icon

Nevládzem už ďalej so svojím trojročným synom

adzy
30. sep 2025

Ahojte a veľmi Vás prosím o radu ja som už vyhorela a hľadám si aj hanba nehanba psychologičku. Môj syn nám hlavne mne robí peklo či doma či všade kde sním ideme.....od posledného očkovania sa obrátil o 100%zrazu z dobručkého zlatého chlapčeka sa od 2 rokov stal nonstop umrnčaný, nervózny zukričaný najnovšie nejedák a rozkazovačný, provokačný a ešte by som názvy menovala ale už mi je to aj blbé ,kde som spravila ja chybu.Ak si myslíte, že neviem vychovať syna ...pre mamičky tie ktoré radi rýpu niečo o mne, mám už pomaly 40 rokov niesom žiadna mladá mamička z prvým dieťaťom, dcérku sok si vychovala úplne perfektne zlaté dievča dodnes už má 12 rokov ale prišiel plánovaný synček veľkú radosť sme mali zneho lebo nedarilo sa mi otehotieť a už som to aj vzdala a zrazu už vo vyššom veku sa podarilo samozrejme mala som aj strach keďže už to není ani dobre v takomto veku či choroby atd.A idem k veci:na syna nič neplatí vôbec nič nepočúva ani v škôlke učiteľky a ani tam nechce nič jesť ,ja som sa velmi tešila, že tam bude do pol 15 stej aspoň, že si oddýchnem po psychickej stránke, že sa dám konečne dokopy ale žiaľ mám dojem ,že oni si sním nevedia dať rady a tlačia namňa zatiaľ, že len na 3,5 hod tam môžme biť .
Čo by som potrebovala vedieť je či neviete kde aj za poplatok sa dá aby mu preskenovali hlavu má aj pod fontanelou preliačinu dosť hlbokú chodíme k neurologičke ta to nerieši vôbec nechce nás poslať ani na foniatriu ....ďakujem

adzy
autor
30. sep 2025
@anonym_cf1f18

Čo sa týka očkovania, áno verím ti, že potom sa to zmenilo. Môj si mesiac po každom ocko búchal hlavu a mal neskutočne plače. Doktorke som to spomenula, že to nič nie🫤. Nikde nás neposlala.Ďalšie ocko mať nebude. Mám u neho podozrenie na AS, len termíny sú šialené, na február. Takže určite ries druhu neurologicku, psychologicku.

@anonym_cf1f18 no a to presne som zabudla napísať buchal si hlavu až tak ,že necítil ani bolesť už to chvalabohu nerobí ,neurologičku je problém nájsť jedine ešte do Bratislavy ďaleko ale od nás a veru už nedám ani ja očkovať

mirokub
Odpoveď bola odstránená
anonym_cf1f18
30. sep 2025
@adzy

@anonym_cf1f18 no a to presne som zabudla napísať buchal si hlavu až tak ,že necítil ani bolesť už to chvalabohu nerobí ,neurologičku je problém nájsť jedine ešte do Bratislavy ďaleko ale od nás a veru už nedám ani ja očkovať

@adzy ja som si už v tom case nacitala rôzne články, a je smutné, že to neriešia. Už počujem ako budem najhoršia mama, keď odmietnem. Môj zatiaľ chodí na terapiu hrou a konečne ide aj k logopedicke, keďže aj tam čakacia doba neskutočná. A vy vybavte neuro v Ba, toto treba riešiť, lebo inak sa "zbláznite" doma.

