icon

Musí sa platiť školné pri prerušení dochádzky do MŠ?

15. jan 2025

Zdravím ,
Moja dcéra navštevuje MŠ, od polovice novembra je doma , poplatok 50€ školné sme platili aj november aj december, s tým že som pani riaditeľke podávala žiadosť o prerušenie dochádzky dieťaťa do MŠ a oslobodenie školských poplatkov od januára nástup dieťatka je 1.4.2025 , podávala som aj žiadosť o vrátenie alikvotnej čiastky za november december keďže nebola v škôlke viac ako 30dni je môj postup správny? Mám nárok na vrátenie alikvotnej čiastky za november december? Pri prerušení dochádzky dieťaťa do MŠ z rodinných dôvodov som povinna platiť školné? Ďakujem za vysvetlenie

jaond19
15. jan 2025

No napr v nasej skolke akceptuju na nezaplatenie skolneho iba "odhlasenie" od lekara, ale musi to byt komplet cely mesiac(e). Nie ze si rodic napise rodinne dovody apod....
A ziadne alikvotne casti, ak bolo dieta v skolke z mesiaca co i len 1 den v skolke tak sa nevracia nic, ale s tym si bola oboznamena, nie? Na zac.skol.roku

leveta
15. jan 2025

U nás tiez takto, za mesiac kde jeden deň aspoň navštívilo škôlku nárok na vrátenie nemá. A teda musí celý mesiac byť vyhlásené a papier od lekára. Z rodinných dôvodov nie.
Mala by si to mať vypísané niekde, konkrétna škôlka či to akceptuje.

sara07
15. jan 2025

u nás nie, aj keby dieta chodilo len jeden den v mesiaci , poplatok sa nevracia, musi nechodit cely kalendarny mesiac

katkaseiner
15. jan 2025

u nas som to riesila. Ked dieta nebolo v kalendarnom mesiaci ani jeden den, odpustil sa poplatok

slavomira236
15. jan 2025

Za november ti nevratia.

martinkatinka
15. jan 2025

Podla mna by sa mal platit kazdy mesiac, ak je dieta zapisane... Ved skolka ma urcity pocet miest a nenahradi to dieta.Alebo potom zrusit miesto a nech ide niekto iny. Samozrejme, za stravu sa neplati.

lenka2710
15. jan 2025

U nás tiež akceptujú prerušenie dochádzky len ospravedlnením od lekára a ak co len jeden deň v mesiaci je dieťa v školke, platí sa celý mesiac! Kamoskina dcérka bola celý mesiac doma, tak riaditeľovi posielala mail, kde uviedla ze chce vrátiť peniaze a musela poslať aj ospravedlnenie od lekára! Peniaze nevrátili, ale ďalší mesiac platiť nemusela

dory11
21. jan 2025

Pozri za november mislim nevrátia u nás to funguje tak že aj keby iba 1den ide do škôlky v mesiaci. Školenie sa platí na celú mesiac .