icon

Nosia vaše deti rúško v škôlke?

evitka83
19. okt 2020

Prosim Vas nosia deti v skolke ruska? Mohli by ste sa podéit, aj kam chodi do skolky? Aspon mesto a ci je statna alebo sukromna. Dakujem

Strana
z2
weronika171717
19. okt 2020

@filili toto nevidim, lebo este nemam dieta v skolke, chvalabohu. A to co pises je sila naozaj. Kde to spejeme......

suzitok
19. okt 2020

@weronika171717 nariadenie je jedna vec, ako je to v praxi, je vec druha...a rodič sa ozvat nemoze...😏

filili
19. okt 2020

@weronika171717 áno, je to sila...Hygienici v začiatkoch epidémie nariadili rúško pre všetky osoby, bez rozdielu veku. Neskôr udelili výnimku pre deti do 2 rokov. Potom pre deti do 3 rokov. Teraz pre deti do 6 rokov. Svetová zdravotnícka organizácia WHO rúška pre deti vo veku do 5 rokov neodporúča! Keď sa rozprávam s mamičkami, ktoré dávajú svoje maličké deti do škôlky v rúškach, pýtam sa ich, aký názor na to má vaša pediatrička? Tiež vám to odporúča? Zatiaľ ani jedna mi nepovedala, že by to vôbec konzultovala a pýtala sa; slepo preberáme takto vážne a zásadné rozhodnutia s dopadom na zdravotný stav našich detí od RIADITELIEK MŠ?!!? Ktoré vydávajú takto prísne a závažné nariadenia na základe ODPORÚČANÍ hygieny, ktoré sa za posledného pol roka v tomto smere zmenili už 4x??? A posúvajú sa, ako je jasne vidieť, smerom ku čo stále vyššiemu veku detí, od kedy je vhodné (a má zmysel) rúško nosiť? Naša pediatrička, ktorej v otázke zdravia môjho dieťaťa dôverujem milión násobne viac, než riaditeľke MŠ či hlavnému hygienikovi, mi povedala jasne. Ak máte čo i len najmenšiu možnosť, nechať dieťa doma, tak to urobte... Súhlasila by som s tým, aby moje dieťa malo nasadené rúško pri príchode do škôlky, v šatni a spoločných priestoroch, pri stretnutí s deťmi z inej triedy atď. ale aby ho malo v triede...to je moc. Smutné je to, že matky, ktoré s týmto nariadením nie sú stotožnené , sú zastrašované a boja sa ozvať.

xinka12
19. okt 2020

3 rocna v skolke a maju si doniest aj nahradne ruska takze nosit musia :'( zahorie statna skolka

zafir01
19. okt 2020

Okres pb.. Nie. Ale keď idú na vychádzku alebo von, tak vtedy musia mať. Môj bude mať 3 o mesuac. Rúško ma v skrinke. Uvidíme ako uspeju u takých deti

mircula
19. okt 2020

Okres hc-nie,riaditeľka nam dala priestor na vyjadrenie a rodičia sa zhodli,ze nie
Ina škôlka v okrese hc viem ze áno...tam sa rodičia nevyjadrovali,tam.proste mali mat

sofia1
20. okt 2020

Ba-nie

mon895
20. okt 2020

Okres TT statna skolka a maju len na vychadzke vo vnutri nie

lanvinka
Odpoveď bola odstránená
lanvinka
Odpoveď bola odstránená
lanvinka
Odpoveď bola odstránená
lanvinka
Odpoveď bola odstránená
narayan
20. okt 2020

Maminky otazka... ako som uz vyssie pisala, u nas sa nastastie nosit nemusia, ale ako riesia spanie v tychto skolkach?? To deti nespia? Ci s ruskami? Ci maju 2m rozostupy? Ci ako? Lebo ak spia normalne ako predtym bez rusok, tak su im tie ruska ostatne hodiny akurat tak na tri veci, ze ano....

3009
20. okt 2020

@narayan s rúškami nespia.

suzitok
20. okt 2020

@narayan kamaratka ma dcéru v inej skolke, pocas dna ruska maju a ked idu spat, nemaju..a postele jedna vedľa druhej, ziadne rozostupy..

denisekkk
20. okt 2020

RK statna skolka, nosia ale mam info ze len v nasej, ostatne len v zbernej triede. Keby som ju nemusela na pol dna davat tak ju veru do skolky nedam😥

ziarifka
20. okt 2020

Dedina, okres Prešov. Visí oznam, že o nosení rúšok rozhoduje rodič. Postieľky majú rozostupy.

filili
20. okt 2020

@narayan veď práve, že to nemá zmysel, keďže deti 3x denne vedľa seba jedia (pravdaže bez rúška) a spinkajú normálne na postieľkách vedľa seba, tiež bez rúška. Ale vtedy má Covid prestávku, asi.

filili
20. okt 2020

Dôležitý výňatok z vyššie uvedeného článku:

Vzhľadom na to musí materská škola a jej vedenie rešpektovať, ak dieťa, ktoré navštevuje materskú školu (bez príznakov ochorenia), rúško v interiéri alebo exteriéri školy odmieta. Samotné odmietnutie rúška nemôže byť dôvodom na neprevzatie dieťaťa do MŠ.

korra
20. okt 2020

BA kraj, okres SC, predskolak, ruska nemaju v interiery, ani v exteriery. Na prechadzke mimo skolky by asi mali /este neboli tusim/

evitka83
autor
20. okt 2020

@filili nosia ruska, ale nie som z toho nadsena, je to sukromna MS

2231987
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2