icon

Prechod dieťaťa zo súkromnej do štátnej škôlky

25. apr 2025

Prosím akú máte skúsenosť? Zobrali vám dieťa bez problémov do štátnej, ak predtým chodilo do súkromnej? Ako si dieťa zvyklo na prechod a na nový kolektív? Máme zimné dieťa, takže od septembra ju nevezmú nikam do štátnej škôlky kvôli tomu, že nedovŕšila 3 roky do konca augusta. Vo viacerých škôlkach mi povedali, že sa nemám ani unúvať s prihláškou. Preto uvažujeme dať ju na pol roka-rok do súkromnej, no neskôr do štátnej, nakoľko ceny za súkromne sú príšerne vysoké a máme ešte aj druhe dieťa, ktoré treba živiť.

zuzkaa1991
25. apr 2025

Určite by som podala prihlášky co mate v okoli moze motyka vystrelit a uvolnit miesto poprípade viete dat nástup na Január 2026 v prihláške co sa podavajuv maji tento rok ;) ani ja som neverila ze zoberu mi 2.5r dieta a vzali ;)

veklipo
25. apr 2025

Mam januarovu, tiež mi ju nezobrali. 1 rok bola v súkromnej, potom nastúpila do štátnej. Nebol vôbec problem, jej sa dokonca viac páčilo v štátnej.

tanyan
25. apr 2025

Oni síce môžu povedať, že sa "nemáš unúvať," ale daj si prihlášku aj tak. Škôlka musí prednostne prijať spádové deti s povinnou predškolskou dochádzkou a potom v súlade s pravidlami berú podľa poradovníka. Oplatí sa dať potom aj odvolanie ak nezoberú a ešte sa opýtať aj koncom augusta a začiatkom septembra či sa neuvoľnilo miesto. Niekto sa môže presťahovať alebo rozhodnúť pre inú škôlku a vtedy je dobré byť aktívny a pripravený.
My sme menili z jednej súkromnej do druhej súkromnej a zvykla si bez problémov. Jej kamarátka prechádzala do štátnej a nezvykla si - museli ju dať inde, ale bola to chyba na strane škôlky, konkrétne učiteľky, ktorá sa nikdy nemala stať učiteľkou.

mogaa
25. apr 2025

Naša chodila do súkromnej, v oktobri sa uvolnilo miesto v štátnej...v súkromnej to bol anjelik, v štátnej čert...veľmi záleží aké učiteľky vychytá.....naša mala v štátnej jednu čo po deťoch kričala, naša nevedela spracovať emócie tak bola "zlá", raz sa pocikala, inokedy uštipla nejaké dieťa, stále niečo,,,,pritom v súkrpmnej žiadny problém nebol, ešte učiteľky že či je taká dobručká aj doma....

bubinko1506
25. apr 2025

Moji chodili rok do sukromnej - tam ich ucitelky chvalili, ako napreduju, aki su poslusni. Mali tam boli spokojni. Prestupili do statnej a jeden sa zacal zajakavat - on je taka citlivejsia povaha a ucitelka po detoch stale kricala. Zo strany uciteliek nebola snaha venovat sa detom. Nastastie prisiel covid, zavreli sa skolky a detom som sa venovala doma popri praci.