icon

Mám prihlásiť trojročné dieťa do škôlky?

20. máj 2025

Ahojte.nemam ziadnu kamaratku ktora by ma v tomto chapala lebo su vsetky bezdetne tak skusam tu.

Dcera bude mat 3 roky vo februari. Neviem sa rozhodnut ci ju dat do skolky. Mame teraz doma 3 mesacne babo.
Jedna vec je ze by som sa aj celkom rada vyhla tym skolkarskym chorobam kym je babo este taketo male. Dalej sa mi dcera nezda byt nejako pripravena…hlavne s jedenim mame velky problem(najmä chut do jedla ale aj nejake samostatne krmenie), nevie sa sama obliect ani obut. Odplienkovana je.
Na druhu stranu ale nemame v rodine taketo male deti a na ihriska v okoli ked ideme tak tu ziadne deti v jej veku nemame, kamaratky nemaju deti…takze zatial vyrasta uplne bez kontaktu s inymi detmi.
Zeny ktore ste mali podobnu situaciu ako ste sa rozhodovali? Celkom sa mi paci tento system “na volno” ze nemusime nikde ist na konkretnu hodinu, nemusim sledovat cas…iba ten kontakt s vonkajsim svetom si vycitam ze neviem zabezpecit. A ze ci jej napr za pol roka budem vediet venovat dostatocny cas ked zacne byt mladsie dieta pohyblivejsie, menej spat, riesit pren samostatne stravu atd.
Ale matersku si velmi uzivam, hovorim si ze uz nikdy potom nebudem mat na dieta tolko casu ako teraz. Proste zmiesane pocity.

barka1
20. máj 2025

A nie je už teraz neskoro klást si tuto otázku? Prihlášku si podala?
Ja som dala do školky decembroveho preto, lebo som musela. 2,5 ročně dieta školku nutne nepotrebuje. Dala by som až bud.rok.

lenuska9999
20. máj 2025

Ja by som určite dala dcéru do škôlky. Kolektív jej len prospeje, naučí sa aj trocha samostatnosti, môže budovať nové kamarátstva, všeličo sa tam naučí. Áno samozrejme bude nosiť domov aj choroby, ale takto sa práve buduje imunita. Deti jednoducho musia prísť do kontaktu s bacilmi.. a pozri pre 3 ročnú škôlka ešte povinná nie je, takže stále ti ostane nejaká tá voľnosť. Lebo ak sa rozhodneš napr , že teraz tam dcéru 2 týždne vodiť nebudes, nič sa nestane. Tak ostane 2 týždne doma a hotovo.

domiklik
20. máj 2025

Prihlás, do februára ďaleko, uvidíš.

autor
20. máj 2025
@barka1

A nie je už teraz neskoro klást si tuto otázku? Prihlášku si podala?
Ja som dala do školky decembroveho preto, lebo som musela. 2,5 ročně dieta školku nutne nepotrebuje. Dala by som až bud.rok.

@barka1 ved este mam cas do konca mesiaca🙂

autor
20. máj 2025
@domiklik

Prihlás, do februára ďaleko, uvidíš.

@domiklik len u nas sa da nastupit len od septembra , v priebehu roka nie

dettilv
20. máj 2025

Ja mám tiež februárovku a do skolky som ju dala od februára, to už mala 3roky. A doma som mala 9mesacnu dcérku. Takže ja by som ju dala tak isto od februara

nikpa
20. máj 2025

Ved bude mať 3 roky až vo februári. Nástup do MŠ je v septembri. To akože by si chcela aby nastúpila tento september keď bude mať 2r7m? Neviem ci ti ju zoberú ale pochybujem. No určite by som ju nedala v takom veku keby som bola doma s mladším. Budúci rok v septembri, má čas.

ankare
20. máj 2025

Nechaj si ju doma. Má čas ešte na to.

nevenka
20. máj 2025

My mame januarovu, prihlasku sme dali, no s tym, ze datum sme uviedli od septembra, lebo tak nam poradili a nastup sa da pripadne odlozit. U nas asi nutnost, lebo este ma plienky a je kojena 🙃😅. Je to moje posledne stvrte babo a ani nie som presvedcena, ze ju chcem dat od januara, nie este septembra. Keby som mala dalsie dieta, nechala by som ju doma urcite. Takto sme to mali s novembrovym a decembrovym dietatom, ze sli do skolky neskor.

anavixy
20. máj 2025

Ja by som nedala. Ale teda u nas je mlznost dat dieta do skolky od januara alebo inokedy pocas roka.. kazdopadne od septembra by som dieta co ma 3 roky az vo februari ja osobne nedala, ak by som vyslovene nemusela.

