Musí dieťa chodiť do škôlky, ak je prijaté?
Prosim o vase skusenosti.
Dieta je prijate do skolky od 1.9.2024
3 roky vsak dovrsi az v novembri. Nechcem ho tam davat skor, chceme si uzit este spolocny cas spolu doma. Myslela som, ze pojde od januara.
Mate skusenosti ? Ked nebude chodit, bude vyluceny ? Ze do novembra je adaptacny proces. Co ak nebude chodit? Ake su moznosti?
Dakujem za odpovede
A to si myslíš,že ti mesiace budú držať miesto?Nemala si ho vôbec zapisovať,ak máš problém ho tam dať.
@lucka6041 zbytocne drzis miesto mamickam co musia ist v sept do prace a nemaju kam dieta umiestnit. ved ked si mala preferencie preco si sa nedohodla s riaditelkou????
@lucka6041 my sme to tak mali minulý rok. Bolo mi povedané, že musí ísť aspoň na pár dní a potom požiadať o odklad. Lebo nebol odplienkovaný pred letom, ale stihol to do septembra. Ale odklad sme aj tak dali, lebo nezvládal škôlku. Normálne som dala žiadosť od kedy do kedy chcem prerušenie a za tie mesiace som ani nemusela platiť škôlku, ale miesto mu držali.
Je prijatý od 01.09. odvtedy by som dala do škôlky, nech si zvyká spolu s ostatnými deťmi-
V novembri resp. v januári to bude mať ťažšie. keď príde do už zabehnutého kolektívu.
Spoločný čas môžete užiť poobede a cez víkend.
V septembri si to deti spolu odplacu, pomaly si zvyknú. Dávala by som ho určite aspoň na 3 dní v týždni. A ano, môže ho riaditeľka vylúčiť, ak nebude chodiť. Nie je dôvod držať miesto inému dieťatu, ak ty o miesto nemáš zaujem. Platiť škôlku je samozrejmosť
môže sa stať že budete viac doma ako v mš. - soplíky.
@beata_k nemusí platiť, ak oficiálne požiada od odklad a nemusí byť zo zdravotných dôvodov. My sme dali odklad z dôvodu nezvládnutej adaptácie a miesto mu držali.
@jankka1981 Odo mna chceli papier od lekara. Ano pocas odkladu neplati. Inak ano. A odklad pre adaptaciu ked ani nechodil asi nedostane, si myslim.
@beata_k no ak nenastúpi vôbec, tak nie. Ale môže ho tam dať na pár dní a potom uvidí a možno sa im to zapáči a bude tam chodiť už od septembra 🙂
@lucka6041 a v novembri čo budeš robiť ? Dáš ho do škôlky hneď na celý deň a keď to nezvládne ? Ako to potom budeš riešiť? Však.ho daj normálne veď adaptacny je aj tak o tom že chodí do škôlky ozaj na chvíľku. Aspoň uvidíš ako to bude zvládať.
My sme už na prihlášku písali odkedy chceme, aby dieťa nastúpilo. Viem, že niektorí rodičia dávali od januára a aj potom tak tie detičky začali chodiť. Ale riešilo sa to teda už pri prihláškach
Len ho pekne daj od septembra, ten prvý rok si aj tak ešte užijete spoločný čas viac než dosť, prvý rok bývajú deti často choré, bude veľa doma. Navyše, tie deti budú v septembri všetky nové, kým v januári bude nový len tvoj syn, ostatní už budú zvyknutí, už to budú mať "odplakané" a tvoj bude v tomto outsider.
Moja je decembrová a nastupuje v septembri práve preto,ak by bol problém s celým dňom, viem si po ňu prísť a chcem,aby bola v období môjho nástupu do práce už v škôlke zvyknutá.
@lucka6041 viem o škôlke, kde deti nastupujú priebežne, ako dovŕšia 3 roky. Pre mamy, čo potrebujú v septembri nastúpiť do práce, nič moc, ale škôlka v tom vidí benefit, že nemajú k 1.9. v triede 20 placucich detí naraz...Na tvojom mieste by som ho dala aspoň na pol dňa, školné budeš musieť tak či tak platiť a ak bude dietko choré, budeš ho mať doma až až. A keď pôjdeš do práce, je lepšie, aby už dieťa bolo zadaptovane, ako mať stres dvojitý - z nástupu do práce a zároveň z nástupu do skolky
záleží od konkrétnej škôlky.....väčšina škôlok to má tak, že dieťa ak dlhšie nechodí , stále musíš platiť, ale sú aj škôlky kde ak dieťa dlhšie nenastúpi tak ti ho vylúčia.....najlepšie je na to sa spýtať v konkrétnej škôlke.....

cim skor tym lepsie. aj kvoli chorobam.