Musí sa platiť školné pri prerušení dochádzky do MŠ?
Zdravím ,
Moja dcéra navštevuje MŠ, od polovice novembra je doma , poplatok 50€ školné sme platili aj november aj december, s tým že som pani riaditeľke podávala žiadosť o prerušenie dochádzky dieťaťa do MŠ a oslobodenie školských poplatkov od januára nástup dieťatka je 1.4.2025 , podávala som aj žiadosť o vrátenie alikvotnej čiastky za november december keďže nebola v škôlke viac ako 30dni je môj postup správny? Mám nárok na vrátenie alikvotnej čiastky za november december? Pri prerušení dochádzky dieťaťa do MŠ z rodinných dôvodov som povinna platiť školné? Ďakujem za vysvetlenie
U nás tiez takto, za mesiac kde jeden deň aspoň navštívilo škôlku nárok na vrátenie nemá. A teda musí celý mesiac byť vyhlásené a papier od lekára. Z rodinných dôvodov nie.
Mala by si to mať vypísané niekde, konkrétna škôlka či to akceptuje.
u nás nie, aj keby dieta chodilo len jeden den v mesiaci , poplatok sa nevracia, musi nechodit cely kalendarny mesiac
u nas som to riesila. Ked dieta nebolo v kalendarnom mesiaci ani jeden den, odpustil sa poplatok
Za november ti nevratia.
Podla mna by sa mal platit kazdy mesiac, ak je dieta zapisane... Ved skolka ma urcity pocet miest a nenahradi to dieta.Alebo potom zrusit miesto a nech ide niekto iny. Samozrejme, za stravu sa neplati.
U nás tiež akceptujú prerušenie dochádzky len ospravedlnením od lekára a ak co len jeden deň v mesiaci je dieťa v školke, platí sa celý mesiac! Kamoskina dcérka bola celý mesiac doma, tak riaditeľovi posielala mail, kde uviedla ze chce vrátiť peniaze a musela poslať aj ospravedlnenie od lekára! Peniaze nevrátili, ale ďalší mesiac platiť nemusela
Pozri za november mislim nevrátia u nás to funguje tak že aj keby iba 1den ide do škôlky v mesiaci. Školenie sa platí na celú mesiac .

No napr v nasej skolke akceptuju na nezaplatenie skolneho iba "odhlasenie" od lekara, ale musi to byt komplet cely mesiac(e). Nie ze si rodic napise rodinne dovody apod....
A ziadne alikvotne casti, ak bolo dieta v skolke z mesiaca co i len 1 den v skolke tak sa nevracia nic, ale s tym si bola oboznamena, nie? Na zac.skol.roku