adzy
autor
30. sep 2025

Ďakujem Vám krásne za radu zobrala si z každého príspevku niečo a budeme to riešiť teda tou magnetickou hneď zajtra volám tam a ďalej sa uvidí ide mi oto hlavne aby bol spokojný on aj v škôlke je akože rád len nepočúva ani tam a to ,keď som šla raz pre neho tak som hneď nezaklopala lebo som len počula ako neneho kričia sadni si ,prestaň ,nerob ....takže on robí presne tam to tiež čo doma a takto ani ja do práce ani oddýchnuť si a vyčerpaná som ,že totálne ale po pscyh.stránke a to som v živote ozaj dosť prežila zle veci a vedela som sa stoho vždy dostať toto mi bude trvať dlhooo ešte kým sa nezistí čo mu je a prečo je taký aby sme mohli konať a liečiť ak sa aj nájde niečo alebo nejaká diagnóza aby som vedela teda ako z takým dieťaťom mám pracovať aby sme boli všetci doma spokojný aj synček.

anonym_cf1f18
30. sep 2025
@adzy

Ďakujem Vám krásne za radu zobrala si z každého príspevku niečo a budeme to riešiť teda tou magnetickou hneď zajtra volám tam a ďalej sa uvidí ide mi oto hlavne aby bol spokojný on aj v škôlke je akože rád len nepočúva ani tam a to ,keď som šla raz pre neho tak som hneď nezaklopala lebo som len počula ako neneho kričia sadni si ,prestaň ,nerob ....takže on robí presne tam to tiež čo doma a takto ani ja do práce ani oddýchnuť si a vyčerpaná som ,že totálne ale po pscyh.stránke a to som v živote ozaj dosť prežila zle veci a vedela som sa stoho vždy dostať toto mi bude trvať dlhooo ešte kým sa nezistí čo mu je a prečo je taký aby sme mohli konať a liečiť ak sa aj nájde niečo alebo nejaká diagnóza aby som vedela teda ako z takým dieťaťom mám pracovať aby sme boli všetci doma spokojný aj synček.

@adzy držím palce

adzy
autor
30. sep 2025
@anonym_cf1f18

@adzy držím palce

@anonym_cf1f18 ďakujem ja sa sem vrátim a napíšem čo sa zistilo alebo kde robím ja možno chybu lebo už aj to ma napadlo ale to už sú také myšlienky...

anonym_cf1f18
30. sep 2025
@adzy

@anonym_cf1f18 ďakujem ja sa sem vrátim a napíšem čo sa zistilo alebo kde robím ja možno chybu lebo už aj to ma napadlo ale to už sú také myšlienky...

@adzy nerobíš chybu, len nevieš s ním pracovať, to je všetko. Treba zistiť čo mu je a už to bude ľahšie, hlavne aj v škôlke

adzy
autor
30. sep 2025
@anonym_cf1f18

@adzy ja som si už v tom case nacitala rôzne články, a je smutné, že to neriešia. Už počujem ako budem najhoršia mama, keď odmietnem. Môj zatiaľ chodí na terapiu hrou a konečne ide aj k logopedicke, keďže aj tam čakacia doba neskutočná. A vy vybavte neuro v Ba, toto treba riešiť, lebo inak sa "zbláznite" doma.

@anonym_cf1f18 ja už som sa asi aj zbláznila heh smejem sa ale už necítim veru dobre ...nebola som proti očkovaniu nikdy všetci sme ale potomto už ho nedám a mne napríklad doktorka povedala ja Vás nenútim lebo bola som taká aj pri tomto poslednom váhala som a už viem prečo ja som vlastne to aj odmietla len začala teda stým, že to musí poslať na Rvz niekde presne neviem kde ,a že nas budú volať prečo sme nechceli a že pokuta 200 eur tak manžel ma poslal nasilu ,že mám ísť ho dať

mirokub
Odpoveď bola odstránená
anonym_cf1f18
30. sep 2025
@adzy

@anonym_cf1f18 ja už som sa asi aj zbláznila heh smejem sa ale už necítim veru dobre ...nebola som proti očkovaniu nikdy všetci sme ale potomto už ho nedám a mne napríklad doktorka povedala ja Vás nenútim lebo bola som taká aj pri tomto poslednom váhala som a už viem prečo ja som vlastne to aj odmietla len začala teda stým, že to musí poslať na Rvz niekde presne neviem kde ,a že nas budú volať prečo sme nechceli a že pokuta 200 eur tak manžel ma poslal nasilu ,že mám ísť ho dať

