icon

Odklad do školy

30. apr 2021

Dnes sme boli u psychologicky kvoli odkladu do skoly a zarazilo ma ze vraj mala nemá dobrú jemnú motoriku, očnú a sluchovú pamäť.
Nevedela písať písaným písmom
Nevedela horizontálne a vertikálne vedľa seba nakreslit krúžky
Nemá dobrú slovnú zásobu pritom doma kecá ako je deň dlhý 😀
je tichá a hanbliva po emocionalnej stránke nie je vyspelá
Nevie nakresliť postavičku ako má tzn oči, uši, nos ( to sme vedeli jednoducho z nej Picasso nebude 😒
Máme jej nejaký nadstavec kúpiť lebo tlači na ceruzku a máme jej kúpiť ceruzku kde sú výrezy kde má mať prst
Nevedela vyslabikovať slovo
Ale má celkom dobrú logiku

Jednoducho mám pocit že z nej spravili dementa čo nič nevie pritom doma stále vyrába niečo , vie čísla písmenká síce tlačené ale ani vo sne nám nenapadlo že písané to isté ceruzku má s tými výrezmi ... okrem toho samozrejme do škôlky veľmi nechodili kvôli korone takže ... okrem toho robí aj zošity pre predškolakov kde samozrejme tiež tlačí na ceruzku aj ju upozorňujeme ...

Strana
z2
sandri
30. apr 2021

Vobec si z toho nerob tazku hlavu. Za ten rok dozreje a da potom skolu lavou zadnou. Ak mas strach, ze rok v skolke bude strata casu, pouvazuj nad nultym rocnikom. Syn ma spoluziaka, ktory je majovy, mal odklad kvoli velmi slabej jemnej motorike a dali ho do nulteho rocnika a nevedia si vynachvalit. Prvu triedu zvlada bez problemov. No a potom ma druhu spoluziacku, ja ju poznam uz zo skolky (boli so synom spoluziaci) a diwvcatko je v skole extremne utiahnute. Doslo to az tak daleko, ze dieta odmietalo v skole citat nahlas a mama ju musela doma nahravat na diktafon a to posielat ucitelke, aby ucitelka vedela, ako cita. Problemy ma aj s matematikou - vraj ju pani ucitelka po skole doucuje. Taketo problemy si isto nepraje ziaden rodic.

sandri
30. apr 2021

A este k tomu pisaniu u psychologicky - ja som videla synov test a nejde o klasicke pisanie. Su to skor take akoby hieroglyfy, ktore ma dieta prepisat podla vzoru. Scitanie a odcitanie ma vediet zaklady do 10 (syn sa to ucil v skolke), kresba postavy nemusi byt vzdy spravne, zalezi ako je podane zadanie - napr. syn mal zadanie, aby sa nakreslil, co rad robi. Tak sa nakreslil ako v zime korculuje a psychologicka mu vytkla, ze nenakreslil vsetky prsty na rukach. A syn zacudovane, ze jasne, ze nie - ma predsa palciaky 😀 potom ho psychologicka skusala kde je lava a prava strana, hore a dole, zrkadlove zobrazenie, sluchovu a zrakovu pamat, slabikovanie, vyslovnost.

Strana
z2