icon

Prečo dávajú nepracujúce matky svoje deti do škôlky?

lenka567899
4. okt 2022

Prečo dávajú matky ktoré nechodia robiť svoje deti do škôlky? Ja mam známu ktorá má 3 ročnú dcéru a nepracuje živí ju manžel hovorí že dáva dieťa do škôlky aby si mohla dorobiť maturitu no ja neviem maturitu si mohla urobiť dávno už má 25 rokov 🤔🤔

fineta
4. okt 2022

@lenka567899 pre dobro dieťaťa. 😊 Aby sa socializovalo, získalo návyky, atď. Je úžasné, že si dokáže nepracujúca matka uvedomiť, co je pre jej dieťa dobré. 😊 Asi nie je hlúpa. A opäť použijem na koni starú známu formulku - keby sa stará každý sám o seba, bolo by o každého postarané.

simona20201309
Autor odpoveď zmazal
20erika07
4. okt 2022

Nechápem... kvoli comu Ta to trapi? Akoze ja som od deti isla od ich roka do práce ale nikdy ma nezaujimalo ci je v skolke nejake dieta nepracujucej matky, ja som skolku odjakziva brala tak ,ze skolka je zariadenie pre kazde dieta, najma pre socializacne potreby , samostnatnost, príprava na školu, iny rezim atd. Nikdy som to nebrala tak, ze skolka je len pre deti pracujúcich rodicov. Dokonca take dieta ani nezabera miesto v skolke inemu dietatu pracujúcich rodicov kedze ho prijali, tak to znamená, ze maju dostatok miest aj pre take deti. Ak by si teda videla v tomto problem, lebo inak fakt nechapem kvoli comu Ta to moze trápiť

natalala
4. okt 2022

@lenka567899 ja nechapem, co je ta do toho, ty sa asi tiez vela nenarobis, ked mas cas sledovat a analyzovat zivoty ludi okolo teba 🤦🏼‍♀️

viestta
4. okt 2022

@zoro9836 a co je zle na tom, že žena chce mať maturitu? Co je zle na tom, že by si do robila VS? Aj keby mala mat vyššie dosiahnuté vzdelanie ako muž, tak je to len jej vec (a jej muža).Kazdy normálny človek podporí svojho partnera ak sa chce niekde vzdelanostne posunúť.
A zámer môže byť upne jednoduchý. Mat väčšie šance na trhu práce a v konečnom dosledku aj väčší zárobok. Dávno sú preč časy, keď ženy moi študovať akurát na "akadémii pre budúce gazdinky".

chupakabra
4. okt 2022

Tak ty si určite do škôlky nechodila, ináč by si bola socializovana na trochu vyššej úrovni ako si, a nepýtala sa potom na takéto kraviny.

nataly420
4. okt 2022

@lenka567899 no a ja nepracujem a nemám ani deti a zijeme si veľmi dobrým životom s manželom 😂 a teba kľudne môže ajj roztrhnúť od hnevu

miadi
5. okt 2022

Co ta je do toho ? Daj aj ty dieta do skolky nechod do prace a dokonci si zsku 🤣

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
olvedicsilla
5. okt 2022

@lenka567899 ja mam dve deti. 9 rocneho chlapca a 6 mesacnu dceru.. a teraz si robim maturitu.. a teraz co?? Mam 31 rokov. 🙂

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
anicka182
5. okt 2022

@lenka567899 aj moj syn je v skolke a ja som doma a aj moj muz je doma. Nech ta od jedu aj roztrha 😋

olvedicsilla
5. okt 2022

@zoro9836 dovod: v detstve som to nedokoncila z rodinnych dovodov. Potom som mala tazky zivot s muzom s prveho vztahu. Napokon som to skoncila.. tazko ale chvala bohu. A teraz mam velmi dobry vztah aj oporu. A kym som doma s malym zatial si to dorobim za 2 roky.

catherine87
5. okt 2022

@lenka567899 ja budem tiež doma a dieťa v škôlke... nikomu nevešiam na nos, že robím z domu a tiež si môžu myslieť, že ma živý muž. A áno prihlásila som sa na angličtinu.

petulda333
5. okt 2022

Ja nepracujem a dieta je v skolke. Preco? ucim sa na skusky a tak sme sa s muzom dohodli,ze budem doma. No hladam si nieco,lebo nechcem byt len tak doma. Hladam pracu na skrateny uvazok a najst nieco je nemozne

lenka1993
5. okt 2022

Mne s toho trosku závisť ide 😁😁😁. Aj ty by si tak chcela že ? 😁😁😁

sense
5. okt 2022

A tvoje dieťa nevzali? Inak kľudne sa opýtaj tej známej a budeš to mat z prvej ruky, ci na to nie je odvaha?

