icon

Odklad do školy

16. apr 2025

Synovi vychádzajú zle roky keďže je novembrový tento rok bude mať 7 rokov a odporučili mu odklad. Nevie správne vyslovovať. Na logo chodíme no je to nula bodov, doma nechce cvičiť zatne sa a nechce. Má problém aj so samostatnosťou nechce sa sám obliekať, vie ale nechce očakáva to od iných. V škôlke učiteľky mu pomáhajú, doma všetci ostatný. Aj boji sa cudzích ľudí. Pre toto odporučili odklad.
Moja otázka dať ho do školy alebo nechať ešte rok v škôlke? A potom by išiel skoro ako 8 ročný do školy.

klementinka58
16. apr 2025

my sme volili pripravny rocnik v skole pre deti s NKS

autor
16. apr 2025

@klementinka58 My tu nemáme takú možnosť

labocca
16. apr 2025

mozno by som skusila psychologicke vysetrenie, a s tou vyslovnostou,oslovila by som specialneho pedagoga kt. sa zaobera nejakym programom na zlepsenie vyslovnosti , zlepsenie komunikacie resp. porozumenie reci a pod. Este je cas a da sa pekne popracovat...

nikadomi
16. apr 2025

Ak je ochotny este rok v skolke pobudnut, pokojne nech ostane. Moj siel do skoly tiez ako 7 a tristvrte rocny (je decembrovy), avsak bol v pripravnom - nultom rocniku, on uz v skolke nevedel vydrzat, uz to nebolo pre neho vhodne tam ostavat. Socialne bol zrucny, ale vedomostne nebol zrely ani zdaleka. Chvalabohu ze siel takto neskor, aj teraz ma co robit aby zvladal 😉

nikpa
16. apr 2025

Škoda, že nemáte možnosť triedu pre deti s NKS. Naozaj žiadna ZŠ v okolí, neotvara v septembri ani jednu triedu?
Podľa toho čo píšeš, nechala by som ho ešte do školy nedala ale s tým, že treba za ten rok poriadne popracovať. Logopéd a pridala by som aj špeciálneho pedagóga.
Veľa problémov pramení z toho, že chlapcovi sa nechce. Ale keď to vždy urobí za neho niekto iný, či už v škôlke alebo doma, tak ho ťažko niečo naučíš. Pretože také, že nechce sa mu doma robiť logopédia alebo obliekať chápem ale má 6 rokov, a teda už dosť rozumu na určité veci. Tu by som začala zmenu od seba, treba hranice a dôsledne dodržiavať co sa stanoví. Ak sa nechce sam obliecť alebo cvičiť logo. v poriadku, nepôjdeme von, na ihrisko, na bicykel, nebudeš pozerať TV.... Alebo co ja viem čo má rád. Určité veci dať len za odmenu. Alebo ho zober von len v trenkach keď sa neoblecie, veľmi rýchlo by sa utekal sám domov obliect.
Mam 7 ročného syna a neviem si predstaviť, že pánko chce ísť von ale mama obleč ma 😅 skoro by išiel...

subartic
17. apr 2025

nedať. Môj syn mal decembri 2024 7 rokov, a až teraz ide do školy od septembra 2025. Rok odklad kvôli nesprávnej výslovnosti a nesprávnemu skloňovaniu. Za rok neskutočne rečovo dozrel , úplne sa osamostatnil. Bolo to dobré rozhodnutie .

andy996
18. apr 2025

Nič neodkladajte, kolektív ho potlačí.