden sa rozkývali horné jednotky

gulinka123
12. mar 2014

Nasej zacali vypadavat 4 aj pol rocnej,ako aj najstarsej,ked bola taka

h2
20. máj 2017

Ahojte, prosím o radu, synovi dnes vypadol 1 mliečny zub, už sa mu asi 2 týždne kýval, tak sme to čakali. Zúbok však vyzerá, akoby bol ulomený a nie vypadnutý, neviem, či je to v poriadku, či to tak má byť. Pozerala som mu to miesto, ale nevidím tam nič, čo by vyzeralo ako zvyšok zúbka. Tak neviem, či je celý zub vonku, alebo nie. Prosím skúsenejšie mamičky o radu.

tomasko27
7. jún 2020

Dcéra má 4r aj 2 mesiace a pred týždňom jej vypadli dole dva mliečne zúbky a už jej idú trvalé.Mali ste niektoré tiež detičky ktore to mali podobne?

martina_111
11. apr 2021

@tomasko27 syn ma 4r aj 3 mesiace a dolne dva ho bolia tak neviem ci uz pojdu von alebo co to moze byt 😯

tomasko27
12. apr 2021

@martina_111 U nás to takto začalo, že ju boleli o týždeň neskôr sa začali kyvat a do 2 týždňov boli vonku a za týždeň už jej bolo vidno nové zuby.Zubarka ostala prekvapená že ako skoro má nové zuby a hovorila že sa jej aj ďalšie kyvaju.Teraz má 5 r a predné zuby má už hore aj dole nové.

adusa122
16. jún 2024

@gabika7706 museli vytrhnut lebo uz mala vonku prerezany novy zubok? Znecitlivia dako dasno ked trhaju mliecne zuby?

Strana
z2