Montessori škôlka a tematické fotenie: Aký máte názor?
Ako by ste to brali vy, dieťa nastevuje monte škôlku, ale mne príde prazvláštne, že každú chvíľu majú nejaké tematické fotenie, napr. na Valentína, Veľkú Noc, den matiek, den mlieka sedeli na slame s flasou mlieka, teraz Hallowen atd. Ja sa vždy tomu velmi cudujem, mne to vôbec nezapadá do filozofie montesori.
A je bežné ze v montessori vyučujú dvojjazycne?
Skolku som chcela práve preto, aby tam neboli tieto oplácane blbosti, prostredie je veľmi pekne prírodné a zrazu cáp , plátno na Valentína, gýč jak americký film. Ešte napíšem ze za tie fotky neplatíme, ani ich nedostavame vytlačené len online.
Aký máte na to názor?
@dzejny656 áno mala som informáciu ze je dvojjazycna, no nevenovala som tomu pozornosť. Až teraz ked sa tak zamýšľam co ma toto spoločne s monte v kombinácii s tým gycovymi fotením, mi to nepríde vhodné.
Možno tie fotky slúžia na propagáciu škôlky, alebo je fotenie nejaká velka vášeň niektorej pani učiteľky, či jej partnera (a tiež to používa ako svoju reklamu)?🤔
Však sa spýtaj priamo v skolke…
A ta dvojjazyčnosť - necitala som, že by tak tradične M.Montessori vyucovala. Nakoľko však Montessori nie je značka, môže toto označenie používať hocikto.
Možno sa snazia prilákať viac rodičov, ktorých bilingválne vzdelavanie osloví viac. Na druhej strane, senzitívne obdobie na reč u deti v tomto veku je najsilnejšie, takze by dávalo zmysel využiť ho na učenie 2.jazyka, čo je v súlade s ich filozofiou.
Pokiaľ viem, tak montessori majú všelijaké tematické aktivity, ciže podľa mňa je to super. Či by bolo lepšie kebyže sa celý rok hrajú s drevenými guličkami? Je to montessori škôlka, buď rada, že majú niečo zaujímavé... Že si osvoja druhý jazyk je iba plus. Ak to tvoje dieťa baví, nerieš.

Montessori škôlky sú rôzne, aj bilingválne (boli sme sa v jednej takej pozrieť), to si asi vedela dopredu v akých jazykoch tam vyučujú, nie?
U nás sú tieto fotenia tiež, pokladám to za zbytočnosť, ale popravde je mi to jedno. Naša malá sa rada fotí, vždy má z toho radosť (a to za fotky ešte aj platíme a dostávame vytlačené).