Prechod dieťaťa zo súkromnej do štátnej škôlky
Prosím akú máte skúsenosť? Zobrali vám dieťa bez problémov do štátnej, ak predtým chodilo do súkromnej? Ako si dieťa zvyklo na prechod a na nový kolektív? Máme zimné dieťa, takže od septembra ju nevezmú nikam do štátnej škôlky kvôli tomu, že nedovŕšila 3 roky do konca augusta. Vo viacerých škôlkach mi povedali, že sa nemám ani unúvať s prihláškou. Preto uvažujeme dať ju na pol roka-rok do súkromnej, no neskôr do štátnej, nakoľko ceny za súkromne sú príšerne vysoké a máme ešte aj druhe dieťa, ktoré treba živiť.
Mam januarovu, tiež mi ju nezobrali. 1 rok bola v súkromnej, potom nastúpila do štátnej. Nebol vôbec problem, jej sa dokonca viac páčilo v štátnej.
Oni síce môžu povedať, že sa "nemáš unúvať," ale daj si prihlášku aj tak. Škôlka musí prednostne prijať spádové deti s povinnou predškolskou dochádzkou a potom v súlade s pravidlami berú podľa poradovníka. Oplatí sa dať potom aj odvolanie ak nezoberú a ešte sa opýtať aj koncom augusta a začiatkom septembra či sa neuvoľnilo miesto. Niekto sa môže presťahovať alebo rozhodnúť pre inú škôlku a vtedy je dobré byť aktívny a pripravený.
My sme menili z jednej súkromnej do druhej súkromnej a zvykla si bez problémov. Jej kamarátka prechádzala do štátnej a nezvykla si - museli ju dať inde, ale bola to chyba na strane škôlky, konkrétne učiteľky, ktorá sa nikdy nemala stať učiteľkou.
Naša chodila do súkromnej, v oktobri sa uvolnilo miesto v štátnej...v súkromnej to bol anjelik, v štátnej čert...veľmi záleží aké učiteľky vychytá.....naša mala v štátnej jednu čo po deťoch kričala, naša nevedela spracovať emócie tak bola "zlá", raz sa pocikala, inokedy uštipla nejaké dieťa, stále niečo,,,,pritom v súkrpmnej žiadny problém nebol, ešte učiteľky že či je taká dobručká aj doma....
Moji chodili rok do sukromnej - tam ich ucitelky chvalili, ako napreduju, aki su poslusni. Mali tam boli spokojni. Prestupili do statnej a jeden sa zacal zajakavat - on je taka citlivejsia povaha a ucitelka po detoch stale kricala. Zo strany uciteliek nebola snaha venovat sa detom. Nastastie prisiel covid, zavreli sa skolky a detom som sa venovala doma popri praci.

Určite by som podala prihlášky co mate v okoli moze motyka vystrelit a uvolnit miesto poprípade viete dat nástup na Január 2026 v prihláške co sa podavajuv maji tento rok ;) ani ja som neverila ze zoberu mi 2.5r dieta a vzali ;)