icon

Ohrýzanie nechtov a škrípanie zúbkami

lavanta
18. aug 2015

ahojte mamicky, moja dcerka (4,5roka) si obhryza nechty a v noci skripe zubami. Myslim ze nema dovod byt z niecoho zdrvena, doma vsekto v poriadku, v skolke je tiez spokojna..Vela sa s nou rozpravam, je velmi sikovna. Tak neviem ci to mam nechat tak alebo zacat riesit u dr. prip. psychologicky.
Nejde mi o lak na nechty, len potrebujem poradit aby som nieco nezanedbala...dakujem 🙂

Strana
z2
lavanta
autor
19. aug 2015

@hradnapani dakujem 🙂

lavanta
autor
19. aug 2015

@natalym to som si 99% ista ze by to letelo meter, urcite by to nechcela, aj ked by som bola rada, uz som o tom pocula...

timea7
19. aug 2015

@lavanta myslela som si to, väčšinou to býva u detí šikovných, čo stále niečo v hlavičkách riešia 😉

lavanta
autor
19. aug 2015

@timea7 ano? Ved sama som zvedava....len musim najst dobru psychologicku..dufam ze budem mat stastie 🙂

alinaxx
19. aug 2015

@kliara či sa ti to páči alebo nie u nás to zabralo..a aby si vedela keď už útočíš že takú tabuľu mali aj v škôlke.ja som napísala čo nám pomohlo.nekážem jej to robiť.čiže primitívne komentáre si nechaj pre iných nie pre mňa.nie som na ne zvedavá.píšem si svoj názor a svoj postreh k danej veci zdá sa mi normálne a myslím že môžem.
@timea7 korenie a to ostatné čo som napísala nám poradila detska lekarka..dobre takže trstenica u nás neni..ste tu fakt super matky že si svoje deti dokážete zbaviť zlozvyku bez pomoci..ok ja vám to neberiem.ale nenavážajte sa do iných a ich názorov..môj malý trestaný nebýva nepotrebuje to má iq 149.len aby si vedela o svoje dieťa sa starám dobre...a mám na to aj papiere.maly vo svojich 6 rokoch má 4 zlate medajle.8diplomov z toho jeden červený z ukf z fyziky..do školy bol zaradený v 5 rokoch hneď do 2 triedy.(ale sme ho nechali nech je s rovesníkmi).čiže zlá mater som neni...len som napísala čím sme si prešli.a trvalo to dlho opakujem skoro rok.takže si ventilujte svoje zlé nálady na niekom inom nie na mne.oooo a áno do detskej dušičky sa vžívam každý deň nemaj strach pretože s tými deťmi pracujem...prajem krásny deň
@lavanta no malý mal v máji 6.a nerob nič poza chrbát muža..môj názor...treba sa spýtať toho tvojho akú metódu by zvolil on..na každého zaberá niečo iné...chce to len pevné nervy ,veľa pochvaly keď sa dieťaťu darí.

timea7
19. aug 2015

@alinaxx ak máš pocit, že si tu niekto ventiluje zlé nálady, si na omyle, tiež sa tu žiadna z nás neprezentovala ako supermatka, aspoň som si to nevšimla. Ale sorry - korenie a tabuľa hanby....to keby mne poradila detská lekárka, tak urobím tabuľu hanby ja jej 😒 😒 😒 Nikde som netvrdila, že si zlá matka, ten výpočet úspechov tvojho syna je obrazom nielen tvojej starostlivosti, ale aj jeho talentu. Ak pracuješ s deťmi, tak určite dobre vieš, že sa rodičia venujú všetkým rovnako a vyniká jedno. Máš nadpriemerne inteligentné dieťa, u nich sú takéto prejavy úplne bežné.

lavanta
autor
19. aug 2015

@alinaxx wau tak to je ozaj sikovny, aj moja sa mi zda intelektualne popredu od inych deti.....inac raz sme mali nieco podobne ako tabula hamby len to bolo naopak zbierali dobre body a zle a na konci tyzdna bola odmena... 😉 ake testy na iq robia take male deti?