@adzy niečo podobné sa stalo aj mne😬, už to nevrátime späť a je mi jedno, keď aj 1000 a nech nahlásia, kde chcú. Keď sa to týka môjho dieťaťa, ja som veľmi zlá 🤭

anonym_cf1f18
30. sep 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub presne ako hovoríš, však si počkáme...

anonym_f9c66d
30. sep 2025

toto čo píšeš vyzerá na autizmus.
vyhľadaj centrum včasnej intervencie

adzy
autor
30. sep 2025
@anonym_f9c66d

toto čo píšeš vyzerá na autizmus.
vyhľadaj centrum včasnej intervencie

@anonym_f9c66d vyhľadala povedala ,že nie nemá autizmus ale povedala to hneď v prvý deň takže ja nemusím veriť lebo nato sú iný odborníci a tam ideme až vo februári na diagnostiku

dory11
30. sep 2025
@adzy

@anonym_6a0dcb mali sme v paitok konzultáciu a povedala som ,že mám vybavenú prácu od 1 vého októbra nie povedala ,že mám vydržať ja by som najradšej už šla medzi ľudí ale nedá sa som naňho sama manžel zahraničí a príde len na víkend domov ...oni tvrdia ,že tam nič neje a ,že nemôže tam biť do pol 15 stej ale mne to príde tak ,že to tak není,že sa ani nedotkne a vravím jej a čo rodičia ktorý pracujú neriešia či chutil dieťaťu obed alebo nie však žiadne dieťa nespapá každý deň obed neverím tomu

@adzy to je pravda nemôže môže byť Max do 12:00 teda do obedu a keď už majú škôlke po obede zjedenie tak domov.
Žiaľ to tak funguje nemôžu tam mať dieťa čo neje alebo celú boží deň plače alebo robí zle .keby sa dieťaťu niečo stane stoho že neje a odpadne na vine by bola škôlka a to si nemôžu dovoliť žiaľ unas to hrozilo minuli rok našťastie máme úžasné kuchárky a nemali problém urobím u dcéry výnimky že jej vždy ku raňajkám dali aj suché pečivo bez nátierky že keď mali na obed mäso z cestovinou a omáčkou tak jej dali tu cestovinu ďalej aby na nej nebola omáčka ani mäso aby zjedla aspoň tú .alebo ryzu a podbne keď mali na olovrant cereálie z mliekom tak jej dali rožok a podbne samozrejme stim že som podpsila škôlke papier že ja ako matka stim súhlasím a beriem na vedomie čo môjmu dietu dajú jesť .

adzy
autor
30. sep 2025
@dory11

@adzy to je pravda nemôže môže byť Max do 12:00 teda do obedu a keď už majú škôlke po obede zjedenie tak domov.
Žiaľ to tak funguje nemôžu tam mať dieťa čo neje alebo celú boží deň plače alebo robí zle .keby sa dieťaťu niečo stane stoho že neje a odpadne na vine by bola škôlka a to si nemôžu dovoliť žiaľ unas to hrozilo minuli rok našťastie máme úžasné kuchárky a nemali problém urobím u dcéry výnimky že jej vždy ku raňajkám dali aj suché pečivo bez nátierky že keď mali na obed mäso z cestovinou a omáčkou tak jej dali tu cestovinu ďalej aby na nej nebola omáčka ani mäso aby zjedla aspoň tú .alebo ryzu a podbne keď mali na olovrant cereálie z mliekom tak jej dali rožok a podbne samozrejme stim že som podpsila škôlke papier že ja ako matka stim súhlasím a beriem na vedomie čo môjmu dietu dajú jesť .