lubka261
Autor odpoveď zmazal
martinkatinka
5. okt 2022

Pokial je miesto pre deti matiek, co pracuju, tak je to ok.

tramtada31
5. okt 2022

Podľa mna dá skolka dietatu to, čo ty mu doma nedas. Dcéra bola uzavretá, deti len pozorovala, po roku skolky sa z nej stal extrovert, hocikomu na ulici sa prihovorí, nasla si priateľstva. V našej škôlke robia aktivity od výmyslu sveta, vyrabaju projekty z rôznych materialov, podľa mna rodic bez pedagogického vzdelania nevie doma takto deti stimulovat.

pohodacka03
5. okt 2022

@lenka567899 ja som tiez doma s mladsim a od januara sa chystam dat starsiu do skolky, do ktorej sa mimochodom velmi tesi a kazdy den sa pyta ci uz moze ist. A mozno si budem dorabat vysoku skolu- druhu a to uz mam po 30tke 😱🤦‍♀️🤦‍♀️🙄😆

sonicka19983
5. okt 2022

A presne kvôli takýmto individuam mi počas korony odmietali opäť zobrať 5ročnú dcérku (ktorá dovtedy už pekne dlho chodila) do škôlky lebo však si doma s novorodencom ... A dieťa mi potom doma vyplakavalo prečo sú všetky kamošky v škôlke a ona nie.... prišla o vzácne obdobie so svojimi najlepšími kamarátkami....ale pohnala som ten prípad až na mesto ku starostovi a chvalabohu som uspela (vďaka mojej iniciatíve prestali konečne rozlišovať dieťa ktorého rodič pracuje a ktorého nepracuje, uznali že je to porušovanie ich práv) a dieťa mi opätovne nastúpilo...a áno bola som ja doma predstav si ale mala som dcérku ktorá škôlku veľmi potrebovala ... Chvalabohu za zákon o povinnej školskej dochádzke a pri predškolackom ročníku mi už dali pokoj ... No a kto chcel mal dieťa doma....bodka....

dada0902
5. okt 2022

Tu nejde o matku ale o dieta to ako nedoprajes dieťaťu škôlku za to ze mamu ma doma no je mi s toho na 🤮 to uz ako aj deťom sa tu závidí

85miska
5. okt 2022

@lenka567899 no môj má ešte len 10 mesiacov ale teším sa keď pôjde do škôlky. 3 roky dennodenne byť doma aj tá žena potrebuje čas pre seba. A je to jedno či pôjdem do školy alebo budem každý deň do 14:30 sedieť na káve.

mon2523
5. okt 2022

Su na to rozne pohlady, ako vies detom skolka isto prospeje, o tom niet pochyb. No moja mama zas v skolke robi a ta nechape, preco matky ktore su doma, trvaju napriklad na skolke aj cez prazdniny alebo chodia po ne fakt posledne

nikaeli
5. okt 2022

a možno sa od novembra, či od januára zamestná - uprostred roka jej dieťa do MŠ neprijmu.. takto má priestor na štúdium, aj na pracovné pohovory..

radanna11
5. okt 2022

@lenka567899 lebo dieťa patrí do škôlky, medzi ostatne deti.
Socializácia je úplne žiadúca a nemôže žiť zabednene doma s matkou,respektíve môže ale nieje to pre zdravý vývoj dieťaťa prospešné.
A že si mamička robí maturitu je skvele, lepšie ako keby ju nikdy nedorobila.

nika898
5. okt 2022

@lenka567899 a čo je na tom že matka je doma a dieťa je v škôlke? Teraz ho nelubi alebo čo? V škôlke sa naučí veľa nových veci a je so svojimi rovesníkmi. Naučí sa socializacii a aj to že nebyť s mamou nie je koniec sveta. Či keď pôjde do povinnej predškolskej triedy tak bude revat ako pavián lebo chce byt s maminkou a spolužiaci sa budú na neho kukať že čo lebo tam sú už 5-6 ročne deti ktoré majú svoj režim veľa veci vedia. Viem si živo predstaviť “chudá” takéto dieťa čo bolo do 5 rokov doma s maminkou že môže mat problém sa začleniť do kolektívu a ani môže byt aj pozadu s vedomosťami a zručnosťami. A ak jej závidis že ona je doma a “nič” nerobí tak sa nad sebou zamyslí.

viestta
5. okt 2022

@zoro9836 vzdelávať sa ma zmysel v každom veku a u obidvoch pohlaví.

mandzula
5. okt 2022

@lenka567899 lebo sa tak rozhodli.