Máte problémy s komunikáciou s učiteľkou v škôlke?
Ahojte, potrebujem počuť názor, kritiku, čokoľvek čo mi rozjasní myseľ. Mám dieťa (3 roky), ktoré začalo od januára navštevovať MŠ. V škôlke majú dve učiteľky, ktoré sa striedajú a jeden týždeň je poobede jedna a druhý týždeň je poobede druhá (asi klasický scenár). Prvý týždeň bola poobede v škôlke triedna. Tá len hovorila, že dieťa plakalo ale len chvíľu a inak bolo v pohode. Druhý týždeň bola poobede druhá pani učiteľka a tá mi robí starosti. Vždy keď idem pre dieťa do MŠ už mám stres čo ma čaká. Hneď ten druhý týždeň sa sťažovala nato, že dieťa plakalo. Poprosila som ju o trpezlivosť, nakoľko dieťa prechádzalo adaptáciou. Po dvoch týždňoch plač ustal a ja som dúfala že všetko bude ok. Keď býva poobede triedna, na nič sa nesťažuje. Dieťa vraj vždy pekne poslúcha, papá, spinká je nekomfliktne, spomedzi ostatných detí najšikovnejšie čo sa samoobsluhy týka. Skrátka nikdy žiaden problém. Druhá pani učiteľka má však iný názor. Najskôr sa sťažovala, že dieťa je pomalé pri prezliekaní. Tak sme doma trénovali a vysvetlili, že keď vidí že nestíha má poprosiť pani učiteľku o pomoc. Potom bol zasa problém v tom, že keď sú vonku hrá sa s kameňmi a palicami (za trest musí bývať vonku pri pani učiteľke, kým sa ostatné deti hrajú). Potom bol zasa problém v tom, že keď boli vonku tak sa oškrelo o strom a plakalo. Citujem "revalo pre nič". Dnes bol zasa problém s vlasmi. Privítala ma so slovami "vyzerá otrasne čo ho nezoberiem kaderníkovi". Ja fakt neviem, či už riešim hlúposti ale mám pocit, že pani učiteľke na mojom dieťati vadí naozaj všetko. Ja sa už nikdy radšej ani nepytam, či bolo všetko v poriadku. Pani učiteľka na mňa vždy aj tak spustí sprchu. Okrem toho mi dieťa doma vravelo, že keď v triede niekto plače pani učiteľka ho vždy zatvorí do spálne. Keď niekto neposlúcha tak dostane titul napr. zlý Ferko a ostatné deti ho tak majú volať. Keď som niečo pred pani učiteľkou nadhodila tak mi povedala, že nemám veriť všetkému čo počujem.
Nie je to v pohode... Poznám nedávny prípad kedy učiteľka v štátnej škôlke na Slovensku zamkla dieťa po tme na WC. Dieťa má dnes traumy. Jednoznačne by mali byť na škôlkach kamerové systémy – ale nie kvôli zlodejom.

Riešiť a byť asertivna.
Ono niekedy pani učiteľky blízke k vyhoreniu alebo vyhorené si radi vyhliadnu "slabý kus" a idú do neho.
Či matka či dieťa a obľúbená je aj kombinácia.
Treba sa ozvať.
Zažila som si to.
Bola som zdeptana odvádzať a vyzdvihovať dieťa zo škôlky.
Držím palce.
PS: Niektoré sú proste také a nájdu si žiaľ inú obet.
Ale to už je potom na ďalšom rodičovi prípadne riaditeľke či si posvieti