@dory11 chápem len či to tak ozaj je, že nič neje ,že sa ani nedotkne, asi im dám návrh či nemôžem prist sa pozrieť...

anonym_26153c
30. sep 2025

Maš ho nevychovaneho , nevyhovaraj sa na sprostosti ze po očkovani… bože ženy vam j..be že po očkovani sa zmeni decko uz fakt si dajte na hlavu obklad nejaky . Nastav si decku hranice plus jedna po riti a nie sken hlavy ries . Lebo potom ti bude skakat po hlave tak že skenovať hlavu budu tebe..

anonym_a28222
1. okt 2025
@anonym_26153c

Maš ho nevychovaneho , nevyhovaraj sa na sprostosti ze po očkovani… bože ženy vam j..be že po očkovani sa zmeni decko uz fakt si dajte na hlavu obklad nejaky . Nastav si decku hranice plus jedna po riti a nie sken hlavy ries . Lebo potom ti bude skakat po hlave tak že skenovať hlavu budu tebe..

@mirokub vieš o tom, že autizmus sa vyskytuje aj u detí nečkovaných? ADHD tak isto, len pre info.
@anonym_26153c ak si také dieťa nezažila tak nepíš sprostosti. Hranice áno, fyzickým trestom všetko len zhoršíš.

anonym_b09865
1. okt 2025
@adzy

@anonym_6a0dcb mali sme v paitok konzultáciu a povedala som ,že mám vybavenú prácu od 1 vého októbra nie povedala ,že mám vydržať ja by som najradšej už šla medzi ľudí ale nedá sa som naňho sama manžel zahraničí a príde len na víkend domov ...oni tvrdia ,že tam nič neje a ,že nemôže tam biť do pol 15 stej ale mne to príde tak ,že to tak není,že sa ani nedotkne a vravím jej a čo rodičia ktorý pracujú neriešia či chutil dieťaťu obed alebo nie však žiadne dieťa nespapá každý deň obed neverím tomu

@adzy Daj do sukromnej skolky ak mate,tam mu bude aj lepsie na sk ucitelky v skolkach su aj tak odveci povatsine ten tezim komunisticky.Ja uz sim pocul ze ucitelka v strede na stolicke sedi s monilom v ruke deti okolo nej a musia byt ticho,alebo v Limbachu v statnej oredskolaci 2 bodiny povinne lezia a potom maju heu na ticho!Hladaj sukromnu a chod do prace,potom sa prehodite neskor ale ak mas pracu tak si trvaj na tom

anonym_a28222
1. okt 2025
@anonym_b09865

@adzy Daj do sukromnej skolky ak mate,tam mu bude aj lepsie na sk ucitelky v skolkach su aj tak odveci povatsine ten tezim komunisticky.Ja uz sim pocul ze ucitelka v strede na stolicke sedi s monilom v ruke deti okolo nej a musia byt ticho,alebo v Limbachu v statnej oredskolaci 2 bodiny povinne lezia a potom maju heu na ticho!Hladaj sukromnu a chod do prace,potom sa prehodite neskor ale ak mas pracu tak si trvaj na tom

@anonym_b09865 vážne? Že práve ja mám opačné skúsenosti so škôlkou súkromnou, kde riaditeľka nútila deti jesť. Okrem toho, ak mama nezvláda toto jedno dieťa, pre učiteľku asi nebude jednoduché zvládnuť okrem neho ešte zbytok triedy. V inej téme píše o diagnóze, ktorú dieťa má, informovala sa o strave v škôlke, no tu ju elegantne zamlčala. Nie je všetko čierno biele, nespochybňujem tvoju skúsenosť, alebo si to možno len niekde čítala, neviem, ale neznášam to paušalizovanie - súkormná škôlka automaticky úžasná, štátna automaticky nanič, lebo moje skúsenosti sú iné a nejednalo sa len o jedlo

anonym_a28222
1. okt 2025
@dory11

@dory11 to, že dieťa nič nezje, nie je dôvodom na ukončenie jeho dochíádzky do škôlky, ani na dochádzku na pol dňa. Ja to tiež nepovažujem za rozumné, ale riaditeľka by týmto neuspela.

