icon

Prázdniny v škôlke

5. apr 2025

Ahojte, su nejake pravidlá pri prevadzke MŠ? Vcera som si vsimla oznam na dverach, ze pocas veľkonočnych prazdnin je MŠ zatvorena - su to 2 pracovne dni...to mozu? Ja som z toho zhrozena, nakolko sa nam neda vziat si dovolenku..do tej istej škôlky chodili aj staršie deti, ale toto sa nikdy nestalo, cez kazdé prazdniny ( okrem jedneho mesiaca v lete) MŠ fungovala, hoci boli zlučené triedy..mam pocit, ze riaditeľka skusa trpezlivost rodicov...v lete sa pokusala nedovolit chodit detom, ktore maju matky na matetskej, co jej vsak veľmi rychlo rodicia zrusili staznostami na meste, tak ci ma vobec pravo zatvorit skolku takto na dva dni..vsak MS sa neriadi skolskymi prazdninami..ci?

Strana
z3
wayway
7. apr 2025

@simona20201309 Tak logicky to tak moze byt, a aky je v tom problem? Na to, aby bola matka dobrou matkou, nemusi byt animator 24/7… Nas pripad bol placlivy mladsi surodenec - no „mega dobre“ posobilo na starsieho, ked som vela casu travila utisovanim mladsieho, a starsi neustale pocuval, prepac zlatik teraz nemozem… a potom obdobia chorob… Niekedy vie dat kombinacia skolka+domace prostredie viac podnetov ako domace prostredie samotne.

simona20201309
7. apr 2025

@wayway áno a preto nech je ten starší súrodenec v škôlke nonstop. Či prázdniny Či sviatky... bože chráň si doma uzit sviatky a prázdniny s dvomi deťmi veru. Masaker to musí byť mat oboch doma.
Potom tu riešite témy ako. - dieťa sa začalo pocuravat, dieťa zvracia, dieťa odmieta jedlo, dieťa začalo byť strašne drzé, dieťa papuluje, dieťa má nemá rado..... ale ani jedinu nenápadne že presne tieto maličkosti dokážu robiť veľké veci na psychike dieťaťa.
Toto je argument? Ze ma niektorá,,,veeelmi náročné dieta" tak si nezvláda dvoch? A riešením ma byt skolka? Wtf?

dagas
7. apr 2025

U nás napríklad písali toto:
V zmysle zákona č. 245/2008 (Školský zákon) §150 a ods. 1) prevádzka materskej školy počas mesiacov júl a august sa musí prerušiť nepretržite najmenej na 3 týždne. Takže asi to neni len pre to aby si mali učiteľky kedy zobrať dovolenku. Inak počas toho kedy je zatvorená škôlka si viete zobrať OČR potvrdia vám to v škôlke

777januska777
7. apr 2025

@simona20201309 no väčšinou deti v škôlke ani nie sú. Ak je dieťa týždeň v škôlke a 3 týždne doma, tak to je ešte ten lepší príklad. A ja teda nepoznám nejako zdravé deti co su stále v škôlke.
Dieta nemôže za otca idiota a matka urobila chybu, takže teraz za ňu musí trpieť a ludia ako vy jej to vždy radi pripomenú. Ste tvrda a náročná, to vždy značí nejaký vnútorný problém a rovnako ako ta matka aj vy by ste mali vyhľadať pomoc.

mmoni89
7. apr 2025

@simona20201309 chodil až ako predskolak lebo musel
A tak samozrejme keď sú tri deti a do toho novorodenec tak sa nedá skákať okolo zadku nonstop každému-ale vždy som sa snazila tráviť zo všetkými rovnako a spoločne. Napriek tomu najstarší plakal.ked mal byť doma,prostredny zas plakal.ze musel do školy ..toto sa snažím vysvetlit

rakywanda
7. apr 2025

Dámy, tu, predpokladám, nejde ani o to, že dieťa matky na materskej chodí do MŠ, ale o to, že keď nastanú prázdniny (ako teraz dva dni) tak majú problém nechať si dieťa doma. U nás práve tieto maminy, prvé - medzi dverami si vypýtajú odo mňa pero, aby vypísali ešte v šatni prihlášku.

777januska777
7. apr 2025

@rakywanda ale ako vravím, možno majú nejaké povinnosti. Prečo hneď predpokladáte, že ta žena sa chce dieťaťa zbaviť? Fakt žena na materskej nesedí len doma na zadku.

mooonika1975
8. apr 2025

@777januska777 trochu uvažuj, žena , ktorá nepracuje a dieťa prvé prihlási do ms, žena ktorá pracuje, sa to snaží ukočírovať insk. Nevidíš rozdiel?

777januska777
8. apr 2025

@mooonika1975 nie každá žena chodí do práce na 8 hodín, niektoré pracujú aj popri materskej z domu alebo si robí nejaký kurz, študuje alebo vyrába niečo na zákazku. Ja fakt neviem možnosti je kopec a nie také ženy sa s tým absolútne chváliť nemusia.

dory11
13. apr 2025

Pozri autorka unas škôlka nefungovala cez jeseň prázdniny vôbec nefungovala cez vianoce od 20.12.a išli až 8.1.
Cez jarné bol pokus minimálny počet detí bola podmienka 15zial fungovala len tri dni pre mali počet detí ( prihlásených bolo dosť ale žiaľ deti o choreli zriadoval (obec )aj riaditeľ zhodnotili že je to stratové aby škôlka fungovala z 5detmi tak že ju zavrali).
Veľkonočné budú čerpať rovnako ako aj deti zo školy .žial už máme do predu na hlásené pár dní z Mája kedy je ms tiež Mimo prevádzku .

Skús iné škôlky v okolí zavolaj babku tetu niekoho nech príde postrážiť .

vieronika14
13. apr 2025

Ahoj u nas to iste
Aj zistuju zaujem, otvoria jednu triedu a potom skolku aj tak zatvoria.

nikaeli
14. apr 2025

A teraz bonus - môj syn je prvák a v stredu majú riaditeľské voľno. Kolegyňa má deti na inej škole a tiež majú voľno. Keďže sme obe v škôlke, dovolenku nedostaneme. To aby ste si nemysleli, že len neučiteľské mamky majú problém čo s deťmi.

vieronika14
14. apr 2025

Ja som tiez dnes prisl do skolky a je uz iba zajtra...v stredu dezinfikuju

Strana
z3