icon

Papiere zo škôlky

andreastaronova
17. sep 2023

Ahojte, prosím vás, v škôlke mi dali tento papier. S ex sme od seba(nebol môj manžel) , na súd čakáme, musím tu vypísať aj jeho? Co sa stane, keď to proste nechám prázdne? Za synom nechodí

Papiere zo škôlkyPapiere zo škôlky
kacena4
17. sep 2023

to ze nema zaujem neznamena ze nie je otcom, ma rovnake rodicovske prava ako ty, a tak to bude aj po sude, budes ho musiet uvadzat vzdy ak je uvedeny v rodnom liste (aspon u nas na skole to tak je s uradnymi dokumentami) rodicovskych prav sa len tak lahko neda zbavit, aj ked dieta bude sudom zverene tebe. vzdy bude rodicom aj otec

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
nikaeli
17. sep 2023

Informácie vypíš - aspoň jeho meno a adresu. Učiteľky upozorni, že ste v rozvodovom konaní - avšak kým nebudeš mať papier, ktorý upravuje styk otca s dieťaťom, brániť v kontakte mu nemôžeš. Hovorím ti to ako učiteľka MŠ, aj ako rozvedená matka 🙂

zuzanka.zuzu
17. sep 2023

nič sa nestane. a keby boli nejaké pripomienky, tak len mykni plecom, že nevieš kde sa zdržiava, aké má číslo, ani čo robí... a keby boli ešte nejaké poznámky tak povedz, že raz na teba nahučal, že si posunula tretej osobe jeho kontakty, tak si ich zmenil a ty nič nevieš.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
andreastaronova
autor
17. sep 2023

@zuzanka.zuzu ďakujem, pravdupovediac nechcel mi ani povedať rodinnú zdravotnú anamnézu, na ktorú sa ma pýtala pediatricka, a ani pozíciu takže presne to zdôvodnim takto, vďaka

andreastaronova
autor
17. sep 2023

@kacena4 áno, to je jasne, ale raz keď sa ako otec nespráva, som proti aby som ho niekde takto uvádzala

andreastaronova
autor
17. sep 2023

@nikaeli to mu ani nebránim, ale akosi nepríde aj keď býva päť minút od nás

nikaeli
17. sep 2023

@andreastaronova veľmi dobre to poznám.. môj ex nesúhlasí so strednou školou, kde dcéra chodí už druhý rok, odmietol mi dať svoje údaje (adresa, email, ...) a na súde sa sťažoval, že som mu nedala prístup na EduPage 🤦🏻‍♀️ ten je viazaný na email rodiča 🙂
Ale (!) ak by predsa len prišiel do škôlky a oni o ňom nemajú žiadnu informáciu, môže nastať problém - vydať dieťa 'cudzej osobe'? nevydať dieťa otcovi? sú to veľmi nepríjemné situácie. Preto by som uviedla aspoň jeho meno s dodatkom, že spolu nežijete a čakáte na súdne pojednávanie. Vždy môžeš požiadať učiteľky, aby ťa kontaktovali v prípade, že sa otec v škôlke objaví.