Materská škola Röntgenova v Petržalke
Skúsenosti a MŠ Rontgenova? Ďakujem
@xxxena
Ja som nemala pocit že učiteľky by ich nahlili. Áno keď niekam išli napr.do mesta alebo hrad stym vláčikom a boli dohodnuty na nejaký cas, tak trošku ich poponáhľali alebo pomáhali.
Môj syn ako tretiak mal tenisky na šnurovanie a nosil ich bez problemov v škôlke s tým že buď mu spolužiaci alebo učiteľka zaviazali šnúrky, lebo on to nevedel ale tie tenisky chcel lebo sa mu páčili 😂😂 a priznám sa do dnešného dňa ich viazať nevie (teda vie, ale skôr by boli Vianoce ako by si ich zasnuroval)
Tam sa skôr zakeca so spoluziakmi 😂
@lolinko tak to áno ze vtedy ich po ponáhľali. To je super ze mu pomohli šnurovat. Zlatý ze sa mu páčili a musel ich mat.
Ja som na nervy. Dnes vyvesili zoznam žiakov a dcéra na ziadnom nie je. Riaditeľke sa neviem dovolať a ani na email nereaguje. Dcérka je smutna ze na nasla svoje meno. A stale mi hovorí, že ona teraz nepôjde do škôlky lebo na ňu zabudli a je veľmi smutná.
@xxxena tak ako to máš po ceste, skús ísť osobne do škôlky sa spýtať. Asi iba zabudli 🙁 a ani sa nečudujem teraz aj pri tých obmedzeniach a podmienkach skrz korone. Alebo počkaj do stredy a chod s dcérkou normálne do škôlky a tam sa popytas že do akej triedy má ísť, len si zober zo sebou to rozhodnutie.
A dcérke povedz, že nech sa nebojí, že určite pôjde 😁
A pozerali ste na spravnej budove,lebo male deti chodia do tej nizsej budovy a vacsie deti do vacsej.
@lolinko ahoj ďakujem za opýtanie. Malej sa páči od prvého dňa. Už druhý a tretí deň bola do 12tje.este mi vynadala ze prečo tak skoro pre ňu chodím 🙈už mi aj učiteľka povedala, že od pondelka skúsime aj spinkat. Takže bude do nejakej pol štvrtej. Som zvedavá ci bude spať keďže doma nespava, 🙈🤣už tam chcela spat dnes, len tam nemala plachtu a pyžamo. A ako sa darí malému v škole?
@xxxena
Super tak som rada a teším sa , že sa jej páči 🙂😉
No ani môj syn od cca dvoch rokov nespal poobede doma, a v škôlke medzi prvými zalomil 😂
No malému sa celkom páči v škole. Prvý deň sme boli iba 20 minút pred skolou, to hrala hymna a bol príhovor. Druhý deň dostávali knižky a pracovné zošity a bol v škole iba do 11:30 a dnes v škole do 11:30 všetko ok ale už aj domácu úlohu má 😟
Sami to zdá trošku dosť skoro, ale tak treba dohnať čo boli dlhooo doma.
A od pondelka už ide aj do družiny, tak som zvedavá ako to zvládne všetko.
@lolinko som rada ze sa tvijmu malému páči takto v škole. Lwn nech to aj pokračuje 😊👋👏a snáď im nebudú dávať veľa úloh. Ako sa mu páči a zvláda druzinu ?
Mala od pondelka tak spinka, ale večer mi plače ze tam nechce spinkat, lebo ze je tam veľa detičiek a ju to ruší. A ze ona chce ísť poobede domov. Neviem co mam robiť. Nechcem ustúpiť. A ona tam ale aj po nejakom čase zaspí. Som smutna z toho.
@xxxena
Tak zatiaľ to zvládame, aj keď sa mi zdá že skoro išli na úlohy keď ešte emaju vsetky pracovné zošity a učebnice. Ale zas boli dlho doma tak musia veľa toho opakovať.
Zatiaľ sa v družine iba hraju, rozpravaju. Uvidíme ako to bude pokračovať. Ževraj do októbra budú v takomto opakovaciom režime a volnejsom, a od októbra idú už nadvrdo. Nové učivo, známky...teda keď sa bude dať.
Fuuu...no hlavne neustupuj. Ale zas môžeš urobiť kompromis, keď sa dá. Napr. že piatky bude chodiť domov skôr. Ja keď som bola doma, tak vždy bola takáto dohoda. A aj v skole, celý týždeň aj v družine a piatok išiel na obed domov.
No viem, že to není pre ňu ľahké, určite je tam veľa detičiek čo si ešte poplace či ráno alebo na obed. Treba si len zvyknut a malej to trošku vysvetliť. Nech si do postele zobere mojkacika, nech sa otočí iným smerom od detičiek a hotovo. A keby bolo najhoršie skús sa dohodnúť s pani učiteľkou aby spinkať teda neisla.
