icon

Oplatí sa čistička vzduchu so zvlhčovačom v škole?

20. sep 2024

Dobrý nápad? Skúsili ste sa rodičia na to vyskladať aby sa znížila chorobnosť vaších detí?

banalu
20. sep 2024

Bolo to v jednej triede u nas v skolke, rodicia jedneho chlapca darovali, v nadeji, ze sa znizi chorobnost. Nepomohlo, ziadne vyrazne odchylky oproti minulym rocnikom nenastali. Teoria dobra, prax 🤷‍♀️

autor
20. sep 2024

@nikaeli germicidny žiarič sa predsa púšťa na dezinfekciu prostredia a len mimo osôb. Čo mi chceš z pohľadu učiteľky povedať? Že deti zo šoeciálnej školy sú rovnako chorľavé ako zdravé deti? To sa mýliš teda. V mnoho škôlkach podľa mňa pokuľháva hygiena. Dbali ste na pravidelné umývanie rúk žiakov, vetranie a dezinfekciu povrchov?

autor
20. sep 2024

@banalu len čističku či aj zvlhčovač vzduchu?

autor
20. sep 2024

@banalu prosím ťa, ako často dezinfikujete hračky a povrchy v škôlke ?

luccija
20. sep 2024

Áno, chcem povedať, že deti v škôlke takmer nejedia plus je to pre tých najmenších stres byť odlúčene, všetko nové atď..stres oslabuje imunitu plus su zrazu s ďalšími 20 spolužiakmi, ktorí majú rodičov, súrodencov zmeska vírusov a bacilov
Mala som v škole deti, ktoré boli non stop choré 2t z mesiaca a tie, ktoré boli minimálne

beata_k
20. sep 2024

Tvoje dieta, tak ako kazde si tym musi prejst....

animus
20. sep 2024

Teraz som mala dcéru týždeň doma lebo bola chorá. V stredu ráno išla prvý deň do škôlky a hneď v šatni sme stretli jej spolužiačku, ktorá bola ešte viac chorá ako moja dcéra keď som ju mala doma. Pokiaľ budú takéto deti stále chodiť do kolektívu môžeš ich aj svätenou vodou oblievať a nepomôže ti to.

autor
20. sep 2024

@luccija súhlasím, že stres robí veľa. A prečo deti v škôlke nejedia? Vy im nemôžete pomôcť s jedením?

Stres je jeden faktor a na ten nastupuje následne oslabená imunita, preto by som čističku so zvlhčovačom v škôlke uvítala.

autor
20. sep 2024

@animus toto nasere. By som sa ohradila rovno tak pred matkou dieťaťa ako aj pred učiteľkou.

autor
20. sep 2024

@beata_k moje dieťa si prešlo už za 10 škôlok. Nie všetky deti prejdú infekcie len so soplikom a pokašliavsnim.

zuzubb007
20. sep 2024

@animus súhlasím presne toto sme zažívali nonstop, proste to dosť je celý deň s vírusmi, či chce či nie to dostane, otázka na autorku ako často býva dieťa choré? lebo bežne je 10 x do roka choré čiže to vychádza jedna choroba mesačne

autor
20. sep 2024

@zuzubb007 choré a choré je velikánsky rozdiel. Choré so soplíkom a kašľavicou, ktorá v domácej liečbe pekne ustupuje je ok, ale keď ti dieťa ide v každej chorobe do horúčok, ste x krát v nemocnici, zápaly pľúc z každej virózy … nepaušalizuj. Toto kedysi zapotila predsedníčka lekárskej komory že 10/12 ako normu a teraz to dookola všetci omieľajú bez rozdielu na priebeh chorôb.

luccija
20. sep 2024

Nie, lebo jedlo nepoznajú, nechcú, nechutí....a mama presvedčila, že je to tak aj doma nechce jesť a vyberá.Nejedli šaláty, mäso, druhé zase stavu, ďalšie žiadne ovocie okrem banánu des a hrôza stále len tie chleby a rohlíky bolo pár výnimiek, ktoré jedli normálne.
Nie je dieťa alergické?Nepríjemné chápem, že to je záťaž a stres pre celú rodinu...tiež som bola zhrozená, že toľko viroz sa považuje ešte za normu.Ja som dcéru nechala na predĺženom mala z častých chorôb nábeh na astmu kortikoidove spreje u lekára ako doma na šťastie sa astma nerozbehla a v 5,5 r nastúpila a chorá bývala už menej a s lepším priebehom.Toto je nočná mora každej zamestnanej mamy.Liecenie sa neodporúčalo?berie niečo od imunológia?

nikaeli
20. sep 2024

Prosím ťa čo je toto za otázku, či dbám na umývanie rúk a či vetrám? ešte bude nakoniec moja vina, že niekto dovedie do škôlky choré dieťa a nakazí ostatné? som nevedela, že stačí, keď s ním 100x umyjem ruky.. fakt neuveriteľné 🤦🏻‍♀️

@kleopatra114 aktuálne u nás doma. Čistička ide nonstop a maródime všetci 🤷🏻‍♀️ začal syn, následne ja, o pár dní manžel. Dcéra sa ešte drží, no ako správna pubertiačka trávi takmer všetok čas vo svojej izbe 😉

autor
20. sep 2024

@nikaeli neuveríš, ale hygiena a umývanie rúk deťom velmi zaváži.

