icon

Posiela materská škola dieťa k psychologičke pred školou?

22. jan 2025

Dobrý deň, pred nástupom do školy posiela materská škola dieťa k psychologičke?

lienka9
22. jan 2025

Predskolaci mavaju testy skolskej zrelosti.ak vyjde nejaky problem,alebo hranicne hodnoty na nastup do skoly,dieta ide na podrobnejsie posudenie k psychologovi (vacsinou hromadne s inymi detmi).vyslovene k psychologovi posielaju len ak je nejaky vyrazny problem v spravani,pochopeniu zadani a pod.ale to nema suvis zas so skolou

januska12323
22. jan 2025

Robí sa len školská zrelosť ale to nie je povinné. Ak myslíš, že má problém objednaj ho sama.

alica_matejka
22. jan 2025

nemaju na to dovod, mozu v skolke akurat tak teba oboznamit so situaciou a riesis si vsetko sama.

vladi4444
22. jan 2025

Nie. V predškolskom veku sa robia každému dieťaťu testy školskej zrelosti. Výsledky s odporúčaním sa zdelia rodičom, a ďalej už je na rodičoch. Pokiaľ chcú dieťa poslať do školy skôr (napr. septembrové deti )potrebujú od psychologa posudok.

lienka9
22. jan 2025

@vladi4444 ano, to je dobry point,k psychologovi ides este vtedy,ked chces dat dieta skor do skoly (ako 5r) aby ti potvrdil,ze mozes.

kacena2022
22. jan 2025

Nie neposiela,dokonca ani testy na školskú zrelosť nie sú povinné.Mam predškolaka a učiteľka sa pýtala kto má záujem o depistaz.Ja som môjho zapísala.Aj keď učiteľka hovorí že cudzí ľudia za tú pol hodinu nezistia či je dieťa zrelý na školu alebo nie,skôr to vie uznať učiteľka čo s deťmi travi 8 hodín denne.

pe_mi
22. jan 2025

Ahoj, nie každá škôlka to robí.
Upozornili ma na to v škole,kde hlásim dcéru.nech si to prezistim.
Písala som pani učiteľke, napísala ,že si máme individuálne dohodnúť termín v CPP.
Školská zrelosť je to a nie je to povinné.
Ja to však potrebujem ,nakoľko má dcéra hendikep a bude potrebovať asistenta.

vladi4444
23. jan 2025

@kacena2022 toto nie je až tak pravda. Ja robím testy školskej zrelosti. Je to dlhšie ako polhodina, nakoľko po každom vyšetrení mame rozhovor s uciteľkou aj rodičom. Nie je to len o tabuľkách a výsledkoch vyšetrenia, veľa robí pozorovanie, reč, koncentrácia pozornosti. Vieme, čo si máme všímať. Pokiaľ dieťa nemá dobrý deň, je nervózne a nevie podať dobrý výkon - všetko sa berie do úvahy. Kazodpadne, pokiaľ má dieťa do augusta 6 rokov, vyšetrenie ma odporúčaní charakter.

gypsomilka
23. jan 2025

@vladi4444 no len zalezi ako kto. Niekto to tak odflakne ze bez hanby napisu pol triede rovnake hodnotenie a idu prec. Ja som dala syna ked isiel do skoly. A take bludy mu popisali ze to naozaj nebola pravda. A ked sme porovnavali s kamoskami vtedy tak naozaj sme mali rovnake vyjadrenie napisane. Takze asi tak.
Autorke prispevku. Ak chces tuto depistaz alebo testovanie mozes odmietnut a rovnako skolka nema pravo poslat dieta k psychologovi. Ak mas ake kolvek podozrenie ze nieco neni ok sama si vyhladaj Cpp a objednaj sa sama s dietatom.