icon

Nosenie ortopedických pomôcok v škôlke

4. mar 2025

Ahojte, sú tu nejaké detičky, ktoré nosia nejaké zdravotnícke pomôcky, napríklad ortopedické ( pásy, korzety...) . Máte takéto deti v škôlke ? V máji chceme podávať prihlášku do MŠ, už dopredu si zisťujeme kde to bude najlepšie, ale teda zatiaľ to vyzerá tak, že mi dieťa zostane doma skrz to, že nosí pomôcky. Všade kde sme sa pýtali, tak bol problém, učiteľka jej to nebude môcť založiť, oni nie sú na to školené, s tým do škôlky nemôže... Tak ma zaujíma čo v takomto prípade?

autor
4. mar 2025

A ešte dodám, že skoro všade bol problém aj so špeciálnou stravou. Nemôže si nosiť svoje ani jej nevedia variť zvlášť .

pribinak
4. mar 2025

To je cudne. Mali sme v škôlke deti s celiakiou, mamky ráno nosili jedlo do skolky.
A mali sme aj deri s laktozovou intoleranciiou.

autor
4. mar 2025

@pribinak ja som tiež mala za to, že je to už bežný štandard, že ak má dieťa alergie tak stravu mu rodič nosí , a mňa odbili s tým, že kvôli vlastnej strave musia mať aj zvlášť chladničku a to nemajú 🤷.

pribinak
4. mar 2025

Bože to je tak úbohá výhovorka až to v riti picha

Napísala by som zriaďovateľovi za akých podmienok je mozne prijať takéto dieťa do skolky

Kúp dajakú lacnú malú chladničku niekde na bazosi

koniarova
4. mar 2025

@pribinak nemôže priniesť vlastnú chladničku. Ani novú, ani staršiu. Do zamestnania nemôžeš nosiť spotrebiče z domu. Je to smiešne, ale je to tak.

autor
4. mar 2025

@pribinak s tým by som problém nemala, ak by mi to umožnili . Skúsim sa informovať na meste aj ohľadne tých ortopedických pomôcok. Zatiaľ sme len tak zbežne oslovili niektoré okolité MŠ, dcéra by šla do škôlky až od januára, len prihlášky už teraz treba podať.

pribinak
4. mar 2025

@koniarova no áno, ale toto je tragické

autor
4. mar 2025

@pribinak spomínala si, že si vo vašej ms niektoré deti nosili svoju stravu, mala si dieťa v súkromnej alebo štátnej škôlke prosím ?

pribinak
4. mar 2025

Bol v statnej. Boli to deti z našej triedy.

autor
4. mar 2025

@pribinak ďakujem, ja som rozmýšľala aj nad súkromnou, tam by mohli byť ústretovejší, ale zas je diskutabilné či sa mi to vôbec oplatí. Viac zaplatím za škôlku ako zarobím.

jarkaslck
4. mar 2025

Uf, tiez ideme davat prihlasku teraz a dcera ma na spanie ortopedicku dlahu, som myslela, ze moj top problem bude nosenie tej dlahy horedole, ale teda tiez sa musim popytat, ci s tym bude problem. Budem rada ak pripadne napises ako ste dopadli, drzim palce.

autor
4. mar 2025

@jarkaslck no ja som tiež nečakala, že s tým bude nejaký problém. Naša nosí derotačný ťah, taká blbosť čo proste aj laik založí a problém astronomický z toho .

autor
4. mar 2025

.

shaola
Autor odpoveď zmazal
bosorkabb
9. mar 2025

Syn má v škôlke dievčatko čo nosí korzet, štátna MŠ.