3petka
20. máj 2025

Ak máš doma malé babo nechala by som ju doma.
Ja som osobne prihlásila syna. V septembri bude mat len 2,5. Tiež som chcela od januára ale vraj to nerobia no ešte sa môžu veci zmeniť a môžme sa dohodnúť, podľa toho ako na tom syn bude. Je predcasniatko. No detsky kolektív miluje a tak by som chcela skúsiť aspoň adaptáciu postupne.
Ale ty sa nemáš kam ponáhľať.

autor
20. máj 2025

Dakujem len som sa utvrdila v tom ze nedam este do skolky. Iba ten detsky kolektiv ma mrzi ze jej bude chybat.

dada0902
20. máj 2025

Ja som nedavala moj istel ako 4r lebo akurat sa v tedy narodila mala tak som sa nechcela s nimi nahanat do skolky potom po neho nic mu neuslo vsetko ja na tebe

deedol
20. máj 2025

nedala by som, kolektiv este v tomto veku nie je najpodstatnejsi na svete. pripadne (neviem odkial si) hladaj v okoli - ihriska, RC atd. dala by som ju potom ako 3,5r v septembri.

ullala
20. máj 2025

Tiez si myslim, ze ziaden detsky kolektiv jej chybat nebude. Takato mala si ziadne velke kamaratstva este nevybuduje.

mogaa
21. máj 2025

Prihlášku samozrejme podať môžeš, ale je veľmi nepravdepodobné že dieťa aj vezmú.....nástup je v septembri a vtedy by malo mať dieťa 2,5roka, takže nemá ešte 3roky....ak by si chcela od januára, je tam zase možnosť a veľmi vysoká, že nebude volné miesto kedže miesta sa obsadzujú v septembri......prioritne sa prijímajú predškoláci a deti ktoré v septembri dovŕšili 3 roky.....mladšie vezmú len ak ostane volné miesto

luliu
21. máj 2025

Nedávala by som ju vo februári, ale až v septembri ako 3,5 rocnu

beata_k
21. máj 2025

Ja som dala a uz by som to neurobila. Tak male deti sa nehraju spolu, hraju sa vedla seba. A dve chore deti je tazke.

majlo1234
21. máj 2025

Tiez by som nedala tak skoro. Aj lvoli tomu, ze mozno nie je pripravena, nebude mat ani 3 roky v septembri. A k tomu choroby…ja som nedala, pockala som rok, pojde v septembri, a vidim obrovsku zmenu na nom vo vsetkom.

no1990
21. máj 2025

Ja dávam teraz od septembra chalanov 5,5 a 3,5roka. Ja by som nedávala keď nemusíš. Moji idú, lebo starší je od septembra predskolak, tak keď je jeden v škôlke, nech je i mladší. Jediný dôvod prečo ich dávam je ten, že sa starsi začal pýtať do škôlky. Inak som zvažovala domáce vzdelávanie a pripadne lesnú škôlku. Ale povedľa som si, že lesná 600€ a túto mám za rohom a ak bude zle, kedykoľvek ich viem prehodiť do lesnej kam treba dochádzať. Tak uvidíme ako to pôjde.

lusanko
21. máj 2025

Dala by som, ak by bola možnosť od januára.... Inak nie, keď si doma aj s mladším. My sme chodili tancovať, do montessori dielniciek, takže s nástupom do škôlky a s deťmi nemal žiaden problém. Chodievali tam maminky aj s bábätkami (súrodencami), aby ich staršie dieťa malo kontakt s deťmi.

autor
21. máj 2025
@lusanko

Dala by som, ak by bola možnosť od januára.... Inak nie, keď si doma aj s mladším. My sme chodili tancovať, do montessori dielniciek, takže s nástupom do škôlky a s deťmi nemal žiaden problém. Chodievali tam maminky aj s bábätkami (súrodencami), aby ich staršie dieťa malo kontakt s deťmi.

