Odplienkovanie 4-ročného chlapca - strach z nočníka
Prosím poraďte nemôžeme odplienkovat 4 ročneho chlapca mame nočník, nadstavec na wc, detský záchod a on stále cika a kaká do gatí, boji sa sadnúť na nočník mi povedal ako to máme riešiť?
@alojzinka postojačky cikať a kakať netuším.
Žiadnu dg nespomínaš, 4r dieťa je už dosť rozumné na rozhovor a vysvetlenie vecí. Ako ti vysvetľuje ten strach, čoho sa bojí? Nie úplne ideálne ale skúšali ste odmeny za vykonanie potreby tak ako treba?
4 ročne dieťa,ak je úplne zdravé,tak už by malo pochopiť,o čo ide a čo má robiť. Ešte by som pochopila,ak by sa bál kakať,ale cikať predsa môže kľudne postojačky do wc,ak sa boji Sleduje otca,ako to robí? U nás tak manžel "ukázal"synovi a ten napríklad nikdy v živote necikal doma posediačky,v škôlke áno,tam sadajú všetci,ale doma iba postojačky.
Moje dieťa sa balo nočníka keď mal 2 roky a prišlo to samé od seba zo dňa na deň 2 mesiace pred tretími narodeninami. Keď už 2 mesiace cikal a kakal do nočníka rozmýšľala som ako ho dám na WC lebo toho sa veľmi bal a on sám mi oznámil ze tam ide kakat. A dcera to zase odpozerala od neho a ta Potôň o 3 mesiace išla sama od seba. Ale 4 roky sú už podľa mňa dosť veľa na to ze dieťa nie je odplienkovane. Skus tie nočníky so zvukom možno ho strach prejde. Ja som sa toho bala keď som mala 20 a spala som u svagrinej ktorá mala pre dcéru taky nočník a mal slabe baterky a po nociach si sám vyhraval😂😂😂😂😂
Možno mu je neprijemne cikat/kakať nad nejakou dierou. Skúsila by som i naplnit nočník niečim, prip.ho prekryť nejakou látkou, možno oboje. Nuž vyskúšaš, uvidis. Potom už pomaly učiť bez toho.
Resp. skús zistiť, coho sa môže mat strach.
@alojzinka podarilo sa odplienkovat ? Ako ste riešili škôlku ?

@alojzinka moj sa bal nocnika do 3,5 roka.