Posielajú v škôlke deti pravidelne na toaletu?
4 rocne dieta mi ide prvykrat do skolky, neviem do akej skupiny ho zaradia.je sanca, ze aj ked ma uz 4 roky, ze budu chodit pravidelne vsetci povinne sa vycikat, alebo takto to robia len z najmensimi? Lebo on nikdy nema cas sa ist sam od seba vycikat.
neviem kolko skupín má vaša škôlka
U nás sú iba 2 mala a veľká
Prvý mesiac chodili pravidelne v malej skupine zo všetkými postupne … a potom sa už naučili …
Môžete upozorniť nato učiteľku keď tak ale to sa naučí na všetko treba čas 🙂🙂🙂
neviem kolko skupín má vaša škôlka
U nás sú iba 2 mala a veľká
Prvý mesiac chodili pravidelne v malej skupine zo všetkými postupne … a potom sa už naučili …
Môžete upozorniť nato učiteľku keď tak ale to sa naučí na všetko treba čas 🙂🙂🙂
@anze25 upozornim, dakujem za radu. Uz neviem co s nim, dufam, ze bude nasledovat dalsie deti, lebo ma uz porazi.
@anze25 upozornim, dakujem za radu. Uz neviem co s nim, dufam, ze bude nasledovat dalsie deti, lebo ma uz porazi.
@anonym_autor máš ešte trochu času, 4 ročné by si to už malo vedieť ustrážiť, tak, ako ti písali, upozorni učiteľku, ale ak bude v triede spolu s desiatimi trojročnými, tak to bude zložitejšie. Ale budú chodiť hrimadne. Doma to nechaj od dnes absolútne naň. Ak sa pociká, nič nevyčítaj, ale nechaj ho samé, nech sa prezlečie a nech si to aj operie. Nejde o to, ako, ale aby si uvedomilo, príčina - dôsledok. Nebudem mať na starosi cikanie, budem sa musieť prezliekať a prať miesto hrania. Ak sa mu to stane vonku, odchádzate domov. Nechaj to skrátka úplne naň, možno sa mu to stáva len preto, lebo je spoľahnuté na teba. Držím palce
@anonym_autor je jedno do akej triedy ju zaradia, v malej skupine sa chodí hromadne. A stresnaci s predskolakmi chodia pred raňajkami, pred pobytom vonku, pred a po spánku, všetci povinne aspoň sadnúť na wc a skúsit.
@anonym_autor aj ja som sa tak bala, prvy mesiac sa aj stale pocikavala, tiez chodila len na moje vyzvanie...ale neskor sa vsetko naucila, teraz uz ide do skoly 🙂
Do škôlky som chodil niekedy začiatkom 80. rokov minulého storočia. Chscávať sme chodili na povel, keď to učiteľky nariadili. Kto chcel ísť mimo týchto niekoľko minútových okien, musel sa povinne vypýtať.
Do škôlky som chodil niekedy začiatkom 80. rokov minulého storočia. Chscávať sme chodili na povel, keď to učiteľky nariadili. Kto chcel ísť mimo týchto niekoľko minútových okien, musel sa povinne vypýtať.
@sevrin máš fakt aktuálne informácie 🥇
Ano, chodia hromadne na wc, vacsinou to byva takto 🙂 Ale tak urcite sa stane, ze sa mu bude chciet aj pomimo. Normalne s nim pojde ucitelka.
Chodia hromadne plus kedy komu vyhovuje.
U nás chodia deti podľa potreby individuálne. Hromadne pred pobytom vonku, pred spánkom a po spanku
@anonym_autor moja dcéra sa ani po roku nepýta, ani nepovie, a ani sa nevycika, len keď s nou ide jedna učiteľka, s druhou nejde. Lebo tá dobrá jej dá redukciu, a drží ju, aj ju utrie. Druhá jej vždy hovorí, že už je veľká a netreba jej sedačku a nemusí sa utierať keď nevie. Tak ona je z toho v strese, že spadne do wc a nechce mať mokré gatky. 🙄 Doma není problém. Ide aj na wc, aj na nočník, aj vonku čupne do trávy, aj sa utrie sama. Ale ma čas, tam musí rýchlo.
@anonym_autor máš ešte trochu času, 4 ročné by si to už malo vedieť ustrážiť, tak, ako ti písali, upozorni učiteľku, ale ak bude v triede spolu s desiatimi trojročnými, tak to bude zložitejšie. Ale budú chodiť hrimadne. Doma to nechaj od dnes absolútne naň. Ak sa pociká, nič nevyčítaj, ale nechaj ho samé, nech sa prezlečie a nech si to aj operie. Nejde o to, ako, ale aby si uvedomilo, príčina - dôsledok. Nebudem mať na starosi cikanie, budem sa musieť prezliekať a prať miesto hrania. Ak sa mu to stane vonku, odchádzate domov. Nechaj to skrátka úplne naň, možno sa mu to stáva len preto, lebo je spoľahnuté na teba. Držím palce
Dakujem vam, tak to nevyzera beznadejne, ked chodia hromadne vacsinou. Odlahlo mi velmi.
@anonym_7676d3 a toto vyskusam, len s tym pranim bude asi problem, lebo on je extremne tvrdohlavy a neviem, ako ho mam donutit to spravit

chodia spolu hromadne napr. pred odchodom do jedalne, po prichode z jedalne, pred odchodom von, po prichode zvonka, pred spankom, po spanku. pomedzi to mozu samozrejme aj sami.