icon

Máte skúsenosti s vysoko citlivým dieťaťom?

8. aug 2025

Ahojte, máte niekto Senzitivne dieťa? Ktorému vadia silné zvuky a tak? Mam podozrenie u 4 ročnej dcérky, ako sa to este inak prejavuje a kde s tým môžem.ist ?

anna777115
8. aug 2025

Ja, som od narodenia vysoko citlivá. Vadia mi hlasné zvuky, ostré svetlo, veľké davy, akcie, nárazova práca, stresové situácie, návštevy, proste všetko čo má vytrhne z dennej rutiny. Niektoré druhy oblečenia atď

stvura
8. aug 2025

kamoska ma taketo dieta - skutocne musis prehodnotit kazdu vetu, cin co spravis...obdivujem ju, neviem ako by som to dala...to jej dieta (uz ma inac 9) je ako maly Monk a take pochody mu idu v hlave ze ja nechapem (inac je velmi inteligentny, podla mna mlady genius)

deedol
8. aug 2025

Ja som aj syn v niektorych veciach. Odporucam knihu od elaine aron - vysokocitlive dieta

autor
8. aug 2025
@deedol

Ja som aj syn v niektorych veciach. Odporucam knihu od elaine aron - vysokocitlive dieta

@deedol ako ste to zistili? Je nato aj nejaké vyšetrenia?

deedol
8. aug 2025
@anonym_autor

@deedol ako ste to zistili? Je nato aj nejaké vyšetrenia?

@anonym_autor su na to dotazniky, jeden je aj v tej knihe, ale aj na nete najdes. Zistila som to pozorovanim plus porovnanim so sebou. Mne napr vadia stitky, hluk, krik… syn ma este kombo s nadpriemernym iq, cize obcas tazko povedat, ktoru crtu comu pripisat. Tym ze aj ja som podobna, neberiem to uz teraz ako nevyhodu, ale okolo 3-5r to bolo narocnejsie, mal napr pomerne silne zachvaty zlosti, bol placlivy, zle znasal skolku atd.

danielahamar
8. aug 2025

Ja mám doma 2take deti a aj ja som . Iné veci, prejavy nema?

beata_k
8. aug 2025

@anonym_autor Jedno take dieta mam. Kam by si s nim chcela ist?
https://eduworld.sk/cd/marcela-kozejova-palkech...

autor
9. aug 2025
@danielahamar

Ja mám doma 2take deti a aj ja som . Iné veci, prejavy nema?

@danielahamar no sú to silné zvuky ako motorka,traktor to je asi najväčší problem u nas, tak vtedy si zatyka usi a chce ísť preč, s oblečením až taky problém není akurát jej vadi keď ma niečo špinavé trocha alebo mokre ale nie vždy, je múdra a veľmi vsimava ,ale posledný čas sa vie za všetko rozculit a reve preto, je aj bojazliva viac