A nebud smutná, uvidíš sama že zachvilku si zvykne aj ona a aj ty.
@lolinko veru snáď sa bude dat. Super ti to teda zvláda. Tak hej pôjdu tvrdo na to ale nemusia to preháňať. Deti za vzniknutú situáciu nemôžu, a nie ich zahlccovat úlohami a povinnosťami.
Ďakujem, veľmi za povzbudzujúce slova. Nemôžu mať kvôli korone mojkacikov v triede. A nema sa kam. Otočiť od detičiek lebo spi medzi ďalšími detmi. Čiže je ako keby v strede. Musim sa zajtra nejako porozprávať s učiteľkou. To ze nepôjde spat mi isto neprejde. To keby videli iné deti tak By tiež spat nechceli
@xxxena
No budem zvedavá koľko úloh im dajú v piatok na víkend a plus sú doma v pondelok a v utorok 🙁
Není zaco, no skús sa porozprávať s pani učiteľkou, hádam pomôže. 😭 Chudatka že si nemôžu zobrať zo sebou mojkacika. Tak nech si skúsi zobraziť do postele nejakú hračku čo majú v triede, myslím že nejaká bábika alebo plyšák sa tam určite nájde.
Držím palce
@lolinko a co máju riaditelske volno? Hádam im nedali veľa úloh aby nad nimi netravil väčšinu času z víkendu 🤦♀️ dnes ssom pani učiteľku poprosila ci by jej nedali posteľ pri stene mali tam voľnú. Doma je zvyknutá ze sa oprie o našu posteľ. A neviem ci náhoda ale mala neplakala večer a ani cez deň, a povedala ze sa jej dobre spinkalo a ze tam bude spávať. Tak verím ze jej to ostane.
@xxxena
No s týmto držím pevné nervy.
Toto vadilo aj mne asi jedine v skolke, že niektorí rodičia dávali deti do škôlky soplave a aj s kaslom. Ale zas tiež človek nevie či je to alergia alebo prechladnutie.
Mne raz povedala ucitelka, že pokiaľ nemá teplotu - zelený sopel alebo naozaj dusivy kašeľ tak môže chodiť do škôlky.
Lebo ja som tiež zo začiatku dávala syna dokopy aj dva týždne, týždeň v škôlke a pomaly dva doma. A to sa nedalo.
A teraz na začiatku to bude soplave každé jedno dieťa. Len teraz sa človek boji aj skrz korony 🙁
@lolinko jasne nedá sa to rozlíšiť o co ide. Ale rodič by mal byť zodpovedný, keď vie ze nejde o alergiu tak by tam dieťa nemal dat. Ved doma sotva fungovala, čo jej z nosa tieklo. Každú chvíľku smrkala. A kaslala. Neviem si predstaviť ze taku by som ju dala do škôlky. A ano počítala som s tým, že bude bývať soplava. Aj napriek tomu, že jej imunitu podporujem. A to ma 3roky a skoro 9 mesiacov a za. Tne čas mala len dvakrát sople ktoré prešli za ddva dní. Tieto sa držia od štvrtka 😔a vy dúfam ze zdravi😊
@xxxena
No na sopel neporadil nič.
Ja sama ho nemám rada, radšej by som sa drhla od kašľa ako mať sopel 😭
No bohužiaľ sú rodičia aj taky, že to dieťa dajú do kolektívu. Aj keď na jednej strane ich chápem, že potrebujú z niečoho žiť a možno nemajú to ako poriešiť s opatrovamim...
Ale zdravie je iba jedno.
Mňa toto hnevalo aj v skolke a aj v škole. Lebo zbytočne ja som deti nechala doma, keď som vedela že príde do kolektívu a zas ten istý kolotoč.
Ja sa priznám, že potom som už aj ja dala do kolektívu keď trošku kychal alebo sem tam smrkal. Ale zas bola som na telefóne keby sa to zhoršilo. A zas keď som videla že naozaj nie je dobre, tak doma dávala dokopy.
U nás vždy zabral kalciovy sirup, kvapky do nosa a také dva dni len horúci čaj a postel.
A áno zatiaľ sme zdraví, aj keď mne sa nejak prejavuje alergia viac ako som zvyknuta. Asi už budem musieť poriešiť alergologa 😭
No držím palce nech ten sopel čo najrýchlejšie odíde a nech sa nevracia. Prajem veľa veľa zdravia

@lolinko keďže v tom trávia celý deň tak je jasné že sa im potia v tom nohy. Ja plánujem dávať malej aj ponožky náhradné, a keď budu chodiť von tak aby si dlaa dole tie co mala a so topánok si dávala suché.
No tak to naozaj neviem aké papuče pre druháka. 😔Takéto sandalky bude mať.