Môžete dieťa odhlásiť úplne z predškoly?
Je mozne odhlaist dieta z predskoly? Nechcem aby tam vobec chodilo lebo mi to nevyhovuje so spojmi kedze je to daleko a teraz som sice len 3 dni tak chodila ale nezvladam to. Nechcem odklad chcem aby do predskoly nechodilo moje dieta vobec da sa to? Treba nejake potvrdenia ci len staci odhlasiz zo skolky?
Pozrite sa ženy ... V casti obce ,kde býva autorka nie je veľa detí , teda dohľadať si autorku podľa dieťaťa predškolaka bude trvať úradom asi minútu ... Urobiť screen tejto diskusie a supnuť na miestny upsvar . Minimálne autorku poučia ,čo je jej povinnosťou .
@lucia147852 ale má to svoje pravidlá a nesmieš prekročiť daný počet dní v mesiaci. Teda žiadne že 5 dní nejdeš, 1 prídeš a zas 5 dní doma
Este raz a pomaly. Predskolska trieda je POVINNA!!!!
Jemine my sme uplne mimo ze nase deti nevyrastaju len na jednom dvore ci jednom lese kde tu a tam nic nieje ale chodia aj inam. Zaplacem ...
Autorka, bol syn tento týždeň v škôlke?
Tak 14 dni v mesiaci mozuem ospravedlnit hej?
To ste jej fakt nemuseli radit baby, kolko moze ospravedlnit...bude to vyuzivat vo velkom..sama hlupucka by si to nikdy nedohladala
Co je normálne na živote kdesi na samote, kde sa nedá ísť nikde, lebo "kopce a zákruty" a matka aká je celý deň doma, nie je schopná ani odviesť dieťa na povinnú predskolsku výchovu? Celý deň sedieť na záhrade alebo v dome? Však to by každého normálneho človeka porazilo, dennodenne vidieť len to isté a nič iné. Podľa toho, co píšeš, takto trávite celý čas, lebo ty nič iné "nemôžeš, nejdeš, nedá sa, nejdu spoje".Áno do obchodu, co by bolo aspoň ake take rozptýlenie, sa nedá, lebo... Lebo nevedno.
Tak aké podnety dávaš tým deťom? Izby v dome a záhradu? A čo teda nestíhaš? Co preboha s tými deťmi celý deň doma robíš, ze nič nestíhaš? Normálne by ma zaujímalo opis tvojho jedného dňa, ako ho tráviš. Co robia celý deň deti?sedia v izbe ci na záhrade?
Autorka - definuj normalne detstvo. Co tvoje deti realne cez den robia?
Zlatko, ak sa bude kazdy mesiac opakovat 14 dni tebou ospravedlnenych, tie ucitelky to budu riesit, nie su padnute na hlavu. Akurat vcera na rodicku nam to hovorili..
@xsuzannex presne tak. Autorka viď posledný odstavec
Ved normalne su vonku ak je pekne na dvore ked nie tak doma niec pozeraju alebo sa hraju co by take male deti mohli robit
Autorka: nie 14, uz som ti to raz pisala. Mozes ospravedlnit 7 a len zo zdravotnych dovodov, ak uz to bude 8 a viac, musis mat ospravedlnenie od lekara aj na tych prvych 7 dni, cize uplne vsetky dni, ktore v danom mesiaci dieta nebolo v skolke
@simsalabim ona to berie asi tak, ze jej to stačilo, byt len doma a na záhrade, je to pre ňu normálne detstvo, takže aj na svoje deti ma taku optiku. Ony majú normálne detstvo v jej ponímaní, však ani ona nič iné nepoznala a tu je....
Očividne nie je (alebo nechce) pochopiť, co sa ti snažíme na XY stranách povedať
Autorka .. učíš svoje dieťa fonematiku ? Kreslite si doma spolu ? Cvičí jemnú motoriku ? Vie rozoznať vľavo ,vpravo , pozná farby ,ročné obdobia ?
Predškolská príprava má len same benefity pre dieťa . Reálne si odpovedz ako to bude keď bude prvák . Neverím tomu ,že budete presťahovaní .
Sám chodiť zo školy ako prvák nemôže . Ako bude dochádzať ?
Normálne sú vonku, čo robia?
Kolobežka, odrážadlo, korčule, bicykel, lopta, makú pieskovisko?
Majú kamarátov / rovesníkov?
@jaskolka tak aj deťom v osade stačí, že "vypustiť" pred chajdu.
Autorka do definovala činnosť presne: sa hrajú si kreslia...nie kreslíme, strihame, skladáme, tvoríme, učíme sa o hoci o rastlinkách a zvieratách v záhrade, lese, potoku.
Pozorujeme hviezdy, vyrábame, robíme pokusy.
Autorka ty neziješ, ty prežívaš.
Daj pre zaujímavosť koľko kníh detských ste spolu prečítali za posledný mesiac.
Sa nahanaju vecsinou hraju s kamienkami piesok nemame. Zbieraju kvety a tak vsak starych rodicov tam majuu vedla tak s nimi nieco aj
Takže starí rodičia varia , starí rodičia dali pozemok , na starých rodičov je aj dom písaný , starí rodičia boli s dieťaťom aj v škôlke ,a. Vlastne robia aj animátorov deťom
Gratulujem k bezstarostnemu životu
Ja sa cudujem, kde je este socialka...mat taku mater, lemravu...cele zle...podla mna v skolke ju uz budu mat precitanu...zakruta, hore kopec, dole kopec, kanál
Autorka nikdy ani do prace chodit nebude lebo vsak cesta tam a aj spät, sa neoplati. Chapem ked zena nechodi do prace lebo muz v pohode vykryje vydavky a vyhovuje im to, ale jej muz ledva vsetko taha co uz tiez pisala a do zahranicia ho vyhanala 😃
Chudáci starí rodičia... Som učiteľka, ale sama by som si na domáce vzdelávanie netrúfla. Viem, že by som dieťaťu nedala všetko potrebné. Rozvíjanie jemnej motoriky, strihanie, lepenie, stavanie kociek, navliekanie koraliek, uvoľnenie stuhnutej ručičky, držanie ceruziek, držanie nožníc, štetcov, práca v skupine, rešpektovanie sa v skupinke, rozvoj kritického myslenia, denne návyky... To je len maličká časť z toho, čo sa má v tej "predškole" naučiť. To, že sa hrajú a naháňajú je skvelé, ale nestačí to. V škole to potom bude mať extrémne ťažké...
Ja som veľký zástanca tzv. voľnej hry deti, má podľa mňa svoje nezastupiteľné miesto v ich živote.
Ale aktivity u 5 ročného musia byť vyvážené. A tu nie sú.
Suma sumarum ty teda by si kvôli noseniu do škôlky nestíhala pozerať ako sa iní starajú alebo deti samé o seba.
Keby lenivosť nadnasala, chodíš do tej skolky vzduchom.

Ani tebe nic nechyba? Mas nejake ciele v zivote a plnis si ich?