@lusanko dakujem, ano aj my sme chodili na kruzky ale zatial si s babom netrufnem nemam este na to odvahu

drianaa
21. máj 2025

Mám marcového, a dávam od septembra do škôlky, lebo pôjdem do práce. Ak by som bola s malým dieťaťom, nechala by som si ho doma. Mladší súrodenec nebude mať ani rok, zbytočne ho budeš naháňať, ráno v zime odviesť do škôlky, poobede tiež, do toho choroby. Možno bude aj tak viacej doma ako v škôlke. Kolektív si skúste nahradiť na ihrisku, pripadne kamoška chodí takto so starším na krúžok a malé jej zatiaľ kočíkuje rodinná známa ako privyrobenie. Možno tak vyskúšať rodinu alebo skúsiť zapojiť otecka cez víkend, a na hodinku s ňou ísť aspoň do herne

jaroe
21. máj 2025

Žiadne z mojich deti sa mi pred 3. rokom nezdalo pripravene na škôlku. Nehovorim, ze by to nezvládli, keby museli, ale je to podľa mňa skoro, tak načo ich trápiť. Prvé dieťa tiež februárové, išlo až od dalšieho skolskeho roka, teda ako 3 a pol rocne...

heln
21. máj 2025

ja by som ju v takejto situacii este nechala doma, moze ist o rok v septembri, to bude mat 3 a pol. a zatial sa budete pripravovat na skolku.

pomaranc24
22. máj 2025

Môj je tiež februarovi a šiel od septembra. Mansion mal vtedy 9 mesiacov. A aj nám pri zápise povedali, že ak by bol problém, po septembri doniesť papier od pedi a dáme až od januára.
Veľmi mu to prospelo, začal aj spávať cez deň :D ten prvý mesiac učiteľky dokrmovali asi aj 4ročných, bola to zmena pre všetkých

podbel2512
22. máj 2025

Nedala by som. Trojrocnej urcite nebude chybat kolektiv,to su take blbosti. Trojrocnej bude akurat tak mama chybat ked bude v skolke. Take male deti sa aj tak este hraju samem alebo ju daj len na doobeda a budes si ju nechavat doma ked budes chciet.

akvi
22. máj 2025

Nedávala by som, obzvlášť, ak má 3 roky až vo februári. Ona potrebuje v prvom rade mamu, nie kolektív rovnako bezmocných detí. Ja nechápem, kde vznikla tá predstava, že dieťa musí byť obklopené 20 deťmi. Akože načo? Kontakt s ľuďmi zabezpečiš žitim normálneho života. A ak zatúži po deťoch, tak poobede na ihrisku určite nejaké sú, tak isto môžeš skúsiť materské centrá, kde robia x akcií, na ktorých sa deti stretávajú. Alebo hľadaj lesnú škôlku, kde sa dá fungovať v režime, že tam je dieťa dva, tri dni v týždni alebo pár hodín, nie celý deň.

pstrap
22. máj 2025

U nás tiež berú len od septembra. Ale niekedy povolia aj neskorší nástup, od januára, napríklad. Neviem, aká obsadená je Tvoja škôlka, ale prihlášku si môžeš teraz podať s tým, že nástup neskôr. Ak ju nevezmu, tak máš aj tak vyriešené, a pôjde o rok.

tinus89
22. máj 2025

Mne sa narodila dcéra,keď syn mal skoro 3,5r...do škôlky som ho nedala,lebo on je ten typ,že prejde okolo neho soplave dieťa a on ma potom 40teploty(ako teraz) s babom je to veľmi náročné a si predstav,že aj tak ti bude z mesiaca pravdepodobne tak 3 týždne doma ale aj nemusí, ale je väčšia pravdepodobnosť je,že to tak bude...do toho sa modliť,aby ti bbao neochore love,neprespate noci...ja ho dávam až do predškolskej s tym,že jemu vychádzajú zle roky,čiže nastúpi do školy keď bude mať skoro 7 rokov bez pár dni.namiesto 3 rokov bude chodiť 2 a čo sa stane...veď v kolektíve už bude celý život, škôlka,škola, potom práca až do dôchodku...deti sú malé len raz a keď to tak cítiš,že chces dieťatko doma tak si ho nechaj...syn má so sestrou neskutočný vzťah, tak ako ju ľúbi to sa hocikde nevidí ..ospevuje ju,že aká je krásna,ako ju veľmi lubka..absolútne žiadna žiarlivosť a rivalita nič...lebo kľúčové obdobia spoznávania trávili spolu..