Kto má skúsenosti s jasličkami v Prešove?
Ahojte.
Kto má skúsenosti s jasličkami v Prešove?? Na nete ich je niekoľko, ale osobné skúsenosti sú najlepšie. 🙂
Pripajam sa, aj ja tam mam dceru, chodi tam uz viac ako rok a som velmi spokojna. S pristupom, s komunikaciou, vlastne so vsetkym. A hlavne, ze sa tesi kazde rano a poobede zas nechce ist domov. Co sa tyka riaditelky, taktiez vysla v ustrety, ziadne problemy neboli, ako spominate vyssie. Co sa tyka chorob - je to ako vsade v kolektive. Naviac, su to male deti, ktore si buduju imunitu, preto su chore castejsie a je normalne, ze od jedneho sa nakazi dalsich 5 deti, je to rovnako v skolkach, aj skolach. Ja odporucam, nemam negativne skusenosti a dcera sa tam uz vela naucila, prospieva jej to a chodi tam rada - z toho usudzujem, ze sa o nich dobre staraju 🙂
ahojte, nik z vás nepíše o cenovej relácii... mne sa pozdávajú jasle dino,no aj škôlka elba..., mamajáčik je tiež perfektný čo sa týka výbavy, ale neviete mi,prosím,poradiť, ohľadne cen.prehľadu?určite sa rozhodnem na báze prístupu, ale cena ma zaujíma tiež..vopred ďakujem 🙂 (ps:dcérka bude mať dva roky a ja v sept.nastupujem do práce☹()
AHojte, a neviete, ako je to s obcasnou dochadzkou - napr. 1 - 2 dni v tyzdni za nejaku cenu za den? My mame maleho 1-rocneho a kym som niektore dni v praci v Presove, tak by sme ho nosili... a najma, plati sa aj vtedy to zapisne? Nieco v blizkosti Ul. 17. novembra - tusim Dino na Pavlovicovom namesti je najblizsie...
My sme davali do KIDS PUZZLE len obcas a platili sme dennu taxu 16, resp. potom 14 eur - pani riaditelka je mlada a veeelmi prijemna, venovala sa syncekovi individualne, kedze mal 6 - 10 mesiacov v tom case, kocikovala ho, ked spinkal a deti uz boli vnutri, dalo sa individualne dohodnut, prostredie sa mi velmi pacilo, lebo bolo nove, pekne, rozdelene na miestnosti, pani ucitelky som zahliadla len na chvilu, ale aj tie vyzerali fajn, Hladame nieco podobne, ale blizsie v centre
ahojte, tiež sa obzerám po jasliach, od januára premýšľam malého dať.. najprv som chcela medvedíka, ale tak keď čítam tieto negatka tak teraz neviem :/ kids muzzle sa mi páčia, ale my bývame v centre, tak je to dosť ďaleko.. dobré referencie majú anglické jasličky, ale tie ma podľa foto nejako neočarili.. ešte tie dino jasle vyzerajú fajn.. neviete náhodou, ako by to bolo, keby som malého tam chcela nechať aj dlhšie? napr. keby som v robote musela ostať do šiestej? Ostáva tak viacero detičiek alebo by tam bol už sám?
@lucifuk_77 kde ste nakoniec dali malého?
My sme sa rozhodli pre Dino, kedze to mame z prace najblizsie a sme spokojni. Syn chodi tak na tri dni v tyzdni, platime len za dni, ked pride, predobedom ho ukladaju na spinkanie - co nebolo vsade mozne, skor ho chceli nutit, aby spal len cez obed. To on este nezvlada, tu si to bez problemov zariadili tak, aby to zvladal. Pre istotu mu nosim hotove jedlo z domu, na ktore je zvyknuty, ale snazia sa mu davat ich a dari sa im. Tak to odo mna maju len ako poistku. Dokonca mi to zohladnuju aj v cene a ked neje ich jedlo, platim menej. Poobede im tam spava v postielke, dokonca ma prekvapili, ze len pri nom postoja a pekne im zaspi sam, doma pri nom musime lezat. Takze urcite je to z ich strany uplne super. Maly mi zaplace len pri odovzdavani - najlepsie je to z ruk do ruk, potom uz za dverami neplace. Ked po neho pridem, vzdy sa s niecim hra a pani ucitelka je pri nom. Hned vstane a uteka za nami, tesi sa, ale nie je nejaky placlivy, skor taky spokojny, ze sme uz prisli a pani ucitelke zamava - naucili ho sediet za detskym stolikom, ked niekam prideme, kde su detske stolicky, hned si ide pekne sadkat. Dokonca, ale to mi nejak nejde do hlavy, ci je to uz mozne, ked sa mu minule do ruky dostali pri detskom stoliku farbicky - dovtedy ich otacal a sibrinkoval s nimi, kym sa mu ich nepodarilo chytit tak, ako treba drzat ceruzku a az vtedy ju prilozil k papieru - urobil to asi 3 - 4x za sebou, samozrejme, nema este silu pritlacit ceruzku na papier, ale ten uchop - podla mna to nie je nahoda, len mi nejde do hlavy, ako to moze vediet este ani nie 14 mes. dieta... musim sa ich na to najblizsie opytat.
