icon

Môžem dať 2,5-ročné dieťa do škôlky?

2. máj 2025

Mamky chcem dat dieta skor do škôlky 2,5 roka čiže ja môžem ostať ďalej na rodičovskej do 3 rokov dietata ano?

jaskolka
2. máj 2025

Áno

nynia
2. máj 2025

Mozes, ale o Rodicovsky prispevok neprides ani ked nastupis do prace pokial len kvoli nemu chces ostat na RD.

autor
2. máj 2025
@nynia

Mozes, ale o Rodicovsky prispevok neprides ani ked nastupis do prace pokial len kvoli nemu chces ostat na RD.

@nynia chcem byť ešte doma pokiaľ bude mať 3 roky a poradili by ste mi dat dieta rovno na celodennú smenu ale poldennu do škôlky?
Poprípade da sa tak ze napíšem na papier na cely deň ale budem napríklad chodiť po dieta o 12tej a ak už nastúpim do prace aby ostávalo celý deň
Da sa tak dohodnúť v škôlke?

ikonica
2. máj 2025

Moja tak chodi. Je marcovka a isla v septembri. Do januara na pol dna a potom uz na cely. Ale odporucam ak sa jej bude pacit, tak cim skor ju daj na cely den... Moja sa tazsie adaptovala.. aj tak bude viac doma ako v skolke kvoli chorobam... Myslela som si, ze ked si mladsia odmalicka prechadzala vsetkymi chorobami (starsia nastupila ked mala mladsia 5 mes), ktore priniesla starsia, ze bude mat uz lepsiu imunitu.. ale chora je rovnako ako byvala starsia...

izabela181
2. máj 2025

Jasne že sa to da 😊 ja som syna dala ako 2 a pol ročného hneď na cely deň. Začiatky boli ťažšie, ale zvládli sme. Mne teda učiteľky odporučili dať hneď na cely deň, že tak je to lepšie. Zvykol si parádne a s odstupom času to hodnotím ako veľmi dobre rozhodnutie. Ale boli tam deri, ktoré chodili iba na pol dňa niekoľko mesiacov, to už je podľa mna na dohode so škôlkou. Syn nastupoval v januári, a s ním asi ďalšie 2 deti, takze to bolo možno lepšie v tom že nastúpil do zabehnutého systému a nerevala tam cela trieda na začiatku 😅

margitaf
3. máj 2025

To už je všetko od dohody či celý deň alebo polden a hlavne ako to bude dieťa zvládať a vieš ,že ho vezmú,áno?lebo sú obce kde nevezmú ani 4rocne

autor
4. máj 2025
@izabela181

Jasne že sa to da 😊 ja som syna dala ako 2 a pol ročného hneď na cely deň. Začiatky boli ťažšie, ale zvládli sme. Mne teda učiteľky odporučili dať hneď na cely deň, že tak je to lepšie. Zvykol si parádne a s odstupom času to hodnotím ako veľmi dobre rozhodnutie. Ale boli tam deri, ktoré chodili iba na pol dňa niekoľko mesiacov, to už je podľa mna na dohode so škôlkou. Syn nastupoval v januári, a s ním asi ďalšie 2 deti, takze to bolo možno lepšie v tom že nastúpil do zabehnutého systému a nerevala tam cela trieda na začiatku 😅

@izabela181 rozmýšľam ze na cely deň.... aj keď neviem ako to dieta zvládne bezomne keď sále mama mama a ani ja ako to dám bez dietatka 😕 ale skúsim na vely deň a uvidím ako to zvládneme a ešte musím odplienkovat 🙂

katkaa01
4. máj 2025
@ikonica

Moja tak chodi. Je marcovka a isla v septembri. Do januara na pol dna a potom uz na cely. Ale odporucam ak sa jej bude pacit, tak cim skor ju daj na cely den... Moja sa tazsie adaptovala.. aj tak bude viac doma ako v skolke kvoli chorobam... Myslela som si, ze ked si mladsia odmalicka prechadzala vsetkymi chorobami (starsia nastupila ked mala mladsia 5 mes), ktore priniesla starsia, ze bude mat uz lepsiu imunitu.. ale chora je rovnako ako byvala starsia...

@ikonica nemusí byť viac doma ako v skolke.Moja dcera bola prvý krát chorá až v 9 rokoch.Asi sa niekde robi chyba keď sú deti viac doma ako v skolke😉😉😉

maya_hi
4. máj 2025
@katkaa01

@ikonica nemusí byť viac doma ako v skolke.Moja dcera bola prvý krát chorá až v 9 rokoch.Asi sa niekde robi chyba keď sú deti viac doma ako v skolke😉😉😉

@katkaa01 kde sa robí chyba? To by ma zaujímalo, keďže mám sama 2 deti a v škôlke pracujem a za posledných 20 rokov som nestretla dieťa, ktoré by nebolo nikdy choré 😏. Tento rok napríklad, bol masaker. Padali malí, aj veľkí. Vrátane učiteliek. Jediné, čo som si všimla je výskyt "latentných nosičov". Deti, ktoré chodia so zeleným sopľom v jednom kuse, prenášači, ktorí ale majú dostatočne silnú imunitu aby u nich ochorenie prepuklo. Zatiaľčo celá trieda vrátane učiteľky pravidelne padne dole hubou 😏

ikonica
4. máj 2025
@katkaa01

@katkaa01 noze porad tvoj "trik"...

martity
5. máj 2025

Chcem sa spitat mam dvojicky a chcem ich dat do skolky kolko sa plati na mesiac.pri jednom dietati

izabela181
6. máj 2025

Úplne chápem tie obavy, ja som to zvladala strašne 😅 doteraz si myslím že nástup malého do škôlky bolo to najhoršie, čo som v materstvo zažila 😂 akože aj maly si poplakal, ale na zo že bol zvyknutý byt len so mnou alebo mužom, žiadne stráženie od starých rodičov sme nikdy nemali tak ro zvládol super 😀