Môžete dieťa odhlásiť úplne z predškoly?
Je mozne odhlaist dieta z predskoly? Nechcem aby tam vobec chodilo lebo mi to nevyhovuje so spojmi kedze je to daleko a teraz som sice len 3 dni tak chodila ale nezvladam to. Nechcem odklad chcem aby do predskoly nechodilo moje dieta vobec da sa to? Treba nejake potvrdenia ci len staci odhlasiz zo skolky?
no bohuzial neprejdem lebo sa nebudem trepat po kopcoch este s deckom ked chodia okolo auta ako sialene
a druhe do skolky nedam lebo vsak som doma tak sa mozm starat on
Si doma a čo ak pôjdeš do práce?
Stále nevieme koľko má mladšie
a čo pre teba znamená ďaleko- kde to vlastne bývaš - si tu ako anonym, nikto z MK ťa nepríde navštíviť, ak napíšeš miest aspoň orientačne, pre našu lepšiu predstavu, prečo sa u vás nič nedá a všetko je ďaleko
A tvoj manzel nemoze dieta vodit rano do skolky, ked ide autom?
@ullala nie
@kvietok1992 no ak je naozaj odtiaľto tak sa jej nečudujem, že peši nechce ist. Nie bezpečná cesta pre chodcov
No neverím tomu, že po tej ceste, po ktorej máš ísť, idú autá ako šialené. Píšeš, že je to ďaleko za dedinou, tak veľa áut tade určite neprejde, nie to ešte šialene 😂... Jednoducho si to už konečne priznaj. Si lenivá, preto sa Tebe nič nechce! Kto chce, hľadá spôsoby, kto nechce, hľadá dôvody. Ty patríš k tým, čo NECHCÚ!
Tebe je jednoduchšie nechať dieťa doma, dať mu do rúk mobil a Ty sa vyvaľovať na gauči.
Radím Ti, daj dieťa do škôlky, bude to určite prospešnejšie ako trčať doma. Ty mu veľa vedomostí doma neodovzdáš, aj keby si veľmi chcela!
Napísala si, že pár pracovných listov urobiť zvládneš. A odkiaľ ich budeš mať? naviac MŠ nie je iba o pracovných listoch.. ako budeš rozvíjať predčitateľské, či predpisateľské zručnosti? matematické predstavy? priestorovú predstavivosť? logické myslenie? vieš niečo o fonematickom uvedomovaní?
@papaya308 pozrela som si to na mape, ale na tej mape nevidim pri tejto obci nejake extra zakruty, ale rovnu dedinu. Nemyslim teraz kopce. Fakt to moze sediet na tu zazrivu - bielu?
Inak par stran dozadu spominala, ze o rok moze syn chodit sam a potom napise, ze ona sama sa boji chodit sama.
@ullala hej, ona si to predstavuje tak, ze do školy pôjde syn autobusom sam hneď od prvého dňa. Ona ho proste ráno posadí na školský autobus a ďalej nech sa už dieťa stará samo,lebo matka nemôže, keďže kopce, zákruty a je to strašne ďaleko. A poobede to isté, syn nastúpi sam, aj sam vystúpi.
cize mozem 7 dni ospravedlnit a potom 1 musi prist a tak dlaej? to sa da spravit tak?
@autorka
Veď nám napíš:
Koľko minút ti s dieťaťom trvá cesta z domu pešo na zastávku?
Kto ti doma stráži to menšie dieťa, kým ideš so starším do škôlky?
Ja chápem, ak by si bývala ozaj na nejakých krkahájoch, 3 kilometre by si musela aj s 5 ročným dieťaťom ísť pešo na zastávku a na autobus späť by si musela čakať 3 hodiny... Lebo napr. čakať hodinu na autobus a prejsť 10-15 minút pešo sa mi vôbec nezdá také hrozné... aj keď verím, že autom je to pohodlnejšie...
To je tak ked nema niekto na ,,vlastne" byvanie s pozemkom a nasackuje sa na dvor rodicom ( jak ty), pripadne musi mat stoj co stoj dom ako si tiez chcela ty... a ide byvat do poslednej diery. Milujem 😃
Kazdy sa domom chvali ale malokto povie ze byva v prdeli sveta a fungovanie na celi zvysok zivota je nanic a dost narocny , teda narocnejsi nez by bol napr. Byt v mensom meste.
Mas co si chcela
Autorka, predskolska dochádzka na je povinná a do vzdelávania doma sa ty ani nepúšťaj, to nemá zmysel. No keď si z minulej debaty na 63 strán nepochopila, kde je problém, zrejme ani teraz to nepochopis.
Aj u Nás je jedno dievčatko ktorá sa učí doma lebo nemajú poobede spoje.Choď za pani riaditeľkou,ona ti poradí. V januári a na konci roka musí sa zúčastniť na skúškách,či všetko vie to čo má vedieť jeden predškolák.