Prostredie je fajn, sice vnutri to nie je take, ako v Kids Puzzle - moderne a pestre, ale vnutri je hlbsi priestor s loptickami, smykacka a trampolina... a maju vlastnu zahradu vonku, takze nemusia odchadzat z arealu na ihrisko cez cestu, ako v Kids Puzzle.
Su tam len organizacne drobnosti, ktore mi prekazaju: ze musim to, ze ho na druhy den prinesieme (ak chceme mimoriadne, nie planovane dni) nahlasit do obeda, bolo by lepsie, keby to bolo dlhsie - do vecera a podobne... Podobne mam vycitky svedomia, ked odhlasujem dieta, ze nepride, az vecer ci rano, ze je to uz podla ich pravidiel neskoro - mozno to v konecnom dosledku im ani neprekaza, ale podla toho, co mi na zaciatku povedali, by to nemalo byt. No viete, ako je to s detmi, az vecer alebo rano sa ukaze, ci moze ist do jasiel. No a ked po neho chodime v piatok - my mozeme az okolo pol 5-tej a to je tam uz od 4-tej sam s pani ucitelkou - ale to neovplyvnim ani ja, ani oni, kedze to zalezi od ostatnych deticiek 🙂 Viem, ze tam maju pravidlo, ze su otvoreni do 16.30, ak dlhsie, je tam doplatok, ale mozno sa bude dat s nimi dohodnut, my sme to zatial nepotrebovali. Raz sme mali povinnosti dlhsie, tak ho bola vybrat nasa prilezitostna operka a doniesla mi ho az okolo pol 8 do roboty, ale to som jej 3 hodiny priplatila. Myslim, ze u nich sa priplaca - ale az 5 eur na hodinu - tak som sa u nich ani nepytala na tuto moznost. Mozno by to tak nakoniec ani nebolo, ale zatial som nevidela, ze by tam niekto ostaval dlhsie. Po nasom odchode uz hned odchadzaju aj pani ucitelky alebo majitelka.
@kvietocek55 prepac, zabudla som kliknut na tvoje meno, ale odpoved o jasliach som ti uz napisala tuto vyssie... drzim palce...
@lucifuk_77 super vyčerpávajúca odpoveď 😀 ďakujem.. a môže sa opýtať ešte ako to tam je s tým, že keď malý napr. ochorie.. vrátia mi časť poplatku alebo ako to je? Lebo napr. som čítala v niektorých jasliach, že vrátia peniaze len za stravu.. mi napr. dosť cestujeme alebo keď náhodou pôjdeme na dovolenku na 2 týždne niekam, tak to musím zaplatiť za celý mesiac potom? alebo čo keď mi malý zamaróduje aj na dlhšie? Ja ho zatiaľ chcem dávať len na doobedie a potom sa uvidí ako to bude v práci..
No my davame len na niektore dni a platime len za to - za den 16 eur. Ak vsak chces umiestnit dieta nastalo, platis poplatok za cely mesiac a teda aj prides o peniaze, lebo ak vypadnete, odrata sa len strava, skolne sa plati. Preto je dobre sa dohodnut na nejake napr. polovicne skolne alebo tak ako my. Mne sa to tiez nepaci, ale je vela jasiel, kde chcu, aby si platila za cely mesiac cca 230 - 240 eur ci chodi dieta alebo nie, lebo "drzia miesto" alebo "polovicne skolne" za polovicu mesiaca alebo len predobedia 200 - v Ke. V PO je "polovicne skolne" nizsie asi 170... a ked dieta vypadne, skolne kratia len pri absencii nad tri tyzdne. Podla mna je najlepsie, ak nechcete nosit pravidelne, platit len denne za to, ked tam je... aspo zo zaciatku, ked dieta este vypadava.
