Papiere zo škôlky
Ahojte, prosím vás, v škôlke mi dali tento papier. S ex sme od seba(nebol môj manžel) , na súd čakáme, musím tu vypísať aj jeho? Co sa stane, keď to proste nechám prázdne? Za synom nechodí

Informácie vypíš - aspoň jeho meno a adresu. Učiteľky upozorni, že ste v rozvodovom konaní - avšak kým nebudeš mať papier, ktorý upravuje styk otca s dieťaťom, brániť v kontakte mu nemôžeš. Hovorím ti to ako učiteľka MŠ, aj ako rozvedená matka 🙂
nič sa nestane. a keby boli nejaké pripomienky, tak len mykni plecom, že nevieš kde sa zdržiava, aké má číslo, ani čo robí... a keby boli ešte nejaké poznámky tak povedz, že raz na teba nahučal, že si posunula tretej osobe jeho kontakty, tak si ich zmenil a ty nič nevieš.
@zuzanka.zuzu ďakujem, pravdupovediac nechcel mi ani povedať rodinnú zdravotnú anamnézu, na ktorú sa ma pýtala pediatricka, a ani pozíciu takže presne to zdôvodnim takto, vďaka
@kacena4 áno, to je jasne, ale raz keď sa ako otec nespráva, som proti aby som ho niekde takto uvádzala
@nikaeli to mu ani nebránim, ale akosi nepríde aj keď býva päť minút od nás
@andreastaronova veľmi dobre to poznám.. môj ex nesúhlasí so strednou školou, kde dcéra chodí už druhý rok, odmietol mi dať svoje údaje (adresa, email, ...) a na súde sa sťažoval, že som mu nedala prístup na EduPage 🤦🏻♀️ ten je viazaný na email rodiča 🙂
Ale (!) ak by predsa len prišiel do škôlky a oni o ňom nemajú žiadnu informáciu, môže nastať problém - vydať dieťa 'cudzej osobe'? nevydať dieťa otcovi? sú to veľmi nepríjemné situácie. Preto by som uviedla aspoň jeho meno s dodatkom, že spolu nežijete a čakáte na súdne pojednávanie. Vždy môžeš požiadať učiteľky, aby ťa kontaktovali v prípade, že sa otec v škôlke objaví.

to ze nema zaujem neznamena ze nie je otcom, ma rovnake rodicovske prava ako ty, a tak to bude aj po sude, budes ho musiet uvadzat vzdy ak je uvedeny v rodnom liste (aspon u nas na skole to tak je s uradnymi dokumentami) rodicovskych prav sa len tak lahko neda zbavit, aj ked dieta bude sudom zverene tebe. vzdy bude rodicom aj otec