anonym_af1adb
1. okt 2025
@adzy

@mirokub ďakujem toto som potrebovala si prečítať áno pôjdeme lebo nie len, že sa zmenil on po očkovani zabudol slová všetky aj rátať vedel do 5 a už nic dodnes nič a ostal ako handra to bol zlatý ,bystrí chlapček a to niesom proti očkovaniu sme všetci aj dcéra ale ja som tu zmenu videla aj teploty mal až 6 dní vysoké

@adzy skúste detox po očkovaní napr. pomocou homeopatie. Nájdite si certifikovaného homeopata a on poradí, čo treba robiť. Môj syn mal tiež problémy po očkovaní v predškolskom veku. A ideálne viac neočkovať. Dúfam, že ste nežiadúce účinky nahlásili pediatričke.

anonym_af1adb
1. okt 2025
@anonym_26153c

@anonym_26153c ty si dobre mimo... daj si ty obklad na hlavu.

muzula
1. okt 2025

homeopatia je placebo, neexistuje jedina studia ze by bola ucinna, vlastne cely jej princip ("pamat vody") je sarlatanstvo bez akehokolvek vedeckeho zakladu.

reela
1. okt 2025
@adzy

@anonym_d12609 batolal vedel slová vedel počítať do 5 len sa usmieval na nás no zlaté diéťa a ja spokojná šťastná mama žiaľ sa zmenilo odvtedy ,zabudol všetko ostal ako handra akokeby som obliekala mŕtvolu ,povedala som to doktorke no ona ,že ma dotoho nenutila...

@adzy to, co popisujes znie ako regresia... je to spojene s PAS

anonym_1d05c0
1. okt 2025

Drzim palce. Niekedy je tazke sa mentalne premoct a navstivit odbornikov, clovek si enchce pripustit ze je nieco zle

anonym_26153c
1. okt 2025
@anonym_af1adb

@anonym_26153c ty si dobre mimo... daj si ty obklad na hlavu.

@anonym_af1adb 😂 .za tvoju sprostost nemozem … a nastuduj si pred tym ako sa stanes matkou nejake studia ako decko vychovat . Bezhlavo si robite deti a vychovavate z nich rozmaznane a nevychovane čuda. Potom vam budu skenovat hlavy jedna radost

anonym_a28222
1. okt 2025
@anonym_26153c

@anonym_af1adb 😂 .za tvoju sprostost nemozem … a nastuduj si pred tym ako sa stanes matkou nejake studia ako decko vychovat . Bezhlavo si robite deti a vychovavate z nich rozmaznane a nevychovane čuda. Potom vam budu skenovat hlavy jedna radost

@anonym_26153c mám dospelé dieťa, vychované v skušného človeka bez akýchkolvek fyzických trestov, ani mňa moji rodičia nikdy fyzicky netrestali. Buď rada, že máš dieťa alebo deti bez takýchto problémov, nemáš poňatia, čo to obnáša. A neurážaj autorku témy, že si robí bezhlavo deti, má dve, nie sedem, o ktoré sa nestará. Snaží sa nájsť radu, ak jej ju nemôžeš dať, nemáš ako prispieť do tejto témy, neviem, na čo tu zavadziaš

anonym_e39c02
1. okt 2025

Nasaď mu kvalitné omega3

xxemma
1. okt 2025
@adzy

@adzy ta zmena nastala po MMR vakcine - mumps, osypky, ruzienka, ci ste davali este nieco ine ockovat?

anonym_af1adb
1. okt 2025
@anonym_26153c

@anonym_26153c si ma pobavil 😀 tvoju "radu" si však nemôžem vziať k srdcu,prišla neskoro. Ja už mám vnúčatá... Prajem ti pekný deň.