icon

Môže učiteľka zo škôlky nespravodlivo posielať dieťa domov?

17. feb 2025

Ahojte co by ste si pomysleli o učiteľke ktorá vám volá zo škôlky , že syn má horúčku, že nech prídem po neho .
Pýtam sa koľko má už keď som po neho prišla a že 37,7 , malý ale teplý nebol ani nevyzeral choro . Doma som mu merala teplotu viac krát , ortutovym , aj tým do zadku odpočítava , aj dotykovým a mal 36,7 a nič mu niej sople kašeľ proste nič. Prešla hodina a teplotu ma 36.4 tak ja neviem , začínam si myslieť že sa ho proste chcela zbaviť lebo malý ma nks a proste možno neposlúchal iked to nehovorila ja neviem . Od začiatku roka si na neho zasadla a počujem a vidím iné deti v triede ktoré sú oveľa horšie že bijú druhé deti a skáču po stole a tie sú podľa nej ok . Mám pocit že využíva jeho diagnózu nks je v bežnej triede, dokonca je tam aj asistentka tak ja neviem aký je problém

Strana
z2
simona20201309
18. feb 2025

Tak to je naozaj divne. Ak sa to stalo zatiaľ prvý krát tak nechaj tak. Nabudúce určite vezmi svoj teplomer. Ak máš naozaj pocit ze na tvojom synovi sedí, vyziadaj si konzultáciu a porozpravajte sa. (Nechoď na konzultáciu sama)

autor
18. feb 2025

@simona20201309 ano je to prvý krát ale celkovo o ňom nehovorí veľmi pekne , proste vidím a cítim tam niečo z jej strany len neviem prečo škôlke vychádzam v ústrety vo všetkom ,chodíme na konzultácie ak treba , ich psychologička sa ho vždy zastane že to nieje také zle zase ako hovorí ta jeho triedna učiteľka tak ja neviem ,riaditelka je tiež super tam problém nieje , ona ho dokonca pochválila ako pekne zapadol medzi deti . A meriam mu teplotu od včera a stále nemá max 36,6 a to som merala digitálnym, tým skleneným pod pazuchu, a v konečníku ten detsky ,bez soplov kašľa viem kedy je moje dieťa choré niesom hlúpa ,nikdy ho chorého nedávam do škôlky

mogaa
18. feb 2025

ale také veci sa môžu stať, dieťa behalo, bolo rozhorúčené a vyskočila mu teplota - to nie je nič neobvyklé, úrípadne dieťa vstalo z postielky a bolo prehriate, aj vtedy môže byť zvýšená teplota....neviem prečo sa autorka hnevá na učiteľku, tá predsa zavolala zdravotnú sestru a tá povedala že dieťa má teplotu, tak učiteľka postupovala presne tak ako mala....

autor
18. feb 2025

@mogaa ale sme dospeli ľudia a zdravotná sestra a učiteľka by asi mala mať toľko logiky a rozumu že asi keď dieťa behá tak mu stupne teplota nie , to ale mohla aj iným deťom a tým nemerala , lenže aký dôvodov mala mu len tak merať teplotu ? Nemal slzave oči ,sople ,kašeľ nič proste znaky choroby , ale pani učiteľke sa zdal unavený , ja neviem je bežná prax otázka na učiteľky že keď sa vám zdá dieťa unavene meriate mu teplotu ? A meriate potom ako sa dobre vybeha po triede? 🤷🏻‍♀️🙈 mohla mu meranie zopakovať teda a až potom volať ale to už by teplotu nemal ak nejakú vôbec mal čo mu ja neverím

simona20201309
18. feb 2025

Psychologicka je s ním len chvíľku. Je to jej práca a nie je s tvojim synom celý deň + s ďalšími 20detmi. Jej slová by som nebrala ako uspokojivé.
Pre učiteľky je to zrejme veľmi náročné a tvoj syn možno nebude až taky anjelik, ale napriek tomu nemá žiadne právo ho neprávom posielať domov.
Tebe sa to možno nepáči ze s na neho stále sťažujú, ale ak je to pravda? Musia ta informovať o tom, čo tam tvoj syn robí. Je to trochu divne keď píšeš ze ty vychadzas škôlke v ústrety. Véd ide o tvojho syna nie? Rieši sa tvoje dieťa....
Možno naozaj ta učiteľka už na neho nemá nervy, možno ju vytáča celý deň a možno ma tvoj syn oveľa vacsi problém ako len NKS. Veď keď máš obrovský pocit krivdy - prelož ho. O chvíľu sa dávajú prihlášky
A uvidíš, kde bol problém. Ci v učiteľke ci niekde inde

kristianko1
20. feb 2025

@slavomira236 pridávam sa k tomu názoru s teplomerom ...nebudem klamať naozaj na triedach máme tento teplomer ktorý sa prikladá...neviem kde ho kupovali ale často nám píše bludy...ak majú podobné nedivím sa ničomu. Pani učiteľka možno poslala dieťa v dobrej viere aby chudá malé netrpeli že by ani svoje nenechala a je možné že teplomer zle nameral...pracujú s čím majú ....takže by som to rozhodne v dobrom odkomzultovala ...možno bol úmysel skutočne dobry a ty tiež máš pravdu že dieťaťu nič nie je....skúste si to vysvetliť ale zdvorilo ...mne sa rovnaká situácia stala a keby ma mamička neupozornila tak skutočne tomu teplomeru verím doma používam pri svojich deťoch digitálny takže s týmto moc skúsenost nemám ale keď ukazuje tiež som verila....odvtedy si do práce nosím aj svoj digitálny a verím len tomu...ak nemáš dokazy zbytočne neutoc na pani učiteľku možno mala ten najlepší úmysel a určite jej dobré nepadne ak zaútočis...je skutočne možné že máš pravdu, ale jej to treba milo vysvetliť...v dobrom...aby ťa to potom tiež nemrzelo....často sa dejú nedorozumenia a je lepšie si to pekne vysvetliť a verím že sa to viac nestane

autor
20. feb 2025

@kristianko1 včera v škôlke bol a zdravý nič mu nebolo a stále nieje je zdravý bez teploty , a poobede keď som ho brala domou tak hneď vo dverách pani učiteľka že od štvrtku je celá skolka zatvorená 🙈 takže či je to náhoda, a možno im chýbalo ešte jedno dieťa do počtu 😁 ale nič sa nedeje , hlavne že je malý zdravý

autor
20. feb 2025

A teplomer nemali ten prikladaci ale klasicky sklenený lekársky pod pazuchou mu merala že vraj zdravotná sestra

Strana
z2