Odklad alebo škola pre 6-ročné dieťa
Ahojte. Riešim momentálne veľkú dilemu. Dcera by mohla od septembra nastúpiť do prvého ročníka lenže.. testom školskej zrelosti prešla 50/50no odporúčanie psychologičky ostalo aby mala odklad. Na opačnej strane pani učiteľka zo škôlky povedala ze ak by ju mala ona doma tak by ju do školy dala.
Tým pádom sa neviem rozhodnúť. Psychológ podľa mňa chcel veľmi veľa od deti, do septembra sa ešte môže vyvinúť a tlzlepsit.. pani učiteľka zase pracuje a je s tým dieťaťom každý deň a možno ho pozná lepšie ako psychológ za 1 hodinu.
Dcéra má záujem o učenie, poznávanie písmen a čísel,, ich písanie a podobne.
Ak ju nechám v škôlke bude sa tam nudiť namiesto toho mohla napredovat v škole. Na druhej strane sa bojím aby sme neolutovali po nástupe do školy ze to nebude zvládať..
Ano viem ze ja najlepšie poznám svoje dieťa no zaujímali by ma vaše rozhodnutia ak ste to mali podobne ako my
@adkoalauri samozrejme. Vysvetlime si spoločne, co treba robit, ako postupovat. Pracuju samostatne a ja chodím po triede, monitorujem, usmernim, pomozem, ked treba. Deti su v skole, aby sa učili. Predsa nejde všetko vsetkym naraz a rovnako dobre.
Náš syn je narodený koncom júna a psychológ odporučil odklad, už ani neviem prečo,ale ja som ho dala do školy (aj učiteľky odporučili školu) a všetko je ok . Februárové dieťa by som určite dala do školy a nehľadala na ňom chyby, deti sú teraz šikovné a ak by bol náhodou problém, dá sa aj počas školy vybaviť sedenie u psychológa
Ja by som isla este do ineho CPP ako z ktorej bola pani psychologicka v skolke. Aj do dvoch ak treba. Pri depistazi v skolke nemaju tolko casu s tymi detickami ako na individualnom sedeni. Az po niekolkych posudkoch a nazoroch by som sa rozhodla.
To porozumenie je najväčší problém. Učiteľka nebude čas sa jej venovať a vysvetľovať .Skús ísť ešte raz na pretestovanie. Skús kuliferda, uvidíš ako jej to pôjde. Ak dieťa nepochopí zadania, nastáva veľký problém. Verím,že sa rozhodneš správne
@hopatko ano sme objednany do úplne iného mesto k pani psychologicke na individuálne sedenie. I keď neviem ci sa moc niečo zmení keďže najväčší problém u dcéry je vraj to porozumenie.
Tak pockaj, uvidis co ti povie. Daj si od nej potom podrobne vysvetlit cely posudok, a co vas podla nej caka. Drzim palce, aby ste sa rozhodli spravne. Ak bude odporucat odklad, ja osobne vzdy pocuvam odbornikov.
Skús ísť aj na iné testy ak si si nie istá . Mojej dcére neodporučili lebo je hravá mala odklad dnes už študuje na VŠ nič jej neušlo práve naopak školu zvládla ľavou zadnou. Neľutujem. Záleží aj na Tom či jej škôlka vie ešte niečo ponúknuť alebo to bude len stereotyp ... Tak isto koľko času budete môcť venovať budúcej prváčke a škole. Teraz mám prváka chodí na logo a je to šialené koľko strávime nad čítaním a podobne keby sa dalo nechám ho ešte rok v MŠ

@barka1 pri samostatných prácach?