icon

Nesústredenosť 5-ročnej

11. aug 2023

Ahojte, mám 5rocnu dcérku, chodí do škôlky rok. Nakoľko je to moje prvé dieťa a naokolo veľa deti v rovnakom veku nemáme chcem sa spýtať či je toto jej správanie primerane veku a robí to veľa deti alebo kde je problém .
Zdá sa mi strašne nesustredena, dam jej obkreslovat nejake písmenka alebo čiary a obkresli 3 a už ju to nebaví. Alebo keď ma maľovať vodou, absolútne nemá záujem o obrázok ako bude vymaľovaný a nemá trpezlivosť, nacarbe rýchlo pár ťahov a koniec. Keď jej čítam rozprávku tak otáča sa v posteli, kuse si nechty a kadečo robí a na rozprávku sa vôbec nesústredí.. mala teraz 5 rokov a nebaví ju ani stavať lego nič… aj keď ju niečo zaujme tak je to vždy nachvíľu, nikdy nie dlhodobo alebo viac dni že by ju to bavilo dlhšie… všetko len berie mladšej sestre a dokonca je taká prešibana že vymýšľa ako by nalákala mladšiu sestru na inú hračku aby si mohla zobrať tu s ktorou sa práve hra… neustále len pýta pozornosť takými hlasnymi vykrikmi skáče nám do reči v jednom kuse a nevie robiť základne veci ako napríklad utriet sa a umyt ruky po wc a splachnut, vždy jej to prizvukujeme dookola už sme jak papagaje… ma problém aj s jedenim sama, najradšej aby som ju kŕmila ako malé babatko… sladkosti sama zje to je jasne tie by jedla nonstop ale polievku keď ma zjesť sama to je katastrofa… ja neviem ako na ňu fakt
A keď jej niečo zakážete napríklad ze nemôže sa napiť alkoholického nápoja ktorý tak strašne chce ochutnať tak bude aj 10x skúšať ze ale ja chcem ja chcem len ochutnať ale ja chcem … a vás môže aj poraziť

Máte niekto podobnú situáciu? ? Som zúfalá

alexka89
11. aug 2023

To ako keby som o svojom synovi čítala tiež je v takom veku...len on sa vie sám napapat a alkoh.napojom neholduje on skôr radler pocuckava...inak všetko sedí na neho.
Aj s tými hračkami skôr vytrhne z rúk omša neserie zábavným z druhou.

simona20201309
12. aug 2023

Adhd(vyhoogli a precitaj ci nesedí na dcerku). Toto vyzerá na nejakú poruchu spravania. Zájdite za psychologickou. Okusovanie nechtov je dosť neuroticke. Určite treba riešiť a nenechať sa odbiť ,,aj môj je taky".

nwnw
12. aug 2023

A pri com dokaze vydrzat? Moj syn presne take iste spravanie lebo ziarli na surodenca. Kreslit nic, lego kratko, rozpravku malo kedy... Tv pozera minimalne, ostatne zariadenia nema k dispozicii No dokaze sa hodinu bicyklovat alebo len sediet na strome a pozorovat ulicu a fotit so starym fotakom okolie.