Posiela materská škola dieťa k psychologičke pred školou?
Dobrý deň, pred nástupom do školy posiela materská škola dieťa k psychologičke?
Robí sa len školská zrelosť ale to nie je povinné. Ak myslíš, že má problém objednaj ho sama.
nemaju na to dovod, mozu v skolke akurat tak teba oboznamit so situaciou a riesis si vsetko sama.
Nie. V predškolskom veku sa robia každému dieťaťu testy školskej zrelosti. Výsledky s odporúčaním sa zdelia rodičom, a ďalej už je na rodičoch. Pokiaľ chcú dieťa poslať do školy skôr (napr. septembrové deti )potrebujú od psychologa posudok.
Nie neposiela,dokonca ani testy na školskú zrelosť nie sú povinné.Mam predškolaka a učiteľka sa pýtala kto má záujem o depistaz.Ja som môjho zapísala.Aj keď učiteľka hovorí že cudzí ľudia za tú pol hodinu nezistia či je dieťa zrelý na školu alebo nie,skôr to vie uznať učiteľka čo s deťmi travi 8 hodín denne.
Ahoj, nie každá škôlka to robí.
Upozornili ma na to v škole,kde hlásim dcéru.nech si to prezistim.
Písala som pani učiteľke, napísala ,že si máme individuálne dohodnúť termín v CPP.
Školská zrelosť je to a nie je to povinné.
Ja to však potrebujem ,nakoľko má dcéra hendikep a bude potrebovať asistenta.
@kacena2022 toto nie je až tak pravda. Ja robím testy školskej zrelosti. Je to dlhšie ako polhodina, nakoľko po každom vyšetrení mame rozhovor s uciteľkou aj rodičom. Nie je to len o tabuľkách a výsledkoch vyšetrenia, veľa robí pozorovanie, reč, koncentrácia pozornosti. Vieme, čo si máme všímať. Pokiaľ dieťa nemá dobrý deň, je nervózne a nevie podať dobrý výkon - všetko sa berie do úvahy. Kazodpadne, pokiaľ má dieťa do augusta 6 rokov, vyšetrenie ma odporúčaní charakter.
@vladi4444 no len zalezi ako kto. Niekto to tak odflakne ze bez hanby napisu pol triede rovnake hodnotenie a idu prec. Ja som dala syna ked isiel do skoly. A take bludy mu popisali ze to naozaj nebola pravda. A ked sme porovnavali s kamoskami vtedy tak naozaj sme mali rovnake vyjadrenie napisane. Takze asi tak.
Autorke prispevku. Ak chces tuto depistaz alebo testovanie mozes odmietnut a rovnako skolka nema pravo poslat dieta k psychologovi. Ak mas ake kolvek podozrenie ze nieco neni ok sama si vyhladaj Cpp a objednaj sa sama s dietatom.

Predskolaci mavaju testy skolskej zrelosti.ak vyjde nejaky problem,alebo hranicne hodnoty na nastup do skoly,dieta ide na podrobnejsie posudenie k psychologovi (vacsinou hromadne s inymi detmi).vyslovene k psychologovi posielaju len ak je nejaky vyrazny problem v spravani,pochopeniu zadani a pod.ale to nema suvis zas so skolou