zuzubb007
20. sep 2024

To určite umývanie rúk naozaj pomoze najväčší blud, sople zelené všade ale umyje si ruky a neochorie kokos to ja si umyvam denne aj 100 x aj deti a predstav si ochorieme, však investuj a kúp do škôlky čističku, budeš za dobrú, ja keby mi býva dieťa stále choré to sama navrhnem učiteľkám a kupim a nebudem sa dohadovať s rodičmi čo majú problém aj 2 eura dat

nikaeli
20. sep 2024

A myslíš, že som padnutá na hlavu? keď sa už mám tak opýtať? nie, neumývame si ruky, až doma.. šetríme vodou 🤦🏻‍♀️ ako prepáč, ale na hlúpu otázku, hlúpa odpoveď.

autor
20. sep 2024

@nikaeli pochopila som že si učiteľka v špeciálnej škole. Vediete deti v škole k hygiene a umývaniu rúk?

animus
20. sep 2024

Matku som komfrotovala a tá sa ma ľadovým kľudom spýtala, či som pedagóg keď sa starám do jej dcéry. Učiteľku som upozornila. Dnes je piatok a dieťa chodí stále do škôlky. Len dodám, že sa nejedná len o soplik ale o vodopády z nosa, kašeľ a podľa unaveného vzhľadu dieťaťa možno aj o teplotu.

autor
20. sep 2024

@zuzubb007 hej? No nech ťa teda operuje lekár s neumytými rukami a uvidíš ako veľmi jedno to je či má čisté ruky. Bavíme sa o deťoch, ktoré sú náchylné na všetko.

autor
20. sep 2024

@animus 😳. Poriadna drzaňa.

lucia245
20. sep 2024

Neskúsili a neskladala by som sa

banalu
20. sep 2024

Netusim ako casto vsetko cistia, vraveli to na rodicku, ale kto si to ma pamatat?!
Poviem ti to ako to vidim ja a dalsich xy diskutujucich. Mozes prist do operacnej saly - prave vycistenej do posledneho sporu ci bakterie a kychni si tam.... aj s tou najlepsou rekuperaciou je tam mozne riziko nakazy...
deti su deti, aj keby vsetko vysterilizovali 2x do dna... a ak ratame aj kolko bakterie preziju na jednotlivych povrchoch... aj tak pri tom pocte deti to neustriehnes.
Nam minule mamicka veselo kaslala v satni 🤦‍♀️ dieta zdrave ale ona veselo bez hlasu a s kaslom do satne s dietatom 🤦‍♀️

autor
20. sep 2024

@banalu a presne preto majú rúška lekári.

minenkak
20. sep 2024

Ale veď to je len čistička vzduchu a čo povrchy v škôlke,oblečenie,vlasy,to by bolo treba zrušiť všetky povrchy s pórmi a všetko dezinfikovať aj desať krát do dňa .Toľko ľudí sú len prenášači,pobyt v kolektíve vždy prináša choroby,aj dieťa čo je zdravé môže mať doma chorého člena rodiny a donesie to do škôlky

banalu
20. sep 2024

🤦‍♀️ len tie deti v skolke nemaju ruska, to bol cely point - aj keby si im vycistila celu budovu dva krat do dna (ako operacnu salu) tak to pri nich neustriehnes a cisticka vzduchu to nezachrani... ale mas svoju teoriu a ides proti logike...

autor
21. sep 2024

aha čiže dodržiavanie hygieny, minimálne 1x do dňa dezinfekcia povrchov a hračiek (čo je povinnisť od hygieny) to je nič hej? Vieš niečo o tom, ako sa šíria vírusy a baktérie? Či len bufeš priblblo tárať dve na tri?
- znížila by sa infekčná nálož ale len za predpokladu, že sa dodržiava hygiena, vetrá sa a dezinfikuje.

mogaa
21. sep 2024

Stále, stále si ideš len to svoje....nie čistička vzduchu ti v škôlke nepomôže......deti nie sú v 1 triede celý čas, chodia aj do jedálne, aj do miestnosti kde spinkajú, aj sa prezliekajú v šatni keď idú von, rovnako sa stretávajú v priestoroch škôlky s deťmi z iných tried....takže dieťa sa s chorým dieťaťom stretne, tomu nezabrániš.....ono nie je podstatné či si s bacilonosičom celý deň, na nakazenie ti stačí chvíľa ak je človek infekčný....mimochodom najviac sa asi môžu nakaziť počas poobedňajšieho spánku,,,,či ty predpokladáš že učiteľka im bude tú čističku prenášať do všetkých miestností kde sa deti pohnú? v škôlke je jednoducho veľa detí a všetky si nosia z domu svoje baktérie a vírusy, nie sú len v jednej miestnosti, nie sú izolované, jedlo im pripravujú rovnaké kuchárky pre celú škôlku, často sa pri väčšej chorobnosti spájajú triedy, detičky mávajú aj spoločné akcie....čistička ti pomôže možno pre dobrý pocit , ale chorobe (prenosu)nezabráni, rovnako ako nevylieči choré dieťa.....

autor
21. sep 2024

@mogaa tak potom čističky so zvlhčovačmi vzduchu do každej miestnosti. Často tam majú tak prekúrené,, že keby sspon tie závesné nádoby na radiátor mali s vodou.

banalu
21. sep 2024

To ten koment co si dala vyssie si sama sebe napisala, vsak?