Mám dať súrodencov naraz do školy?
Ahojte, jeden syn bude mať teraz v októbri 6rokov, druhý je o rok aj tri mesiace mladší. Ten starší by mal ísť už o rok do školy, ten druhý o dva roky. Myslíte že je dobré dať ich naraz ? Že buď pôjde ten starší neskôr alebo ten mladší skôr do školy ? Alebo každý tak ko má ísť ? Čo je podľa vás lepšie alebo máte nejaké skúsenosti ?
@veronika3110 v nasej skolke mam dieta predskolaka a tirez sa to tak berie, ze predakolaci su len ti, ktori budu mat do 31. 8. 2022 sest rokov... Takze tiez nemam pocit, ze by mohli ist ti co sa narodili uz v septembri... Teda u nas ti co su v septembri narodeni musia ist o rok neskor do skoly
@michalka4193 poproism aby si tu nikoho nenazyvala kravou, kazda ste si napisali vlastny nazor. spravaj sa slusne, s respektom. a ano vo vyhlaskach je ze do 31,8. sest rokov, ma pravdu, o tom ze to niedke funguje aj inak to je uz v kazdej skoly rezii.
@michalka4193 prispievať si môže kto chce.. ja som sa ťa slušne opýtala, že či môžem vedieť z akého zdroja máš to, že je to do 19.9... možno som sa mýlila ja a chcela som sa niečo nové naučiť... no ty si mi odpovedala, že predstav si skúsenosť a nie nejaké vyhlášky.... tak nehnevaj sa, ale riadiť sa skúsenosťami je dosť slabý argument.... a takisto som ťa ja nikde neurážala no ukázala si sa skôr ty, že nedokážeš argumentovať, len zaútočiť a ja sa k tomu neznížim 🙂
a už ked máte takú skúsenosť.. prečo práve 19.9. a prečo nie 20.9.? Tak je to dané, že proste do začiatku školského roka musí mať 6 a hotovo.. a čo potom tí rodičia, ktorých dieťa je narodené 21.9.? Je to dosť chaotické..
btw... nemôžem predsa tvrdiť, že mám napr. skúsenosť, že ked si sadnem za volant s 1 promile, tak môžem jazdiť, lebo to viem a nemala som nehodu..... to znamená že na základe mojej skúsenosti sa nemusím držať zákonov, lebo toto je moja skúsenosť a tá je viac ako zákon?
Samostatne,.každý vtedy ked je jeho cas.
@veronika3110 Ano ta co bola 22.9uzusela ist o rok neskor. A preco taky datum prave neviem
každý nech ide ako má, načo je to dobré, aby šli spolu, lebo je to pekné? To je riadna blbosť.. A je možné že mladší to bude znášať horšie, a potom zbytočná rivalita.. Načo.
trocha off topic - ja mám 2 prváčky, len jedna na gymnáziu a druha na ZŠ. 🙂
ja som išla s bratom spolu do školy aj sme boli v jednej triede, a škola to bola veľká, ja som augustová 81 a brat bol január 80, doteraz si pamätám že len išlo o to že nevedel správne vyslovovať- ale ja ako dieťa som to neriešila, dali nás spolu a bodka.
@michalka4193 lebo keď ste septembrovi, vám vychádzajú zle roky a idete automaticky o rok pozdejsie.
Dať obe deti do školy tak ako majú ísť.🤦🤦🤦🤦... starší od septembra 2023 a mladší 2024..... medzi mnou a sestrou je tiež 15 mesiacov a nedali nás rodičia do jednej triedy.
Na co by si mu toto robila? Davat 5 rocne dieta do skoly kvoli bratovi? Navyse s tym odporucenim od psychologa to vobec nie je lahke..divila by som sa, kto by ho dal, ani pri nadanych detoch to neodporucaju..a na druhu stranu starsiemu umelo davat odklad kvoli bratovi?.. ja uz nechapem toto uvazovanie..a co ma co rodina do toho hovorit? Je nieco dane, tak sa toho riadim a spekulujem, az ked je padny dovod na to, nie len tak svojvolne
@kvietocek87 akurat trochu poopravim..nie pozdejsie, ale normalne to je..aj tym, co zle padaju roky sa da dat este odklad , vtedy idu pozdejsie ( opozdene)..mamicky, co tu pisu hluposti, sa asi velmi nudia, ked idu menit vyhlášky podla svojich názorov a skúseností..este že to aj realne nemožu..to by sa menil kazdy mesiac vek nastupu do školy😅
Ja by som ich dala spolu do škôlky keď si to tak predstavujú určite to budú aj lepšie zvládať, to či ich dáš neskôr aj do školy spolu uvidíš podľa okolností.