icon

Nevhodné správanie učiteľky v škôlke

kamilkak
15. dec 2020

Moja príbuzná ma dieťa v škôlke.
Učitelka nema rovnaky meter na vsetky deti.
Co by ste povedali na to,ze ak sú detičky dobre,dava im lentilky.
Tak sa mamicka spytala svojho dietata,ci dostalo aj ono lentilku.
Dieta povedalo,ze nikdy...je to velmi smutne.Chce sa mi plakat.
To vsetko iba preto,ze dieta je chytre,vsetko vie povedat.
Teda aj na ucitelky.
Viem,ze vsetko sa malym detom neda verit,ale predsa😟

Strana
z2
kamilkak
autor
15. dec 2020

@barborka106 ved ja netvrdim,ze sa nespytala pani učiteľky.
Ona vie,co jej povedala učiteľka,ja som len povedala svoj nazor

ninusa221
16. dec 2020

@silvija1702 🙏🏼 Súhlasím takymto matkám ktore nevedia čo už od nudy mam sto chuti povedať chojte si to skusiť 25 detí ktore jednému treba cikat druhy sa pocika tretí je smädný atď...ja neviem už toto myslenie mate pocit aky maju veget skolke ale je to uplny opak 🥲😉

mircalla
16. dec 2020

To je co za vymyslenu kravinu???

tramtada31
16. dec 2020

@benit podľa čoho vieš posudit, či vychova zlyháva, ako sa má podla teba dieta vychovávať a podľa čoho kategorizujes deti, ktoré sa správajú normálne? Čo je vlastne to normálne správanie? Dcéra bude mat budúci rok tri roky, chodím s nou cvicit a vidim tam veľmi rozdielne povahy deti, ktoré skôr odrážajú temperament ako nejakú výchovu. Napr jedno dieťa mrnci, ešte nerozpráva. lektorka ju po hodine zabudla odmeniť pečiatkou, tak mrncala, ťahala matku stále za sveter, nechcela sa obliekat a skončilo to tak, že ju matka zbila po zadku. Tá scéna má hlboko zasiahla, lebo vlastná matka zlyhala v identifikovaní potreby dietata a aby dieťa utlmila, či konečne ho ukludnila, pouzila na to hrubú silu. A prišla na to, že nedostala peciatku až po 5 minútovom pľači. Tak má vlastne zaujima, či normálne správanie dietata je uniformne správanie, kedy dieťa nemá cely deň nič chcieť, neprejavovat sa, alebo čo sa od takého dietata očakáva, aby bolo zaradené medzi normálne. Moja dcéra našťastie celkom dobre rozprava, vieme si vykomunikovat potreby, ma zmysel pre humor, je plne samostatna od komplet oblečenia sa, cez zasipsovanie si bundy, vycikania sa na serbliku, umytia rúk, po samostatne naliatie si vody, či naloženia si jedla a prihriatia v mikrovlnke,... ale proste má svoje chvíľky, kedy je nesustredena(ona sa zvykne tak zasnivat a neplní vtedy pokyny, alebo keď sa jej niečo stane, napríklad padne, tak ostane z toho mimo, nechce nikoho a nič a musí si tým par minut samostatne prejst). Sama sa obávam, ako škôlku zvladne, či budú učiteľky trpezlivé a ako bude vnímaná jej osobnosť.

dzinka777
16. dec 2020

@kamilkak pises najprv za poslušnosť dava lentilky a potom napises ze dieta kje chytre.poslusne neznamena sikovne, chytré.moj maly sa hned po vstupe do skolky premeni na male šidlo.akonahle ma divákov hned sa začne predvádzať.mozem povedať, že doma je poslušný a rodičia deti v škôlke si myslia určite že je nevychovany.mňa z toho ide v tej chvíli šľahnut.inac aj ja mam skúsenosť s davanim sladkosti.kto sa naučí prvy básničku dostane lizatko,kto bude najkrajšie tancovať dostane cukrík.robi to iba 1ucitelka.hrozne,a rozdiel medzi deťmi v skupine je aj dvojročný

benit
16. dec 2020

@tramtada31 ked dieta napomenies uz 3x , ze jeho spravanie je nevhodne a ono pokracuje s tym, ze doma nemusi posluchat, tak to asi nieje ok. Dieta dostane poznamku, ze vyrazilo zub spoluziakovi a na druhy den pride, ze tato sa smial a pochvalil ho, ze je "lepsi" ako on. Tak to asi nie je ok. Ak si 8 rocne dieta vsetko vydobija revom , trieskanim sa o zem, nerespektuje ziadne pravidlo a nedokaze sa prisposobit, tak to nieje ok. Doma to na mamu plati, bohuzial v skole ich je 24 a pre vsetkych platia rovnake pravidla. Cukriky nerozdavam, ku vsetkym sa spravam rovnako, to, ze sa mi ich spravanie, ktore je naucene z domu nepaci a nieje vhodne, je moj nazor. To vidis, ze su to naucene vzorce spravania, ktore doma funguju. Ak ti 8 rocne dieta urobi vsetko v cviceniach po svojom, lebo on si to myslel takto a jemu sa to takto paci, tak to neni ok. Nedokaze respektovat ani zadanie v ucebnici, ktore bolo vysvetlene, lebo doma si robi po svojom. Nebavime sa o 2-3 rocnych detoch, ale o 8 rocnych, kde par kusov nema zvladnute zaklady respektovania sa navzajom a respektovania nejakych zakladnych pravidiel.

babydesire
22. dec 2020

@kamilkak pockaj, ty to vsetko vies od tej mamicky a ta od svojho dietata..naozaj tomu pevne veris? Deti vidia situacie inak,nehovorim ze chlapcek klame,len vidi pravdu inak..a casto aj rodicia..

kamilkak
autor
22. dec 2020

@babydesire ok,nerieste to uz

letfenixa
22. dec 2020

Nechcela by som, aby moje dieťa za odmenu dostávalo sladkosti 😲

avril299
22. dec 2020

preco to tak prehnane riesis na MK, ked sa nejedna ani o Tvoje dieta?

sonaf
22. dec 2020

Mne

Strana
z2