Nebude sa v škole nudiť?
Ahojte, toto si vybral 4 a pol ročný v knižnici.
Bežné takéto ide.
Niekedy mám z toho strach.
Bude v škole vyrušovať a mat problém, keď sa na neho lepí možno 5cke učivo už teraz?
Dik

@marcellka32 Použila som pojem encyklopedické znalosti a to nemá s hlbším odborným pochopením témy absolútne nič spoločné. Nemá to dokonca nič spoločné ani s inteligenciou. Nie je nezvyčajné, že takéto znalosti má aj autistické dieťa s podpriemerným intelektom. Je to kombinácia prirodzenej detskej zvedavosti a normálnej detskej pamäte a takmer každé dieťa, ktoré má prístup k zdroju znalostí (=rodič sa mu po tejto stránke venuje) má predpoklady takéto vedomosti si osvojiť. Rodič dieťaťa v predškolskom veku má schopnosť tú zvedavosť využiť tak, aby sa v čo najväčšej miere využil potenciál inteligencie, aký dieťa dostalo do vienka - ale to je už úplne iná téma.
ak je nadane dieta v obyc. skole, aj to sa da ... ak je ochotna ucitelka a da mu ulohy naviac - ideal kombinacia, ale nestihaju ucitelky potom, takze dohodnut sa, ci da ulohy naviac a skontroluju rodicia sami a daju naspat k nahliadnutiu ucitelke (alebo bez nahliadnutia), alebo ci moze rodic zakupit nejaky pracovny zosit a dieta bude s nim pracovat (a tak isto ci kontrola rodica, alebo aj ucitela) - zachrana bola kniha, ktoru si mohli citat aj na hodinach matiky, ak mali splnene povinnosti ... nasim bolo malo, ci su nadpriemer alebo normal - nedavali sme testovat - ale maju daleko viac vedomosti ako vrstovnici - ak sa v skole nudili, riesila som to tak, ako som pisala vyssie, a problem nikdy nebol, nastastie maju vnimavych ucitelov, aj ked su na obyc. skole

Pred nástupom do školy sa objednáš do CPPP a dáš ho otestovať. Následne môžeš riešiť školu pre nadané deti.