Nezvládnuteľné dieťa a problémy v škôlke
Moja dcéra má 3,5roka a už dlho si všímam, že je "iná". Stále som sa upokojovala, že sa zmení vekom, alebo v škôlke, ale je to s ňou čím ďalej tým horšie. Opíšem jej povahu. Na jednej strane je strašne milá, úplný anjelik, ktorému by ste dali aj posledné. Často dostane niečo zadarmo v obchode, alebo sa jej prihovárajú ľudia na ulici. Bývame na dedine a ona sa koľko krát rozbehne za nejakou babkou, objíme ju, dá jej pusu. Tie ženy sa roztápajú z nej. Tak isto doma, úplne milá, zlatá. Maminka ľúbim ťa, ja ti pomôžem upratať. Sestre mladšej donesie hračky, dá jej pusu, objímajú sa... A zrazu prepin. Začne revať, vrieskať, sestru bije. Robí naschvál zle, šklbe mi vlasy, hádže veci. Vonku, alebo v obchode robí scény, neposlúchne ani za svet. Minule išla z chodníka akože skočiť pod auto. Trhá si vlasy. Dnes sa pohrýzla. Mňa minule pohrýzla ráno v škôlke. Učiteľka v škôlke mi povedala presne to isté čo robí aj doma. Raz anjel a raz diabol. Pri ničom nevydrží, neobsedí (iba keď sa rozhodne). Robí deťom zle, deti sa jej boja. Najskôr učiteľky objíma a potom do nich hádže kamene. Vyžaduje si extrémnu pozornosť a keď ju nedostane tak robí zle. Ak ju upozornia, že nemôže toto robiť tak začne plakať, že sa bojí, alebo že ju bolí bruško a podobné vydieranie. Pred učiteľkami nemá absolútne žiadny rešpekt a ani predo mnou. Vidím, že jej ešte viac sstúplo sebavedomie a doma si s ňou neviem rady. Teraz večer som si už musela dať pohár vína, lebo čo vyvádzala celý deň to je na psychiatriu. Objedlala som ju do cpppap, ale neviem ako dlho budeme čakať. Máte niekto skúsenosť s takýmto správaním? Ja netuším čo jej je a ako mám na ňu ísť. Otca nemajú som s nimi sama.
@simona20201309 osobný asistent? To som ešte nepočula
Ahoj, je mi luto Tvojej situacie. Reagujem iba na Tvoju poznamku aby to aj psycholog nezhodil na traumu zo straty otca, tak ako hovoris - zdorazni presne to, ze malej spravanie a tieto stavy boli uz predtym vyrazne a doma ste to vnimali uz predtym a strata otca nebola vyvolavacou pricinou...
Drz sa.
Urcite to cppap + psycholog/psychiater..
Mna najviac zaujalo na tom to, co si napisala, ze dlhodobejsie citis, ze je ina.
Ja som mala tento pocit pri svojom mladsom synovi a kazdy ma stale presviedcal, ze vyrastie a bude dobre.
A vies co? Ano, je iny. U tvojej potom este smrt ocina, to ma este plus traumu 🙈 urcite smer odbornici
Počkaj,to nemyslíš vážne....že nemá žiadnu traumu.... veď jej zomrel otec. Preboha. Čaká ho. Neviem,či bol chorý,čo sa dialo,ale to dieťa,áno aj veľmi malé,to cíti. Predtým sa jej narodil súrodenec. Ak toto nie je vymyslené,v čo dúfam,tak neverím,že tvrdíš,že nemá traumu
@maciatkolulu jasné, je to vymyslené 🤦🤦
@maciatkolulu ja som nepovedala, že nemá traumu. Povedala som dokonca, že každý má traumu. Už nekomentuj radšej. Ďakujem
@maciatkolulu ešte dodám aj pre ostatných, že súrodenec sa jej narodil keď mala rok aj štyri mesiace. Hádam kvôli tomu teraz nebije deti v škôlke
Mozem sa mylit, ale tak trosku to vyzera ako sociopatia. Ale nie uplne.
Popytaj sa na termin v cvappe a neviem ako to funguje, ci mozes ist aj do ineho mesta ak by mali lepsi termin. Kebyze ide o mojho krpca, ak mozes financne, najdi sukromnu psychologicku.
Inak moj syn je rovnao stary ako tvoja dcerka (januar 2020) a tiez by smrt otca uplne nepochopil. Spravila si asi maximum, čo jej viac vysvetlis.nic. vekom jej to dojde, o pol roka, o rok
@moonlight1210 úprimne, mne niekedy pripadá ako malá psychopatka aj keď je to hrozné
Asi by si potrebovala podporu psychológa aj ty, v dobrom. Máš iks možnosti, čo robiť. Vyskúšaj filialnu terapiu, skús s dcérou tráviť čas osamote, hry, kde sa vyventiluje.
AUTOR
•
Včera o 21:59
@chodec15 no neviem, ona nemá žiadnu traumu ani ju nikto netýra/l
Sama si to napísala, ako ja nerozumiem,ale mne kebyže umrie manžel a deťom otec máme obrovskú traumu všetci,to dieťa čaká svojho otca .... a je jedno,koľko mala rokov,keď sa jej narodil súrodenec, mohla to všetko zle znášať,plus úmrtie a už je z nej aj sociopat.... ak je to tak zle,tak nečakaj a ries. Ale nie na MK
vyzera to na adhd
Psychopat planuje a testuje druhych. Veci robi zamerne a vedome. Napr. vedome chce ublizit.
Sociopat je skor impulzivny (lahsie podrazditelny), nez sa nauci spolocenskym normam, resp. iba pochopi ich fungovanie a zacne ich pouzivat pre seba.
Ak uz by to bolo taketo daco, pride mi to skor ako sociopatia.
A hoci je sociopatia casto vysledok prezitych traum a zlej vychovy, v malom pocte pripadov je vrodena a nema s traumami a vychovou nic spolocne v takom pripade. Bude ju clovek mat, i keby zazil normalnu vychovu milujucich rodicov a rodiny.
Ale samozrejme to nemusi byt ani jedno z tych ochoreni. Malo by pri tom byt viac este inych priznakov, nez len tie, co si spomenula.
V takomto veku sa to vobec tazko urcuje.
@moonlight1210 pozerala som všelijaké "diagnózy" a čo sedí na malú je narcizmus. Aj som viac krát počula, že je rozmaznaná. Ale zas každé dieťa v jej veku je egocentrické. Ona má možno iba väčší prejav emócií, že keď sa teší tak sa mega mega teší a keď je smutná tak je mega mega smutná. No každopádne uvidím čo mi povie psychológ...

@julish áno a ona aj sama povie, že jej chýba. Minule napríklad z ničoho nič začala plakať, že "toto je môj dom a toto je môj tatinko" a ukazovala stále na fotku. Niekedy neviem čo sa jej odohráva v hlave