icon

Platia predškoláci poplatky v škôlke?

dada011
11. sep 2025

Ahojte chcem sa spýtať platia vaši predškoláci v škôlke školský poplatok ??

parvinka0001
11. sep 2025

Nie neplatili len obedy

pondelok01
11. sep 2025

Skolne nie, jedalen a rodicovsky prispevok ano.

misana84
11. sep 2025

Na obed by mali mat dotáciu…

sajmonka_1216
12. sep 2025

Myslíš školné alebo ZRPŠ?
školné neplatia, ZRPŠ áno

nikushka8
12. sep 2025

skolne nie, na obedy ,maju dotaciu. platime len desiatu, olovrant, reziu kuchyne a ZRPS

nikiki29
12. sep 2025

@dada011 školné nie, zrpš u nás nie je, ale u nás sa platia vybrané aktivity zvlášť. A obedy zlacnené o dotáciu.

candii
12. sep 2025

Nie len stravu

mima172
12. sep 2025

Školné neplatíme a stravu platíme 10€ mesačne (inak sa platí 38€), ďalej ZRPŠ 15€ a triedny fond je 8€ mesačne.

ivinkapink
12. sep 2025

Platime znizene skolne 🙄

kikulienkadd
12. sep 2025

Ahoj,pred 2.rokmi som mala predskolaka v MŠ. Neplatila som za škôlku-lebo predskolska dochádzka je povinná a teda bez úhrady rodiča. Jedáleň: hradila sa réžia a desiata+olovrant, obedy boli dotované štátom (tzv.obedy zadarmo). Vyšlo to na 30€/mesačne.

anastazia93
13. sep 2025

@dada011 my sme minulý rok platili školné, no znížené keďže bola predškolska- 27 eur ( inak 40) ale je to cirkevná škôlka, takže tam je to trochu inak, myslím že mali znížené dotácie od štátu

maya_hi
15. sep 2025

@dada011 mesačný poplatok za škôlku nie, obedy majú dotáciu o ktorú si si ale mala požiadať a závisí ako sa do nej zmestí vaša kuchyňa, či nebude nejaký doplatok. A ZRŠ raz ročne, platia všetci. Len pre upresnenie, "predškolák" čiže dieťa s povinným predprimárnym vzdelávaním, je v tomto školskom roku "dieťa, ktoré k 31.8.2025 dovŕšilo 5 rokov". Ak až po tomto dátume, neráta sa ako predškolák.

mariska1989
15. sep 2025

Nie.. dobrovoľne 40 na rok a školné 5e na rok . Ináč nič iné

zoja6913
8. okt 2025

My platime obedy, zros, triedny fond!!!!!! A aj tak pytaju zvlast na vylet a zosit 2e
A to je skolka pre 1, druhy donoesol platit zrps este aj za vytvarny kruzok, naschval hladam tu temu o tych poplatkoch, lebo naco platom triedny ked oxtaju za vylet aj zosit pre predskolaka 🤷🏽‍♀️🤷🏽‍♀️🤷🏽‍♀️

anonym_c48046
8. okt 2025
@zoja6913

My platime obedy, zros, triedny fond!!!!!! A aj tak pytaju zvlast na vylet a zosit 2e
A to je skolka pre 1, druhy donoesol platit zrps este aj za vytvarny kruzok, naschval hladam tu temu o tych poplatkoch, lebo naco platom triedny ked oxtaju za vylet aj zosit pre predskolaka 🤷🏽‍♀️🤷🏽‍♀️🤷🏽‍♀️

@zoja6913 Triedny fond platíš lebo učiteľky kupujú rôzne pomôcky pre deti. Ja neviem, ale nikdy som sa nepozastavovala nad tým, že musím zaplatiť za zošiť alebo výlet. Ty vieš, čo všetko tie deti používajú v škôlke? Farebne papiere, plastelínu, nálepky, lepidlá, farbičky... atď. to myslíš, že je zadarmo? 🤦‍♀️

zoja6913
8. okt 2025
@anonym_c48046

@zoja6913 Triedny fond platíš lebo učiteľky kupujú rôzne pomôcky pre deti. Ja neviem, ale nikdy som sa nepozastavovala nad tým, že musím zaplatiť za zošiť alebo výlet. Ty vieš, čo všetko tie deti používajú v škôlke? Farebne papiere, plastelínu, nálepky, lepidlá, farbičky... atď. to myslíš, že je zadarmo? 🤦‍♀️

@anonym_c48046 ved nato maju mat dotacie od mesta kedze sa tu vsetko prezentuje ako bezplatne zdravotnictvo bezplatne skolstvo a vsetko bezplatne ale bez penazenky nie je bezplatny ani vzduch
To som sa rozculila pred par dnami, ako sa vlada bude ohanat bezplatnymi obedmi za ktore sa plati, bezplatnym predskolakom za ktoreho sa vsetko plati, bezplatnymi vlakmi atd ale nie nechcem to tu zvrhnut na politiku a odrby 🙂
Pointa bola ze ista skupina naleti bezplatnym reciam o bezplatnom fungovani, zvolia co zvolia a mna ide potom roztrhat ked pocujem ze nakonec zato moze Radicova 😂😂😂😂😂😂😂

anonym_c48046
8. okt 2025
@zoja6913

@anonym_c48046 ved nato maju mat dotacie od mesta kedze sa tu vsetko prezentuje ako bezplatne zdravotnictvo bezplatne skolstvo a vsetko bezplatne ale bez penazenky nie je bezplatny ani vzduch
To som sa rozculila pred par dnami, ako sa vlada bude ohanat bezplatnymi obedmi za ktore sa plati, bezplatnym predskolakom za ktoreho sa vsetko plati, bezplatnymi vlakmi atd ale nie nechcem to tu zvrhnut na politiku a odrby 🙂
Pointa bola ze ista skupina naleti bezplatnym reciam o bezplatnom fungovani, zvolia co zvolia a mna ide potom roztrhat ked pocujem ze nakonec zato moze Radicova 😂😂😂😂😂😂😂

@zoja6913 Pre mňa je najdôležitejšie, že moje dieťa má v škôlke všetky pomôcky, ktoré potrebuje, že idú do divadla, do kina, majú koncerty a tie 2€ za každú akciu ma nezabijú. Takže riešiť a ťahať do toho vládu a politiku je úplne zbytočné. Ak sa autorke nepáči, že musí platiť triedny fond a extra peniaze na výlety, nech si nechá dieťa doma.