Mamičky,ja mám skúsenosť s jasličkami Sloník,sú na konečnej Sibírskej(pod Hájom 16).Je tam menší počet detí,čo je výhoda,viac sa venujú deťom,malého som tam mala od 4 mesiacov...dokonca teraz tam majú akciu,8eur na deň+2eura strava,čo je super cena,ináč to stojí 14eur.odporúčam
ahojte mamičky,i ja sa chcem podeliť so skúsenosťami s jasličkami.Obidve deti mi chodili do Sloníka a bola som max. spokojná.pani učiteľky my vyšli v ústrety,prretože otvárajú ráno o 6h a nemali problém otvoriť o pol hod.skôr,dokonca mi dcúrku vzali aj domov,keď som nestíhala.Maly sa mi tam naučil chodiť,sedieť pri stole,sám papkať a veľká pomoc pre mňa,dcérku mi odnaučili od plienok a ani raz sa nesťažovali,že sa pokakala,alebo počurala....Teraz už chodia do škôlky,ale nezabudnem,ako mi učiteľky v škôlke povedali,že v jasličkách sa toho veľa naučili,či už pesničky,básničky...ja ich len môžem odporúčať
Aké zápisné?Sloník žiadne nemá....zaplatíš len hodinový poplatok,ak chceš vyskúšať jasličky.
su nejake jasle aj na sidlisku II resp. v blizkosti?
Co citam, tak propagujete Dino, Medvedik a Puzzle... Ziadne ine niesu?
@lucifuk_77 vedela by si mi poradit? Su jaslicky aj na sidlisku II? Resp. niejaka pani, co opatruje deti. Pocula som, ze na Sidlovci je jedna pani a ma velmi dobre referencie... Len musim sa dopatrat k jej menu.
Ahoj, mozno to bude tato pani (posielam ss), dala mi na nu kontakt jedna mamicka zo Sidlovca, vraj berie len 3 deti, ale ja som ten kontakt nakoniec nevyuzila. Nejaka pani sa mi ponukala tusim z Lubotic alebo odniekial z okolia, ktora bola ochotna prist si aj po dietatko do mesta. AK by si chcela, dam ti na nu kontakt, ale neviem, ci este zhana pracu a ci ma nejake skusenosti.
O jasliach na Sidlisku II neviem. Pri meste je asi najblizsie ten Medvedik, ale ja by som ti odporucala tie jasle Kids Puzzle na Sidlisku III. Mali tam malo deti, riaditelka ma individualny pristup a krasne priestory. Chodili s nimi sice na ihriska na sidlisku cez cestu, ale mali im tam cosi ako vybeh na hranie aj postavit vedla budovy. Mozno to uz aj stoji, dlhsie som tam nebola.
my sme boli maximalne spokojni. zacali sme chodit, ked tieto jaslicky len zacinali. ale od ludi, ktorym som uz davala referencie pocuvam len chvaly. vtedy mali uplne malinko deticiek, asi pat. teraz je to okolo desat, myslim. cize tiez nie nejaky velky kolektiv. su tam traja ludia na nich. maximalne rodinne prostredie a skor mas pocit, ze davas dieta nejakej babicke ako do jasliciek. nas pri rozhodovani presvedcili hlavne ponukane sluzby, napr. uz ten spominany rozvoz, ci opatrovania, atd. urcite sa chod pozriet a uvidis ako sa bude pacit tebe, predsa len kazdemu vyhovuje nieco ine. ale za mna urcite ano ;)
Baby neviete koľko je školné v mamajáčiku? ďakujem
Ahojte mamičky. Teraz nedávno som bola na obhliadku v budúcej skolke a jaslí v niznej sebastovej. Uz sa nevieme dočkať akoze velmi pekne. Buduca p. riaditelka ma previedla po nových priestorov a mozem fakt povedat spica. Maju stranku, na ktoru priebežne dávajú foto. Tu je www.drobcek-skolkajasle.sk
@ivankapetrova to su tie nove,co teraz stavaju ti manzelia?
Ano to su tie. Inac príjemny ludia.
ak sa mozem spytat tiez uvazujes nad jaslickami?

Mne chodila dcera do Medvedika pred 2 rokmi...vtedy som bola spokojna, dcerka mala zdravotny hendikep a mali k nej individualny pristup 🙂.Nie so vsetkymi ucitelkami som bola spokojna ☹ ale pani uc. Juditka a Julia boli 100% a p. uc. Betka 1000 % 😀 😀.... neviem ci tam este robia... 😒 😉