lavanta
autor
20. aug 2015

@alinaxx moj muz viem presne co by mi povedal lebo sme sa o tom bavili....ze to mam nechat tak ved je uplne normalne stastne dieta....len on v noci nepocuje ako skripe....to moj muz nic neriesi keby je na nom ani zaclony nemame 😀

babina111
20. aug 2015

Ja som si ohrýzala nechtíky ako dieťa. Moja lekárka zistila, že som nervózna zo zmeny, presťahovali sme sa z dediny do mesta, z pohody v rodine nastal zhon, rituál: škôlka, nesmieš ísť pred dom, lebo ťa zrazí auto, čo na dedine nebolo, chýbali mi babina s deduškom. Ale ja som si hrýzla nechtíky aj v škole. Po troch rokoch mi dala pani doktorka urobiť laboratórne vyšetrenie kúskov kože a zistili, že mám mykózu na rukách a nechtoch. Chodila som potom ku kožnej a alergologičke. Striedavo sa mi choroba ozve aj dnes, ale viem, že je na to mastička... Vďaka tejto chorobe na rukách mám kratšie nechtíky, sú jemnejšie. prajem Vám trpezlivosť a pochopenie pre Vášho drobčeka.

lavanta
autor
20. aug 2015

@babina111 dakujem, no u teba to chapem bolo to zmenou...ja to vsak musim zistit 😒 ale na to tu sme rodicia 🙂

alinaxx
20. aug 2015

@timea7 prečítaj si prosím príspevok odo mňa ešte raz 🙂 tabuľu hanby mali aj v škôlke lekárka mi radila korenie a iné veci......a mýliš sa je veľmi veľa detí ktoré maju naviac ale rodičia na ne nemajú čas.vidím to denne...majú iné starosti a priority ako sú ich vlastné deti...samé deti nám to vravia..ale to je na inú tému
@lavanta hej je šikovný a testy prvý krát robil ako 3 ročný 😉 sú to psychotesty.každý vek má iné a keď psychologička vidí že dieťa vie viac dá test pre vyšší vek a tak sa to stupňuje..majú hodnotenie ktoré potom podľa niečoho rata iq dieťaťa 😉 aj na tejto akože tabule hanby su dobré a zlé body neni to podľa mna nič zle...len to má divny názov. 😉 všetky deti v škôlke tam boli napísane a zbierali cervené a čierne body...
a môj muž zase rieši všetko 😀 😀 😀 niekedy až moc..ale zase vždy to riešime spolu 🙂

timea7
20. aug 2015

@alinaxx tabuľa hanby v škôlke ?!?!? No nestačím sa diviť....nech to má názov akýkoľvek, je to choré takýmto spôsobom hodnotiť deti. To potom tiché utiahnuté dievčatko má červené body bez toho, aby sa o ne nejakým spôsobom pričinilo, alebo sa snažilo a iné dieťa, ktoré je len od prírody viac zvedavé, živšie, tak má body čierne 😝 😝 😝 😝 😝 😝

alinaxx
20. aug 2015

@timea7 každý mame na to iný názor a je zaujímavé že v škôlke ich bolo 30 a ani jednému z rodičov to nevadilo...skôr boli na rodičku nadšený ako sa deti snažia 😉 hrabať listy pomahať si upratať,upratovať zo stola po jedle atď... 😵

timea7
20. aug 2015

@alinaxx nehnevaj sa, možno zo mňa príliš rozpráva učiteľka v MŠ, rodičom to možno nevadilo, ale u inšpekcie by to neprešlo ani náhodou. Rodičom to nemusí vadiť, pretože si neuvedomujú všetky súvislosti. To, že deti hrabali listy, upratovali preto, aby dostali červený bod je dosť zásadná výchovná chyba. Deti by mali byť vedené k tomu, aby hrabali lístie preto, že potom bude pekná záhrada, treba im vysvetliť, aká bude tráva, ak na nej lístie zostane, naprší naň, bude hniť....prípadne urobiť pokus, v jednej časti záhrady to lístie nechať, skrátka urobiť túto činnosť pre ne zaujímavou, nie aby ju robili pre body 😝 😝 😝 😝 😝

alinaxx
21. aug 2015

@timea7 no každý to má v škôlke inak..ja som s našou bola spokojná je to najhladanejšia škôlka v našom meste 🙂 ale nekazme autorke tému toto je na inúú..vráťme sa k povodnej otazke 🙂prajem krasny deň

timea7
21. aug 2015

@alinaxx pekný deň aj tebe 🙂

Strana
z2