Môže zmena v škôlke pomôcť vzdorovitému dieťaťu?
Zenusky, tie co mate 3rocne deti, hlavne teda dievcata, maju este obdobie vzdoru? Nasa mava hrozne vybuchy zlosti, hlavne ked nerobime vsetko podla nej, snazime sa kludne vysvetlovat, no zatial to moc nepomaha 🙈 som s nou este doma, no uz som na prasky z toho jej vriekania ,skoro pre vsetko, ma este strasie surodenca, ktoremu tiez robi zle, ked nie je podla nej, vtedy ich proste oddelim....V Januari zacne chodit do skolky a uz teraz mam stres, ci tam bude vobec pocuvat...tie co uz mate 3r v skolke, zmenilo sa ich spravanie, ked zacali chodit do skolky? Zvykli si?
My máme chlapca, ale môžem povedať, že som vďačná za škôlku a tak trpezlivé učiteľky v nej 🙏🏼 V škôlke sa ukludnil, naučil sa režim a vďaka tomu, že vidí čo tam robia ostatné deti, tak sa ich snaží napodobniť a naučil sa veci, ktoré doma odmietal.
ako učiteľka MŠ ti poviem, že tie deti sú úplne iné pri nás a pri rodičoch. Akonáhle otvorí dvere rodič, dieťa skáče, vrieska, nevie čo so sebou a v triede to nikdy nerobí.. proste my sme pre ne stále cudzie osoby, ktoré sú síce s nimi každý deň, no nie sú doma a my nie sme ich mamy.. a samozrejme, je nás viac, treba sa prispôsobiť, sú pravidlá, na ktorých trváme, režim,...to je, samozrejme, aj doma..ale proste v tej mš je to iné...
sama mám 3,5 ročnú, ktorá chodí do MŠ už druhý rok a tie vzdory a trucy máme niekedy ešte aj teraz doma, ale proste v škôlke nikdy nič, normálne počúva na slovo .. 🙂 určite sa toho neboj..

@anonym_autor nič sa neboj, v škôlke veľmi rýchlo pochopí, že jačanie jej je k ničomu a že tam sú pravidlá, ktoré bude musieť rešpektovať. Nevysvetľuj do nemoty, dcéra veľmi dobre vie, čo a ako, len ešte nezvláda svoje emócie. Snaž sa byť kľudná, aj keď je to ťažké, pomáha pevný denný režim, neustúpiť v podstatných veciach. Ak ťa vníma, povedz jej, že chápeš, že to chce, ale teraz to nemôže dostať. Bodka, Ak je v amoku, je zbytočné vysvetľovať, nevníma, ak sa chce objať, tak ju objím, kolíš, kým sa ukľudní. Ak nie, iba pri nej počkaj. Nechaj ju rozhodovať v určitých veciach, napr, daj jej vybrať z dvoch svetríkov, ktorý chce, či chce ísť na ihrisko cez park, alebo popri rieke, či chce mlieko do modrého alebo žltého hrnčeka a pod. Ak ublíži sestre, musí nasledovať trest, samozrejme nie telesný. Pevné nervy