Nie ... Najviac 5 dní po sebe ( Naša škôlka však potom aj tak vyžadovala papier od doktorky ,že dieťa je zdravé z môže do kolektívu ) . A v jednom mesiaci môžeš takto ospravedlniť maximálne 10 dní .
Aj ja mám škôlku 5 km z domu .autobus k nám ide 4x denne. A cesta nie bezpečná pre cyklistov či chodcov .
Mám vodičský . Proste vedela som kde chcem žiť ,a aj to ,že bez vodičáku to pôjde ťažko .
Inak by som tiež mala problém ako ty . Teraz mám dvoch školákov a 2 ročnú . No chodím do práce ,takže som inú prípad našťastie
@ullala im tam podľa toho, co píše, chodí osobitný školsky bus, ktorý deti zbiera a vezie ku škole, ale potom sa ona nemá ako dostať nazad a na ďalší bus dlho musí čakať (cca hodinu). Auto a vodičský nemá, ani nebude mať. Dom nemôže predať, lebo ho postavili na rodičovskej záhrade bez príjazdovej cesty kdesi na samote, kde líšky dávajú dobrú noc.Praca v dedine žiadna, do mesta zase "nemá ako ísť," lebo kopce a zákruty
Proste nič dopredu si nedomysleli a teraz nevie autorka, co so sebou. Aj tu jej píšu ženy, co to je predskolska výchova a ona rieši len možnosť ospravedlňovania dieťaťa 🙈
Choď do škôlky a rieš či je možné individuálne štúdium (budeš ho učiť doma) ak sa to nedá v tvojej škôlke hľadaj škôlku kde sa to dá. Zisti si čo všetko k tomu potrebuješ, tu máš odkaz a tam máš odpoveď na tvoje otázky https://www.domacaskola.sk/faq-otazky/.
Dieťa pôjde na preskúšanie takže by si sa sním naozaj mala aj učiť aby "ročník" zvládlo.
problem si ty !!!! nie ze skolka je daleko a nejdu spoje naco si robis deti omg..
Tak keby sa 10 dni dalo ze by nechodiío tak by sa to mozno dalo ze by ho babka vodila alebo ja niekedy alebo???
Nemáte link na tie ostatné diskusie?
@cafelatte áno, Ty si dokázala svoje dieťa učiť doma, ale porovnaj si spôsob svojho písania a komunikácie s tým, ako komunikuje autorka. Ty by si možno zvládla aj cely prvý stupen, si niekde úplne inde, autorka by podľa môjho názoru nezvladla to predškolské vzdelávanie.
Autorka, normálne daj dieťa do škôlky, nič lepšie pre neho v Tvojom prípade urobiť nemôžeš.
Samozrejme, ze sa da. Napisat ziadost o povolenie individualneho vzdelavania. V marci pride do skolky na den/tyzden (je to individualne), aby ucitelky preverili zrelost dietata a ci sa “dodrzuje” individualny plan.😁
Ja sa chcem spýtať. Keď si tam bývala a vyrastala celý život, musela si vedieť, že je to diera, kde sa muchy otacaju a nechodí tam pomaly autobus, skapal tam pes... Postavila si si tam z nejakých zahadnych dôvodov dom za peniaze na dlh na celý život a teraz po 27rokoch si prišla na to, že sa tam nedá žiť, že tam nechodí bus... Akože čo si čakala?
Pre pána jana. Tak dvihni zadok, dohodni sa s ďalšou rodinou čo odtiaľ chodia deti, a ty ich voď ráno a oni ich vezmú poobede domov.
Alebo ho výpredaj na ten školský autobus a dohodni sa s nejakým iným dospelým čo tam bude, aby už aj tvoje zaniasiol a striedanie sa po týždni.
Alebo zober obe deti a tých 40min.co budeš čakať na bus sa s prvým dieťaťom prejdi v okolí poukazuj stromy, rastliny, pokukajte potôčik ak je dáky, urobte nákup Alebo si čítajte z detskej knihy.
Ty nie si schopná pochopiť písaný text a chceš doma dieťa vzdelávať?
Hore kopec,zakruta,dole kopec,dole kopec, hore kopec. Ja ti naozaj prajem,aby si opustila svoj lenivý spôsob fungovania a našla v sebe dostatočnú energiu,aby si tie kopce a zákruty zvaldala už len kvôli deťom. V neposlednom rade prajem tvojmu manželovi pevne nervy a dobre zdravie fyzické a aj to psychické. Držím vám ako rodine palce.
Panenkaskakava ... Autorka si ide vkuse svoje .
Choď za riaditeľkou a porad sa s ňou . Každá škôlka má trochu inak prispôsobené tieto pravidlá . Ja nerozumiem prečo to riešiš až teraz . Čo si si myslela v lete ?

Inak autorka, ak je to naozaj 5 km, tak prides domov peso skor, aby ti ide dalsi bus. Cca za 45 min, mozno pri lemravom tempe hodina.