Mám pustiť syna na výlet s rodičmi jeho kamaráta?
Ženy, mám synčeka, má v škôlke kamaráta , s rodičmi sa poznám , sú v pohode, ide o to že chcú malého zobrať na výlet , ja by som ho aj pustila, ale muž sa boji , on nemá nič proti nim ako ľuďom ,ale boji sa ,že čo keď sa niečo stane atď ..
Vtedy pracuje a ja mám ešte novorodenca doma ,tak by musel ísť s nimi sám. , nedá sa žeby sme šli jeden s ním ..
Neviem ,čo robiť, na jednej strane,by som bola rada ,kedy malý ide ,na druhej nechcem ísť proti mužovi, nakoľko ani on mi nerobí napriek , aj keď napr niečo bolo so svokrovcami , buď sa má zastal alebo sa má nechal nech si vybavím , keď niečo bolo , nešiel proti mne ..zato neviem čo s tým ..sú škôlkari
@januska12323 6 rocny predsa nie je batola, ze zacne mrncat a treba bezat za mamou 🤦♀️
Jasne, ze by som pustila. Do skolky sa ho nebojite pustat, kde je 25 deti na 2 ucitelky? Ani na vylet skolkarsky ho nepustite? Stat sa moze hocikedy hocico.
Pustila by som a aj som púšťala. Nie je to batoľa, že mu treba okolo zadku skákať. V aute sa každému môže niečo stať, či už tam za volantom sedí otec alebo sused.
30 km je nič, bývam vo väčšom meste, to mám tak akurát do centra. Syn chodieval s kamarátmi, spoluhráčmi, na tréningy, na výlety, na zápasy … aj my sme brávali iné deti a aj do hor aj na plaváreň …
Všetkých sme v zdraví vrátili.
Pán manžel je očividne alibista, radšej povie nie, lebo čo ak sa niečo stane… takto bude “na vine” žena a on má čisté svedomie a ešte si bude mať na kom vybiť zlosť.
My nežijeme v strachu, lebo stať sa môže čokoľvek za prítomnosti kohokoľvek, dopredu sa užierať tým, čo by sa mohlo stat a vymýšľať hororove scenáre k ničomu nevedú… človek by musel dieťa zavrieť doma v izbe a aj tam sa môže niečo stať …
A co on na to. On ma odvahu ist, alebo je to taky mamkin prilepok? Darmo ho budes posielat ak on este nie je pripraveny. A uz iste niekde boli zo skolky na mini vylete. Deti casto zdielaju obavu ale aj odvahu rodicov. Ak pred nim nebudes bedakat, ze ako to tam bez teba zvladne, a ci tam nebude plakat..... tak to zvladne. Posmel ho, a ubezpec, ze bude mat fajn zazitok s kamaratom.
Nepustila a rozhodne nie do herne. Keby to bolo ešte minizoo, kino no možno ale takto nie. Tieto herne, ihriská, skákacie hrady tak nemám rada. Nech sa na mňa nikto nehnevá ale niektoré deti sú vyslovene ako opice,je im jedno jeho strčia, kopnú,zhodia, nehľadia na seba a už dupľom na nikoho v okolí a rodičia s mobilom v ruke pri kávičke sú spokojní ako sa im detičky "pohraju" niekedy mi fakt zastáva rozum v niektorých situáciách 🤦🏼
Pred 2 rokmi som vzala svojho 4rocneho syna na celodenny vylet. Brala som 5rocneho synovca a 11rocnu neter. Tiez 30 km od domu.
Co tym chcem povedat... keby ho vzala tvoja sestra, je to ine? Lebo je jedno, ci som ich teta alebo nie - stale su to "nemoje" deti a cestou sa mohlo stat cokolvek...
Ale ano, rozdiel je, ze neboli s nami prvykrat. Ale vzdy sa mohlo stat cokolvek...
@elizabet173 lebo vacsia pravdepodobnost je, že dieťa spadne z preliezky alebo hojdacky a zlomí si ruku, rozbije hlavu, ako že sa vyburaju autom a dietatu sa niečo stane. Mne toto krenkovanie príde naozaj prehnane. To máš aj v štatistikách. Úmrtnosť deti na cestach je ročne veľmi nizka a aj to mimo mesta. V meste sa jazdi nízkou rýchlosťou. Dnes sú deti dokonca pripútané v autosedačkách. Za môjho detstva sme boli pripútaní bez podsedaku v aute, ktorému sa za jazdy otvárali dvere. Teraz máš aj detské poistky, ešte aj na oknách, airbagy, bezpečnostné systémy rozpoznania chodcov, vystrelovacie kapoty na ochranu chodcov, lepsie brzdy, mne napr auto, keď sa rýchlejšie blizim k inému autu na semafore začne blikať výstražnými, aj palubný pocitac, myslim, že aj na poslednú chvíľu by zabrzdilo. Za to detské pohotovosti praskajú vo švíkoch a sú to presne úrazy z kolobeziek, hojdaciek a pod, kedy rodičia zanedbali dohľad, lebo si mysleli, že už je dieťa veľké a dá si pozor. Na našom ihrisku je taký hrad s preliezacim tunelom vo výške cca 2,5metra, ktorý je určený len na vnútorne preliezanie. Vacne na tom tuneli sedia aj male deti (je to zakázané, lebo je šmykľavy a bez istenia) rodicov to netankuje, a to nebyvam pri žiadnej osade, ale v hlavnom meste😀, preto vravím, že som veľmi prekvapena, koľko mám je tu takých uzkostlivych, keď vonku sa tak nikto nespráva.
Podľa mna je to veľmi mile, že ti rodičia sú ochotni vziať cudzie dieťa, ja osobne by som nevzala, lebo by som nechcela mat starost navyse, ale keby niekto chcel vziať moje dieťa, nemam s tým problem.
Píšeš, že ich poznáš zbežne, určite by som nesúhlasila. Podľa druhu výletu by som rozmýšľala aj pri dlhoročných priateľoch. Keď tak povedať, že nie a vysvetliť a počkať na ďalšiu príležitosť a pripojiť sa.
Nie urcite by som nepustila a ani nevzala ziadne dieta na vylet ani z rodiny...a este ked muz nechce tak ani nad tym neuvazuj.tiez je rodic a ma pravo rozhodnut

@elizabet173 jj, ja chapem. to uz je na autorke ako pozna a doveruje tym ludom.
ja napr. som mala svagra /uz ex/, ktory bol relativne blizka rodina, ale jemu by som svoje dieta do auta nedala, bol nespolahlivy, alkoholik, jazdil nebezpecne a casom do auta sadal aj po vypiti alkoholu.