icon

Potrebuje predškolák chodiť do škôlky už v piatich rokoch?

25. sep 2025

Dieta ktora ma 5 rokov v septembri je uz predskolak a musi chodit do skolky? Alebo az dalsi rok, ked bude mat v septembri 6 rokov? Vdaka.

mimaapeto
25. sep 2025

mohla by kľudne ísť do škôlky a kedy v septembri má 6 rokov? veď to aj do školy by už mohla ísť...

4stanka4
25. sep 2025

@anonym_autor ak dovŕšilo dieťa k 31.8 5 rokov vtedy nastupuje ako predskolak. Všetky deti po tomto termíne sú predskolaci až nasledujúci školský rok

autor
25. sep 2025
@4stanka4

@anonym_autor ak dovŕšilo dieťa k 31.8 5 rokov vtedy nastupuje ako predskolak. Všetky deti po tomto termíne sú predskolaci až nasledujúci školský rok

@4stanka4 super, toto som chcela vediet. Dakujem.

luxus10
25. sep 2025
@mimaapeto

mohla by kľudne ísť do škôlky a kedy v septembri má 6 rokov? veď to aj do školy by už mohla ísť...

@mimaapeto treba posudok z cppap, aby mohlo ist septembrove dieta skor do skoly....

mimaapeto
25. sep 2025
@luxus10

@mimaapeto treba posudok z cppap, aby mohlo ist septembrove dieta skor do skoly....

@luxus10 áno to viem ...

alexanderkovacs
26. sep 2025
@mimaapeto

@mimaapeto a naco? Co stihne skorej? V triede bude najmensi, ten 1 rocny rozdiel co sa moze nastat je vela aj telesne aj psichicky. Do dochodku nepojde skorej, asi dovtedy ani nebude. Nechapem preco by dakto dal dieta skorej do skoly, ved ked pocka kludne ten rok vsetko zvladne lahsie..

yanni
27. sep 2025
@alexanderkovacs

@mimaapeto a naco? Co stihne skorej? V triede bude najmensi, ten 1 rocny rozdiel co sa moze nastat je vela aj telesne aj psichicky. Do dochodku nepojde skorej, asi dovtedy ani nebude. Nechapem preco by dakto dal dieta skorej do skoly, ved ked pocka kludne ten rok vsetko zvladne lahsie..

@alexanderkovacs ako velmi sa mylis, ze im to pojde lahsie. Vela deti, co mali odklad, lebo ved im darujme este rok detstva, Sinus nie len zrele ale dokonca „prezrete“.

autor
27. sep 2025
@yanni

@alexanderkovacs ako velmi sa mylis, ze im to pojde lahsie. Vela deti, co mali odklad, lebo ved im darujme este rok detstva, Sinus nie len zrele ale dokonca „prezrete“.

@yanni preto sa nema odklad davat z dovodu "darujme im este rok detstva" ale z dovodu, ze dieta este nie je zrele

alexanderkovacs
28. sep 2025
@yanni

@yanni to znamena co? Ze sa bude nudit na hodinach? Ja som sa nudil aj ked aom bol skoro najmladsi, nemusel som sa ucit ani na SS a som bol stale vyznamenany..

yanni
29. sep 2025
@alexanderkovacs

@yanni to znamena co? Ze sa bude nudit na hodinach? Ja som sa nudil aj ked aom bol skoro najmladsi, nemusel som sa ucit ani na SS a som bol stale vyznamenany..

@alexanderkovacs to uz zalezi od ucitelov, ci sa Bude dieta nudit alebo nie.

elviku11
29. sep 2025
@anonym_autor

@4stanka4 super, toto som chcela vediet. Dakujem.

@anonym_autor tak dieťa, ktoré v septembri má 5. narodeniny, by som do škôlky dala bez ohľadu na to, či podľa zákona "musí" alebo nemusí.
Fakt v tej škôlke robia aj veci, grafomotorické činnosti, plus socializačné hry atď atď., ktoré doma nemáš ako urobiť alebo ti nenapadnú, nestihneš ich...

maryetta
29. sep 2025

Urcite by som do skolky dala. I ked nemusi byt resp nie je este predskolak. O to viac.

autor
29. sep 2025

Dakujem baby, on chodi do skolky uz davnejsie, ja som len chcela vediet, kedy je to pre tieto septembrove deti povinne, kedy sa povazuju uz za predskolakov.

alexanderkovacs
30. sep 2025
@yanni

@alexanderkovacs to uz zalezi od ucitelov, ci sa Bude dieta nudit alebo nie.

@yanni ani nie. Kedze tempo je nastaveny tak aby aj slabsie deti stihali, sikovnejsie deti budu sa nudit tak ci tak. chodil som na sutaza mat, fyz, chem, sach , takze ja som bol v ucive stale dopredu.

yanni
30. sep 2025
@alexanderkovacs

@yanni ani nie. Kedze tempo je nastaveny tak aby aj slabsie deti stihali, sikovnejsie deti budu sa nudit tak ci tak. chodil som na sutaza mat, fyz, chem, sach , takze ja som bol v ucive stale dopredu.

@alexanderkovacs System je taky aky je Ale vela zalezi aj od tej ktorej skolky a toho ktoreho ucitela. Nastastie sme vybrali dobre skolky a moje deti vzdy dostanu Po dohode s ucitelom extra ulohy. Startkapital dcera nap. Ako native speaker bola na zakladke co-ucitelka. A mozem vymenovat Este vela takych prikladov.

alexanderkovacs
1. okt 2025

Startkapital, native speaker ?? To ste v anglicku? 😅

yanni
1. okt 2025
@alexanderkovacs

Startkapital, native speaker ?? To ste v anglicku? 😅

@alexanderkovacs sorry nemam sk klavesnicu a obcas mi to tu prepisuje. Nie, nie sme v Anglicku. Ale zijeme v zahranici. A Zili sme doteraz s detmi uz v troch krajinach.